Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzia krukowiecka

Jak sie oduczyć ssania kciuka?

Polecane posty

Gość jadzia krukowiecka

No właśnie, mam taki głupi nawyk, i go nie kontroluje - przed snem staram się kontrolować, a i tak zawsze budze się z kciukiem w buzi :P Najgorsze, ze ja się zapominam w miejscach publicznych - pare dni temu siedziałam na przystanku i się zamyśliłam, po pewnym czasie zauwazyłam, ze jakiś stary facet i młody chłopak dziwnie mi się przygladają, i właśnie wtedy zdałam sobie sprawe, że właśnie ssę kciuk :-o Jak się pozbyć tego nawyku? Nic sensownego mi juz nie przychodzi do głowy, przecież nie pomaluje sobie kciuka tym świństwem, które trzeba malować sobie paznokcie, jeśli chce się oduczyć ich obgryzania :-o

Gość jadzia krukowiecka
up

kup sobie taką emulsje przeciw obgryzaniu paznokci- pna jest ebzbarwna i strasznie gorzka. Pomaluj nia pznokiec u kciuka gwarantuje ci ze nie wezmiesz go do ust :P ja tak sie uczylam nie obgryzac paznokci :)

Gość jadzia krukowiecka
Hmmm. niezły pomysł... :)

Gość jestem tutaj nowy
mozesz possac cos innego .... spotkamy sie ?

Gość proponuje zwykły smok
dla dzieci

Gość jadziu ile ty masz lat
zazwyczaj takie nawyki ustępują nim dziecko nauczy sie mówic

Gość jestem tutaj nowy
eeee , to dobre dla dzieci a ona jest juz duza , moze ssac cos innego , pomoge jej ale musi sie ze mna spotkac

Gość jadzia krukowiecka
"zazwyczaj takie nawyki ustępują nim dziecko nauczy sie mówic " Co jeszcze bardziej motwuje mnie do tego, żeby sie oduczyć :P "proponuje zwykły smok dla dzieci " ale co on da? "mozesz possac cos innego .... spotkamy sie ?" Już mam komu... :P

Gość jestem tutaj nowy
masz nieodpowiedniego faceta , ja bym Cie zaakceptowal taka jaka jestes i nie probowal oduczac tego nawyku , nawet staral bym sie to rozwijac

już tam podała osoba abyś wzieła preparat który się stosuje jak osoba obgryza paznokcie :)

Gość jadzia krukowiecka
Ale mój facet nie próbuje mnie tego oduczyć, bo czasem podczas snu ssam jego kciuk a wiadomo co on sobie wtedy wyobraża :P Zresztą już znalazłam rozwiązanie mojego problemu - lakier przeciw obgryzniu paznokci.

Gość naprawde tego nie
kontrolujesz???

mam podobny problem: Śni mi sie ze jestem małym dzieckiem, ze płacze, moja partneraka jest moja matką, krzyczy na mnie, daje mi klapsa wtyka smoczek zasypiam, gdy sie budze (we śnie) łuzko jest zlane, znowu płacze i krzyk mamy. Szybka zmiana poscieli, mama zaklada mi pieluche i znowu zasypiam. W czasie trwania tego snu ssam kciuka, gdy partnera sie zorientuje wyciąga mi go z ust, a niekiedy poprostu budze się z paluchem w buzi. Sny są bardzo realne po przebudzeniu wręcz sprawdzam czy sie naprawde nie psikałem i nie mam na sobie pieluchy. Sen sie powtarza niekiedy raz w miesiącu niekiedy raz w tygodniu a niekiedy codziennie.

Gość moczymorda
o rany, jadżka Ty jestes zregresowana, jakaś trauma w rozwoju była??