Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to faktycznie prawda

w ciazy chude tyje kilka kg a grubsze 20-30?

Polecane posty

bo niestety tak zauwazylam, szczuple filigranowe kolezanki w ciazy tyja 7-10 kg a te grubsze po 20 ja jestem raczej dosc dobrze zbudowana, przy 170 waze 72 kg i myslicie ze przytyje 20 kg? dodam ze w mojej rodzinie wszystkie kobiety tyly ponad 20 kg, czyli i mnie to czeka?

Gość to raczej
nieprawda.. ja zawsze bylam chuda jak patyk a teraz przytylam jakies 17,18kg a jeszcze jakis miesiac do porodu :)

Gość to chyba raczej odwrotnie
Ja 169, przed ciążą 66kg, a teraz w 24 tc 69 kg. Owszem, nie wiem jak się to skończy, ale jak na razie nie zapowiada się na 20-30 kg. Bardzo wiele zależy od ilości jedzenia, dogadzania swoim zachciankom o każdej porze dnia i nocy i od ruchu - np. spacerów.

Gość bogusia223
wiesz ja przy wzroscie 173cm waze a raczej wazylam 70 kg. Teraz mam juz 6 kg wiecej a to moj 20 tc, wiec spodziewam sie wagi napewno ponad 15 kg. Nie zre jak szalona, ale mimo wszystko waga skacze do gory. Nie pracuje wiec nie mam ruchu a przeciez nie ede sie teraz odchudzac! Niestety to przykry fakt ze grubsze kobiety wiecej przytyja!

Bogusiu, a czy chodzisz na spacery?? Wiem, że to zależy od samopoczucia, ale staram sie nie przesadzając, chodzić na spacery, nie unikam jakichś wyjazdów, gdzie można poruszać się na świeżym powietrzu. Myślę, że nie pracując mozna się nawet więcej ruszać, bo w pracy niestety trzeba wysiedzieć "plackiem" ileś tam...

z tego co ja obserwuje to raczej te grubsze wiecej tyja i jak to pozniej zrzucic :(

Gość bogusia223
tak, mam psa wiec przynajmniej 3 razy dziennie wychodze! Ale w pracy duzo wiekszy wysilek mialam! Staram sie jesc duzo owocow i jarzyn, nie jem prawie w ogole miesa, slodyczy nigdy nie lubialam. Tak bardzo boje sie o figure! I naprawde to moje tycie nie ma nic wspolnego z obzarstwem!

To chyba nie jest reguła ... ja np. mam 170cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 55kg (czyli chyba do grubych nie należałam ;) ) a w ciąży przytyłam 27kg !!! ... dodam że 21kg przytyłam w 2-óch ostatnich miesiącech ciąży :o

Bogusiu, a może powiedz o swoich niepokojach ginowi. Nie mów mu może o kwestii "figury", bo to chyba niezbyt dobry argument dla lekarza, ale zapytaj, czy to prawidłowe. Lekarz może zalecić Ci jakąś dietę, bądź też zlecić dodatkowe badania. Miałaś może badany cukier??, lub może zatrzymuje się w Twoim organizmie woda?? Przyznam, że też mam tendencje do tycia, jem wszystko i przybyło 3 kg, z tego co zauważyłam to jak na ten etap ciąży to mniej niż u wielu kobiet, więc się cieszę. Może warto popytać lekarza.

a ja myslałam ze odwrotnie. te grubsze maja już zapas tłuszczyku który tym szczuplejszym kobietkom dopiero musi się odłozyć. moja kolezanka z b. dużą nadwagą przytyła w ciąży 7 kg, a ta która wczesniej była taka w sam raz jak na razie osiągnęła + 18 kg, jest w 8 miesiącu ciązy. znam kilka chudszych koleżanek, i wiekszość z nich sporo przytyła w ciaży- ale szybko tez wróciły do formy. grubsza kolezanka do tej pory walczy z nadwagą, bo po ciązy przytyła jeszcze jakies 3 kg.

Gość to po prostu kwestia
indywidualna, jedna tyje więcej inna mniej, jedna ma wiecej wód płodowych inna mniej.....najważnijesze by dziecko było zdrowe i prawidłowo sie rozwijało a o fugurę zatroszczycie się potem na spacerkach z maleństwem