Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emelka

czy to możliwe?

Polecane posty

Gość emelka

wiem ze to glupie o co zapytam ale chyba chce po prostu przeczytac rozsadna odpowiedz czy jesli byl seks oralny i petting w 30.dniu cyklu (w cyklu 31-32 dniowym)jest jakakolwiek mozliwosc ciazy ,mam straszne schizy dlatego nie umeim logicznie myslec licze na odpowiedzi rozsadne, dziekuje

Gość emelka
prosze o rozsadne i konkretne odpowiedzi, pewnie dla kobiet ktore nei maja obsesji ciazowej to glupie ale dla mnei ani glupie ani smieszne ps na test za wczesnie bo to bylo wczoraj, dzis albo jutro czekam na okres

Gość emelka
od tego cyklu zaczynam jzu brac pigulki i pwiedzcie tylko czy one dzialaj od pierwszej pigulki prosze o odpowiedz

jak jestes przed okrem, a masz raczej regularne miesiaczki to jest male prawdopodopienstwo zostania mama:) a tak w ogole to: -przez seks oralny nie jest mozliwe zajscie w ciaze -przez uwazny petting tez nie.. zalezy co robilas i w jakiej kolejnosci.... czyli na przyszlosc sie trzeba pilnowac, przy przypadkiem nie przeniesc na reku plemnikow w okolice pochwy... no i tyle. wystarczy troche rozwagi! co do pigulek, to nie wiem, podobno dzialaja od pierwszej,ale ja bym nie zarryzykowala na poczatku ich brania. lepiej jeszcze (przynajmniej na poczatku ich brania) uzyj jeszcze prezerwatywy:)

Ginekolodzy czesto twierdza,ze zabezpieczona jestes juz od pierwszej pigulki.Jednak zadna rozsadna kobieta nie uwierzy w to i dla wlasnego poczucia bezpieczenstwa chocby przez tydzien uzyje jeszcze innej formy zabezpieczenia.No chyba,ze to nie pierwszy listek tylko juz ktorys z kolei,ktory zaczynasz brac po 7 dniowej przerwie....Miedzy pigulkami robimy 7 dni odstepu i kolejny listek.... W ciagu tych 7 dni kobieta rowniez jest zabezpieczona i nie musi sie niczego obawiac ;) Tylko,ze w ktoryms tam dniu powinna pojawic sie miesiaczka ;)

Gość emelka
dziekuje bardzo za odpowiedzi, a co do pettingu to uwazny byl, po wytrysku juz nie bylo kontaktu z pochwa, dziekuje wam bardzo uspokoilyscie mnie, w sumie teoretycznie znam logiczne odpowiedzi ale jaks ie schizuje to ciezo jest w wlasne zdanie uwierzyc :)

Gość emelka
czekam na okres nadal

Gość emelka
hmm cos nei mam okresu moze to przez stres , w sumei powinnam dostac albo dzis albo jutro ale jzu sie denerwuje

Jaki sens mają \"zabawy w seks\", jeśli potem Ty tak się zamartwiasz (nieplanowaną) ciążą? Dobrze, że zdecydowałaś się za branie pigułek, bo one dają 99,9% zabezpieczenie (pamiętaj o regularnym ich braniu, wymiotowanie w okresie do kilku godzin po wzięciu pigułki osłabia antykoncepcję, branie antybiotyków także!) - wtedy w końcu możesz uprawiać seks (i petting) bez stresu i korzystać z pełni jego przyjemności. A okres pewnie dostaniej jutro, więc przestań się martwić. Lepiej poczytaj sobie teraz coś o antykoncepcji hormonalnej - przyda Ci się. :)

emelka moim zdaniem ryzyko ciazy jest niemal zerowe:) nie ma co sie martwic...jak sie bedziesz tak stresowac to ci sie okres spozni..

Gość emelka
pewnie tak bedzie , ulotke yasmin przeczytalam chyba 10 razy juz i wiem co i jak, moze to wyczekiwanie i stres rzeczywiscie opzni mi okres, staram sie wyluzwac, dziekuje wam bardzo za odpowiedzi

Gość emelka
zrobialm dzis test ciazowy -ujemny, potem dostalam okres wiec mam nadzieje ze wszystko jet ok i moge spokojnei zaczac brac yasmin, ale juz mam schizy