Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupia niemądra

Mieszkam na wsi i podobno nie mogę mieć Neostrady, ale jak sprawdzić czy na pewn

Polecane posty

Gość głupia niemądra

??? Mam telefon z Telekomunikacji, ale nie mam kabla tylko telefon przez antenę i słyszałam, że Neostrady nie mogę mieć. Moja daleka sąsiadka ma Neostradę, bo ma kabel. Jak mam sprawdzić czy na pewno nie mogę mieć Neostrady, bo znajomy upiera się, że skoro mam telefon z Telekomunikacji, to mogę mieć.

Gość nie mozesz i tyle
na 100% jak masz radiowe łącze

Gość nie mozesz i tyle
telefon stacjonarny zrobiony na polaczeniu radiowym wyklucza neostrade, do łacznosci bowiem wykorzystywany jest system sieci komorkowej ten co był przed epoką GSM, czyli w pierwszej połowie lat 90 tych. jest to system z lekka zabytkowy- analogowy. Dlatego neostrada nie pójdzie. Kropka :classic_cool:

Gość głupia niemądra
Dzięki za odpowiedź. Po prostu ktoś ciągle mi wmawia, że mogę mieć Neostradę, ja nie potrafię mu wytłumaczyć, że jednak nie mogę, a on wciąż upiera się przy swoim- nie mając o tym pojęcia.

Gość nie mozesz i tyle
Byc może kiedys TP zmieni system rozsyłania synału przy wykorzystaniu sieci telefoni komorkowej GSM, czyli na przekaz cyfrowy. Wtedy by neostrada poszła. Ale jak do tej pory uzywaja tej zabytkowej sieci Centertela sprzed 15 lat. Ale to moze byc kwestia 2-3 lat.

Gość jestem dziś tutaj
tak tak, to pradwa nie możesz mieć neostrady na Łączu radiowym. Jeśli chcesz wiedzieć "prosto w oczy" to idź do najbliższego dla Ciebie punktu TP S.A i sama zapytasz sprzedawcę. czasami zdarza się i tak (nawet jeśłi ktoś ma normalny kabel) ale akurat w jego miejscowości nie ma możliwości technicznych nic się nie poradzi - trzeba czekać aż linia zostanie rozbudowana. Często klienci wręcz kłócą się, że sąsiad ma neo a ja nie mogę???? ale tak się zdarza zwłąszcza w małych miejscowościach.