Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Facet taki se

Klapa od kibla - dyskusja

Polecane posty

Przez miesiąc mialem (nie)przyjemność mieszkac z pewną dziewczyna w czasie praktyk. Poczatkowo wszystko ok.. ale pozniej dowaliła się do mnie, że nie opuścilem klapy od kibla.. No i zaczęła się wojna :). Zasadniczo nie widzę żadnego powodu, dla którego po laniu miałbym dotykać klapy i ją opuszczać. Bo po co? Zechce mi sie znowu lać i będę musial klapę znowu podnosić. Zapytałem się jej "dlaczego mam opuszczać klapę.. czym to jest podyktowane". Odpowiedziala "bo w domu są kobiety". No i co z tego ?!?! Nasuwa mi się jedno skojarzenie.. Kobiety są jak tchórzofretki widocznie. Te małe zwierzątka potrafią wejść i wpaść do otwartego kibla, dlatego trzeba go zamykać. I w sumie tylko tutaj widzę sens zamykania klapy.. bo biedne dziewcze przejęte nowym pryszczem na nosie może niechcący wpasc do środka. A patrząc z ekonomicznego punktu widzenia.. Facet żeby się odlać, nie musi w ogóle opuszczać niczego (prócz spodni). Klapa może sobie stać otwarta cały czas i jest kultura. Kobieta natomiast żeby sie odlać, potrzebuje deski. Jeśli kibel jest zamknięty, to kobieta musi wykonać jeden ruch, żeby podnieść klapę. Gdyby wszystko było otwarte, to musiałaby wykonać również jeden ruch, opuszczając deskę na dół. Jednak opuszczanie jest łatwiejsze od podnoszenia, bo dodatkowo działa na deskę siła grawitacji. To może być ważne jeśli bardzo się chce.. cenna jest każda sekunda. Dlatego uważam, że ten cały "mit" o zamykaniu klapy od kibla "bo w domu są kobiety" jest tylko jednym wielkim cyrkiem, mającym uprzykrzyć facetom życie. Pewnie wymyśliła to jakaś wkurzona feministka która zazdrościła facetom tego, że mogą sikać na stojąco.. a ona w barze musi robić "małysza" Zapraszam do dyskusji

swietne ;) Ale otwarta klapa to oni nie estetyczne, ani nie higieniczne

przykro mi, nie podzielam entuzjazmu przedmowcy krotko mowiac moj postulat jest taki, ze mezczyzni w Polsce wreszcie powinni nauczyc sie oddawac mocz na siedzaco- ogranicza to brudzenie rozpryskujacymi sie kropelkami podlogi, toalety

Gość hhjhkkuitrtn
gdy klapa jest otwarta , z wnetrza muszli przedostaja sie rózne mikroustroje, zwieksza sie tez wilgotnosc i wszystkie sprzety w łazience sa podatne na działąnie tych mikroustrojów!!! to o higiene chodzi a nie o czyjas wygode !!!!!!!! alladina - zgadzam sie z toba w 100% to byłoby higieniczniejsze 🖐️

wolalabym zeby moj brat z ktorym dziele lazienke nie spuszczal klapy niz na nia lal jak to wlasnie robi.... pomysl, chce ci sie siku, idziesz do swojej lazienki a tam CALA deska obryzgana jego moczem:O:O:O porazka....

Gość windom earle
nie dość, ze zostawiacie otwartą kalpę od kibla, to zdecydowana większość z was zawsze osika brzeg muszli lub podłogę obok :o ja będę toczyć boje o zamykanie klapoy ciągle - rzygać mi sie chce, jak wchodze do kibla i widze podniesioną klapę.

Gość windom earle
co za różnica czy deska czy brzeg muszli i podłoga? :o a jak jeszcze zwróci sie uwagę, to wielkie oczy i ja???? nie, to niemozliwe:o

tak zwyczajnie, bez złośliwości napiszę co myślę. Generalnie, kobiety chcą żeby klapa była opuszczana głównie dlatego, że to takie chamskie, świńskie i szowinstycze. takiego samego argumentu użyją mężczyzni. no i ok. tylko znowu...po pierwsze cały kibel jest miejscem tak brudnym i pełnym zarazków, że nawet sobie tego nie uświadamiamy. Po drugie nie zdajemy (ja zdaję bo już jestem uświadomiona), że podczas spłukiwania wody, czy to po siku czy to po kupie, opary sikowo-kupne unoszą sie sposobem niewidocznym w powietrze i osadzają się na ręczniku i na czym się da. no i potem wycierasz się takim ręcznikem...... i w rezultacie masz kupę i siku na twarzy. no i poza tym chodzi też o \"estetykę\" kibla!! dodatkowo pamiętajmy, że MYCIE RĄK NIE BOLI!!

Gość hhjhkkuitrtn
euromoka - no własnie pisałam, ze sie wydostaja te wszystkie swinstwa..HIGIENA panowie HIGIENA sie kłania!!! a raczej jej brak :P so, facet taki se - jestes osoba , która o higiene nie dba :P

Też kiedyś twierdziłem że równie dobrze mogą one tą klapę sobie podnosić. Ale - w końcu zauważyłem że opuszczona klapa ładniej wygląda. Musisz nabrać trochę smaku, chłopcze :)

OJEJ, NO NIE ZEBYM KOPIOWAŁA TYLKO DŁUGO PISAŁAM, NO I JESTEM W PRACY WIĘC AKURAT MUSIAŁAM POPRACOWAĆ ALE CIESZĘ SIE ŻE KTOŚ UWAŻA PODOBNIE

Gość facet na tostach
Drogie Panie, po spłuknięciu wody w kibelku jest tam malutko bakterii a taka deska klozetowa to już prawie sterylna jest :-D

Gość klapa jest po to żeby
zamykac kibelek

Gość facet na tostach
Tylko po co zamykać, no chyba że kogoś bardzo razi widok otwartego kibelka.

Gość ale skoro już jest ta klapa
to żaden problem ja zamknąć chyba ze jesteś tak bardzo mało wysportowany i dla ciebie to ogromny wysiłek

Gość facet na tostach
Żaden problem też chyba zostawić kibel otwarty?

Gość fvrr
"mezczyzni w Polsce wreszcie powinni nauczyc sie oddawac mocz na siedzaco" buahahhahaha, bo skonam za chwile

Gość a po co to wszystko
po co sie myć i tak zaraz sie pobrudzisz po co zmywac naczynia po sniadaniu przeciez na obiad znowu je wyciągniesz po co jeść ,srac , kochac i tak umrzesz więc klapy tez możesz nie zamykać

Gość facet na tostach
po co sie myć i tak zaraz sie pobrudzisz po co zmywac naczynia po sniadaniu przeciez na obiad znowu je wyciągniesz po co jeść ,srac , kochac i tak umrzesz więc klape tez możesz zamykać

Gość głoopia ciołka
to z tym osadzaniem bakterii na ręczniku to był nie do końca rewelacyjny pomysł :P ale mam lepszy :D wyobraźcie sobie, jak mikroby siadają na szczoteczkach do zębów i potem chłopy nimi szorują ząbki ... a fe i fuj :o później całują nas ... kobiety :o chyba się pożygam :D i może po to właśnie kobiety zamykają klapy od sedesu, żeby nie być ... "gównojadem" - w przeciwieństwie do niektórych facetów :D:D:D :P

Gość facet na tostach
Ale to trzeba w takim wypadku zamykać przed spłuknięciem :-D

Gość facet na tostach
no tak, ale pytanie do przedmówczyni czy tak czyni (zamyka przed spłuknięciem)

Gość głoopia ciołka
ja zawsze zamykam przed spłukaniem, mój facet też więc jak widać da się ... :P

Gość hbc
kibel trzeba myc to wtedy otwarta klapa tez wyglada estetycznie jak jest czysciutko.

Gość facet na tostach
Haha ale w tym wypadku jesteś zmuszona wąchać kupkę aż do momentu ostatecznego zakończenia używania papieru... :-D super temat

Gość głoopia ciołka
niekoniecznie Skarbie, pomyśl trochę ... :P