Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**** LADY.M ****

oddam do adopcji dwa cudeńka- kociaki. tylko poważne oferty

Polecane posty

a w ogóle to mój kotek ma ksywkę - syn ciemności (M. mu ją nadał : ) te żółte ślepia i czarne pomierzwione futro :) czasem mówię więc do niej \"mój ty syniu ciemności\" a czasem \"czarna torbo\" (brzucholka dużego ma)

mój syn ma 23 a ona 29- są razem od kilku lat i wciąż tak samo w sobie zakochani!\r\n

nareszcie załapałam Pisałam o kocie i psie a pokazywało się zupełnie co innego.Chyba już wiem dlaczego. Tak to bywa z początkującymi- uczą się na swoich błędach

Gość me to you
Nie rozumiem jak wyrobienie paszportu może trwać pol roku. Ja mojemu psu wyrobiłam od ręki. Trwało to jakieś 20 minut. Paszport kosztował mnie 50 zl a czipa dostała za darmo bo płacę podatek od zwierząt. Z kotami chyba jest podobnie.

jest jedno miejsce w polsce, gdzie się wysyła badania kota, które tam są zatwerdzane. Chodzi o przeciwciała i w ogóle. Chyba Puławy. dopiero po tych badaniach można wyrobić paszport. widocznie z kotami jest inaczej ( są gorsze wg prawa :( ) i musi się odbywać to w ten sposób. czytałam o tym w necie i pytałam weta. więc jest to jedyna procedura. szkoda, naprawdę szkoda mi moich maluszków. ostatnio znalazłam małegą wąskika, który wypadł jednemu z moich kociaków. zachowałam go sobie i pomyślałam że jak juz ich nie będę mieć taka pamiątka, będzie sentymentalna. ehhh..... a wąski jest kochany. taki sztywny i kłujący z tej strony z której wychodzi z pysia.

moje zwierzaki nie tylko razem sie bawią, lecz również dzielnie stają w obronie drugiege.Krzywda im się nie dzieje -, lecz czasem one akurat tak właśnie myślą [wtedy gdy ktos im się psoci]. Bez nich w domu byłoby za pusto, za cicho, za czysto...

To, że kotom nie można wyrobić paszportu na poczekaniu nie jest prawdą. Prawdą natomiast jest fakt, iż do Wielkiej Brytanii kotek może wjechać dopiero po jakiejś kwarantannie, która trwa około 6 miesięcy - tak samo jest z psami. Ja jechałam samochodem do Rumunii z kociakiem na tylnym siedzeniu. Jechaliśmy 2 dni z noclegiem. Kot jest z nami - dodatkowo przybył drugi i pies. Żyją razem raczej zgodnie. Wszystkie 3 zwierzaki mają paszporty i czipy. Spróbuj może sprawdzić jak zachowa się pies rodziców w stosunku do kociaków - może będzie zgoda. Ostatnio byłam świadkiem jak parka zabierała samolotem kotka ze sobą. Musieli tylko zapłacić jakieś tam dodatkowe koszta i po kłopocie. Moja koleżanka wyjeżdżając z Rumunii zabrała swojego przygarniętego psa - kupiła mu transporter, bilet lotniczy ( pies waga - około 35 kg musi mieć swój bilet) i szczęśliwie pies doleciał. Ja uważam że dla chcącego nie ma nic trudnego. Ja za paszport dla psa płaciłam 120 zł, dla kota 100. Czy na prawdę nikt nie może Ci pomóc? Mimo wszystko wierzę iż nie jest to łatwa decyzja dla Ciebie - mi chyba w Twojej sytaucji pękło serce. Wyjeżdżam niedługo na kilka dni do Polski i zwierzaki idą do hoteliku. JA JUŻ SIĘ MARTWIĘ JAK TO BEDZIE - A TO TYLKO KILKA DNI ROZŁĄKI. Powodzenia w szukaniu domku