Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Ile przybierają wasze dzidzie w brzuszku w ciągu tygodnia??

Polecane posty

Jak w temacie...jestem ciekawa jaki jest prawidłowy przyrost wagi płodu w ciągu jednego tygodnia... Dotyczy to szczególnie trzeciego trymestru, bo jestem w 31 tygodniu ciąży a moje maleństwo waży 1450 g...wydaje mi się, że to malutko... Dodam że w ciągu dwóch tygodni przybrała ok. 220 g

Gość ja nie robiłam co tydzień usg
:O

Ja byłam teraz prywatnie u lekarza, przez strajki służby zdrowia...byłam w odstępie dwóch tygodni...i zrobił mi za każdą wizytą USG...wcale go nie prosiłam, pytałam czy to nie szkodzi, powiedział że w ogole...i że częste USG nie jest szkodliwe dla dziecka... A pytam z ciekawości ile dziecko przybierać powinno teoretycznie, książkowo w ciągu tygodnia lub dwóch... Kiedyś gdzieś czytałam że ok 200 g na tydzień...

moj w 30 w i 1 dniu wazyl 1477 ale nie wiem na ile temu wierzyc..., bo pozniej w 34 tyg mialam kolejne usg i tam bylo juz 2274.... ten sam sprzet, ten sam gin

Gość Wiesz cooooooooooo
coś Ci sie pokręciło bo pomyśł sobie ile to dziecko musiałoby warzyc w dniu porodu????????????????????????????????????????200 g na tydzień to przybiera noworodek.

wg tabel ktore kiedys znalazlam w jakims artykule na necie dziecko po 25tyg przybiera wlasnie 200gram tygodniowo, to samo potwierdzila lekarka z CZDz gdy podawalismy wage z 34tc ona przeliczyla przypuszczalna wage przy porodzie u nas w 29tyg maly wazyl 1360 a w 34tc mial 2450 urodzil sie w 36tc z waga 2950

Gość roznie wychodzi
Aneczka, czy mialas jakies problemy z maluszkiem? bo ja teraz jestem w 34tc i boje sie, ze dzidzia urodzi sie wczesniej

roznie wychodzi - u nas cc byla zaplanowana na 36tc bo synek mial wrodzona wade anatomiczna i mial natychmiast po porodzie robiona operacje takze termin nie mogl byc inny, jesli obnawisasz sie wczesniejszego porodu (bo lekarz tak tiwerdzi) to mozesz podtuczyc malca metoda mojej neonatologi chirurga w ciagu tygodnia nalezy jesc 5-6 jajek na twardo lub miekko (jajecznica odpada) conajmniej 0,5kg tlustego twarogu i 0.5kg tlustej ryby morskiej. najlepiej tez jesc duzo kurczaka i indyka oraz maslo naturalne 82% no i przede wszystkim systematyczne jedzenie co 2godz albo i czesciej

Gość roznie wychodzi
Aneczka - dzieki za odpowiedz; mam nadzieje, ze z Twoim malenstwem juz wszystko ok; dzieki za info w sprawie diety - chyba bede musiala sie zmuszac bo wogole nie jestem glodna; boje sie troche bo pierwsze dziecko urodzilam w 38 tygodniu (ciaza byla podtrzymywana) i mala wazyla tylko 2700, mam nadzieje, ze ta dzidzia nie jest az tak malutka (podobno drugie dzieci sa wieksze); a skurcze mam bardzo czeste i do tego bolace - obawiam sie, ze porod zacznie sie wczesniej, tym bardziej, ze tym razem nie mam podawanych lekow na podtrzymanie :(

Roznie no to mam nadzieje ze sie jeszcze troszke poturlasz. chcoiaz do tego 37tc to wtedy bys nie miala tego latania po lekarzach w zwiazku z wczesniactwem!!! a jesli o mojego synka idzie to zajeli sie nim super lekarze z centrum zdrowia dziecka i teraz jest ok, dzieki!!

Jejku...wy się martwicie, że wasze dzieciaczki będą malutkie, a ja się martwię, że grozi mi cesarka. Mój synek ważył w 30 tc 2300....teraz jestem w 33 tc.myślicie, że tak duża waga płodu, to nieprawidłowość związana z jakąś chorobą??????????

Gość emele
moze troche przytylas? przewaznie jest tak ze dzieci rosna bo ich mamy tez "rosna" w ciazy chociaz przewaznie mowia ze b malo przytyly ;) mialam praktyki u poloznej i w kartach duze dzieci byly przewaznie u duzych kobiet :)

objawy zatrucia to np b wysokie cisnienie no i bialko w moczu

Gość jakara
ja nie jestem "duza" a moja dzidzia tez rosnie za duze jak na wiek ciazy.. wiec chyba duze kobiety nie rodza duzych dzieci. Tzn nie jako regula. Bo ja jestem drobna ale szczerze mowiac to teraz jest 32tc a ja przytylam 18kg :/

Gość cukierkwa
No widzę że temacik się ciągnie powoli... Ja jestem raczej szczupła, nie chuda...a moja dzidzia teraz w 31 tc waży, jak pisałam 1450 g:) A ja sama przytyłam ok. 10 kg...brzuszek mam mały, więc nie wiem gdzie to we mnie poszło:D

no to pewnie ze wszystko ok :) ja mialam 150/90 bylam cala spuchnieta , a maly mial slabe tetno a bialka w moczu nie mialam :) chodzilam tylko codzinnie na ktg do szpitala , cisnienie i wage - od 32 tyg do konca

to wyżej to ja...tylko literkę zjadłam:D Ja miałam dziś z rana masakrycznie niskie ciśnienie jak byłam po skierowanie u gina: 95/50...ale to pewnie dlatego, że wstałam o 4:30:/ i potem już zasnąć nie mogłam...a potem szłam do lekarza głodna, bo robiłam badanie krwi i moczu, wiec musiałam być na czczo:/ Szkoda że nie mam w domu ciśnieniomierza:/

Gość jakara
eeee :) ja tam na poczatku ciazy to mialam nawet 70/50 :D ktos tu napisal ze nie wie gdzie mu sie tyle przytylu, powiem to samo, bo figure mam ta sama co przedtem, nawet z tylu nie widac ze jestem w ciazy, dopiero jak sie odwroce widac ogromna pilke a w niej moja za duza dzidzia :D

Ja zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie - teraz w ciąży mam normalne. mój ciśnieniomierz się zepsól, wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg, a wcześniejszą miałam 3 tyg temu (mój lekarz ma urlop) i zastanawiam się czy nieiść do naszego ośrodka zmierzyć sobie ciśnienie tylko zastanawiam się czy mi je tam zmierzą bez żadnego skierowania.

jakara --->nie ma nic a nic, ale któraś z przedmówczyń pisała o ciśnieniu więc i ja napisałam:) Ciśnienie ci zmierzą bez problemu w przychodni albo w szpitalu, nie potrzeba skierowania...ja własnie się dziś o to pytałam w przychodni to Panie w rejestracji poradni K powiedziały że bez problemu mogę przyjść i zmierzyć cisnienie:)

Gość zasadnicza mama
a od kiedy to potrzebne skierowanie na mierzenie cisnienia? przciez nie mieszkasz chyba w anglii gonia idz do przychodni zmierza ci cisnienie bez zadnego problemu

Gość zasadnicza mama
Nasz Aniołek - dziewczynka wez no zmien ta stopke dziewcze bo brzmi strasznie ten "aniołek"

Gość Mr:Madziarka
ja jestem w 33 a maly wazy 1900

Gość Mr:Madziarka
aha...zapomnialam dodac ze w 4 tygodniu ciazy wazylam 58 kilo a teraz w 33 tygodniu waze 70,4 maly wazy 1900 i lekarz mowi ze poza zelazem ktore mi spadlo do 10,6 jest wszystko super.mowi ze zelazo tez jest ok...ale w razie cos przepisal mi jedna dziennie tabletke. mojego pierwszego syna urodzilam jak mialam 17 lat.wazyl 3650,a dlugi byl 56 teraz mam 31 ,drugi syn,i bedzie chyba nieco mniejszy wiec nie ma reguly na to . pozdrawiam

Gość gość
moja córcia ma 1750g i to początek 32 tc

Gość gość
Ja jestem w 35 tyg i moja dzidzia wazy 2700. Ja przed ciaza wazylam 45 kg. Teraz przytylam 16kg.moje poprzednie dziecko urodzilo sie ogromne 4660 i mierzyl 60 cm. Pierwszy syn natomiast urodzil sie 3540 i 50 cm dlugi

Gość kasia861117
druga ciąża ja jestem w 32 tyg mój mały ważył 1.635g w 30tyg ciąży a przytyłam 4kg (po szpitalu wcieło mi 1kg ale z nóg zeszła opuclizna) dodam że waga startowa przy 160 była 83kg z czego na początku schudłam 3 kg, przez dwa dni maluch przybrał te 0,005g ale sprzety były inne bo starszy trochę ten w szpitalu był. w pierwsej ciązy przytylam około 20kg ALE 160cm i waga 57kg