Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edunio1234

pomozcie , uczulenie !

Polecane posty

Gość edunio1234

ostatnio pracowalem pod szklarnia przy ogorkach i kiedy zrobili opryski to na calym ciele a najwiecej na twarzy i nadgarstach pojawiy mi sie pryszcze ... z ropa (podobne z wygladu jak np odciski na stpopach u kobiet) ;| teraz wszystko powyduszalem i zostaly czerwone niedogojone pryszcze, wstydze sie wyjsc z domu w takim stanie... moze znacie na to jakies domowe sposoby ? albo jakies dobre zele czy toniki? (stosowalem na to masc cynkowa, troche pomoglo )

Hmmmm...powinno Ci to w takim razie niedlugo zejsc skoro to uczulenie.Sprobuj maseczke drozdzowa.Ze dwie lyzeczki cieplego mleka zmieszaj z drozdzami,az powstanie papka.Naloz na jakies 15-20 minut na twarz i zmyj. Wiem,ze jestes facetem i byc mozesz powiesz,ze to wyjscie dla bab,ale chyba jednak cera jest wazniejsza co.... Mozesz tez kupic w aptece plyn AFRONIS,ktory kosztuje 4 zl. A jesli masz rozdrapane ranki, po wyciskaniu to kup masc Tribiotic-2 zl.Po niej rany predzej sie goja.Kazano mi tego nawet uzywac gdy dalam se zrbic kolczyka w nosie:) Takze wybor nalezy do Ciebie...Glowa do gory...zejdzie Ci to....A moze pojdz do dermatologa...na pewno dalaby Ci jakies masci lub tabletki na alergie....Bo to byly przeciez trujace substancje... Wiec kto wie czy sam sobie z tym poradzisz.No nie wiem....w kazdym razie maseczka Ci nie zaszkodzi:) Mi pomaga i to bardzo 🌼

Gość edunio1234
dzieki wielkie. juz lece robic ta maske. poczekam z dwa dni jak bedzie sie polepszac to do dermatologa nie pojde a jak nie pomoze to trzeba bedzie sie wybrac

I to wcale nie glupie babskie gadanie ;) Bardzo dobra jest takze maseczka z cynamonu.Wsypujesz jedna lyzeczke cynamonu do jakiegos malego naczynia i dodajesz odrobinke wody,najlepiej cieplej to lepiej sie rozmiesza ta mikstura ;) Nakladasz na twarz i zmywasz....pewnie zapytasz po jakim czasie ;) Oj powiem Ci tak-ile wytrzymasz z tym na twarzy tyle wytrzymasz.Im dluzej tym lepiej.Po nalozeniu strasznie piecze i szczypie,ale nie martw sie,tak musi byc.I najlepiej robic to wieczorem,bo skora jest potem przez pewien czas zaczerwieniona.A przez noc zaczerwienienie zniknie :) Powodzenia 🖐️

Nie ma sprawy.Powodzenia zycze:) Oby buźka jak najpredzej doszla do siebie,bo twarz jest najwazniejsza. 3maj sie chlopie :D

Gość kukuruku
kup sobie w aptece wapno zwykle (calcium), nie zadne smakowe, tylko takie najzwyklejsze z polfy albo jelfy, tez powinno pomoc

Gość kukuruku
acha, do picia to wapno :D

Gość edunio1234
o dzieki wielkie za rady na pewno skorzystam :)