Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justka216**

DECYZJA ZAPADLA South Beach start - 1.09.2007

Polecane posty

justka................trzymasz sie? czy sie złamałas? moja córka cus właśnie o chipsach bąka....a jak dam sie namówić? Tez mnie szlag trafia na moją wage, dziś nawet czuje sie jakas taka...nabrzmiała. Dlaczego nie ma efektów? Od jutra spróbuje ograniczyc wegle do 20 g choc to trudne jak diabli, ale wydrukowałam sobie tabele węglowodanowe i spróbuje tak ułożyc jutrzejsze, a i dzisiejsze, menu zeby nie przekroczyć. Może tu siedzi ów diabeł?

ja tez chyba posprawdzam te wegle dokladniej bo wszyscy chudna a ja to jak taki uparciusz nic.tylko tez nie chce mi sie cwiczyc.a tak wogole to sie trzymam, i zjem dietkowy serniczek i chyba pojde polazic i wroce na kolacyjke.

aaa..poszłaś na spacer. Masz rację! A skoro jestem sama to se popisze. Popłakałam sobie ciut bo...zaginęla moja koteczka, która wybywa sobie na dwór. Nie ma jej od poniedziałku. Dzis uswiadomiłam sobie ze może ją wyłapali Ci ze schroniska lub Straży M. Obdzwoniłam wszystkie dostepne numery i wyglada na to ze nie było takiej akcji. Może kocia (bardzo ufna i miła) dała sie złapac komus, kto ja po prostu wziąl do siebie? Zaopiekowałam sie nią (mam swoje dwa w domu) kiedy sie okazało ze jest kotna, a jej dom jej nie chce. Buuu.... A właśnie ze nie bede na smutek jadła chipsów...cebulowych, albo serowych...albo pop cornu..hlip...hlip...

utytka ja cie tak nie zostawie.przykro mi z powodu twojej kotki.ale ludzie sa podli jak mozna zabrac komus zwierzaka do ktorego ktos jest przywiazany.przeciez w taki sposob robi sie krzywde zwierzakowi bo on teskni.a tak wogole to chyba nie pojde na ten spacer bo jakos mam lenia a tak wogole to szukam pracy i przegladam strony z ofertami.

utytko lacze sie z toba w cierpieniu :(:(:( tez mam kicie w domu i na sama mysl, ze moglaby przepasc az mi oczy lzami zachodza :( jesli jest ufna to moze rzeczywsice ktos ja sobie przygarnal. oby tylko trafila na dobrego czlowieka. czasem duzo pomaga rozplakatowanie zdjec na osiedlu :) trzymam kciuki zeby sie znalazla :)

wypiłam qrde kawe...druga dzisiaj, zwykła, sypaną. Wielki grzech justka? Jakoś mi tak dzisiaj smutno-dołowo. Juz nie wiem co wrzucac w siebie, zeby było dobrze. Moze poczytam cosik. Albo lepiej: układamy na jutro jadlospisik justka? z mała ilością węgli?

rewelacja...:) dziekuje za wspólczucie. Ciesze sie ze masz tez kiciorke. Cudne są, prawda? KOcham wszystkie zwierzęta, najmniej jednak \"domne\" psy. Bo maja dobrze. A bezdomne koty i psiaki...:( dzis rozmawiałam z dziewczyną która pracuje w schronisku. Podziwiam takich ludzi, mni by serce pękło na bank! Moze jeszcze wróci Krysia (tak ma na imie ;) ) Wracamy do dieki.

ja tez kocham zwierzaki ale koty to moja pasja, zwlaszcza te wziete z ulicy :D:D:D potrafia byc strasznie charakterne :D:D:D

Gdzies wyczytałam, ze wcale nie można jeść tych warzyw do woli. Moze i racja. A gdyby zjadać niewielkie porcje np.: brokułów, gdzie 1 sztuka to 8 g węgli, sałaty, papryki ale zielonej, ew. ogórki, rzodkiewki, szpinak :( , średni pomidor to już 9g, migdały. Ha! własnie porównywałam dwie rózne tabele i wiecie co? róznią sie i to znacznie!!! Do d**** to wszystko.

rewelacja...oj ja też, nie przejde obok kota bez zakiciania...heheheeh. Trzy tygodnie temu pochowaliśmy naszą psie-jamniczke, która wykarmiła kota (teraz juz 9-letniego). MIała taką chęc zostac mamą, że dostała mleka i karmiła to wówczas maleńkie nieboże...a dzis to kocisko waży chyba z 7 kg. Może mniej...Oby!

utytka ja wlasnie sprawdzam indeks glikemiczny produktow bo mowia zeby jesc te ktore maja 50 lub mniej.no i w sumie naleza do nich czesciowo produkty z naszej 1 fazy ale nie do konca.

zwierzaki sa super http://www.tvn24.pl/2068814,26086,0,0,1,wideo.html a co do dietki to ja w ogole wegli nie licze. jestem leniwa i nie chcialoby mi sie :D:D:D nie jadam marchwi, kukurydzy, ziemniakow, burakow i chleba. wystarczy :D reszte jem az chyba w nadmiarze :D:D:D

Nie moge tam wejśc rewelacja. Justka....no właśnie, to takie ciut ogłupiające. Sprzeczne dane.

Cześć dziewczyny. Już jestem, juz drugi dzień przygotowuje się do diety. Mniej jem, po 18 nic nie jem. Wczoraj przyznaję się zjadłam lody :-) Chcę się zmobilizować i udowodnić sobie, że potrafię. Najgorzej mam zawsze ze śniadaniem, jakoś nie wyobrażam sobie kanapek z liścia sałaty + pomidor czy szynka. Na obiadek łatwiej coś wymyśleć. Dziewczyny jak u was z ćwiczeniami??? Coś robicie?? Ja kiedyś ćwiczyłam, głownie ćw. z you tube. Ale mój mąż niechcący mi je wykasował. Macie może linki?? Ale prawdę mówiąc to mi na rękę, że ćw. nie ma :-) taki leniuch ze mnie. Macie może jakieś pomysły, żeby się zmusić??? POzdrawiam i juz nie szalejcie na wieczór z jedzonkiem :-)

Cześć dziewczyny:( Widze,że dzisiaj jest strasznie dołujący dzień. Wam znikło zwierze a mi umarł moj najlepszy kolega ze szkolnej ławki:(( Tak nie kiedy myśle czy warto sie zamęczac dietami przecież trzeba korzystać z życia:( póki jest:( Życie jest strasznie nie sprawiedliwe:(

Dzień dobry panny, dziewczęta, kobietki :) :) :) Wstał kolejny, o dziwo! piękny dzień. Kolejny dzień naszych zmagań ze zbędnymi kilosami. Dziś trzymam sie 20 g węglowodanów w ciągu całego dnia. Jeszcze nie wiem jak to zrobie, ale muuuuuuu...sze! KOniecznie musze kupic kilka brokułów bo podobno cały ma ich 8g. Ale..ale. Zmierzyłam sie dzisiaj i...ja cieeeee......2 cm w pasie i 5 w biodrach (hehehe, dawno nie wiem gdzie są - tam jest brzucho!). Dziwne! Bo mi waga podskoczyła. Ale TO JEST MOTYWACJA, co nie? A zatem wściekła :), minimka :) - warto jednak przetrwać tydzień czy dwa bez zmiany wagi - to ruszy! Ufff...a już myślałam że jak zwykle jestem inna. ;p

No to se ułożyłabym jadłospisik!!! Zauwazyłyscie jak bardzo róznia sie tabele kaloryczne? O zesz...!!! Brokuł nie ma 8g węgli w całym - tylko 5,5 w 100g!!! Najlepiej w I fazie jeść pieczarki, kapuste kiszoną, cukinię ogórki kiszone i świeże, sałate, mało pomidorów, rzodkiewka - 3.6 g w 100 g. Ja dzis robie bigos z kiszonej kapuchy, pieczarek i oczywiście mięska. W miare chudego, moze byc kurczak i ciut wołowinki + ciut szynki ze świninki? chyba może?

witajcie dziewczynki.caluje goraco.mam dla was super informacje.schudlam 1 kg.super co? zwazylam sie teraz i waze 54 kg.ta dieta dziala naprawde dzisiaj 8 dzien na sb.a juz tak sie martwilam ze waga sie nie rusza.do dziela dziewczyny jestem zywym przykladem na to ze naprawde warto.nawet nie wiecie jak sie ciesze.i wam zycze tego samego.

biore sie za sprzatanie mam na to 2 godzinki a cale mieszkanko musze wysprzatac.narazie bez sniadanka.ide sie chyba jeszcze raz zwazyc bo normalnie niedowierzam.pozniej bede z wami.caluje wszystkich.utytka jak tak kotek.tak bardzo bym chciala zeby sie znalazl.

no i nadszedl czas na sniadanko.dopiero teraz zglodnialam.zrobie sobie jajecznice z pieczarkami cebulka pomidorkiem i do tego 2 lyzeczki twarozku i czerwona herbata.caluje dziewczynki.

cześć Ja jednak nie zrezygnowałam z chlebka, jem ten czarny, pełnoziarnisty. Więc dzisiaj chlebek + jajko + 3 malutkie plasterki salami + herbatka zielona. Dziewczyny ćwiczycie?? Może spacery?? Napiszcie co robicie poza dietą??

witam ja po obiadku troszke dzisiaj pozno jjem ale jakos nie jestem glodna.acha mam pytanie jak jest z ogorkami konserwowymi bo one sa w zalewie z cukrem a ja je dzisiaj jadlam.ale ze mnie glupek zjadlam i dopiero teraz przemyslalam.jak ktos wie to niech pisze

normalnie zalamka dziewczyny te ogorki jednak sa niedozwolone i chyba wszystko zpieprzylam jak myslicie czy to straszna tragedia zjadlam ich kilka i co teraz.a one maja cukier cholera ale ze mnie gapa.pomozcie co teraz?

justka - Nie sądzę żeby Ci te ogórki zaszkodziły!! Nie dajmy sie zwariować. Przeciez nie przytyjesz 5 kg od 4 ogórków! Dietuj się dalej normalnie i spokojnie. Ja mam podobny problem. Ugotowałam dzis bigos - palce lizać, polecam. Ale! W kapuscie kiszonej była marchew, niewiele ale jednak była. Jakies większe skupiska - odjęłam, ale nie wszystko. I tez nie wiem, czy przypadkiem diety szlag nie trafił. Ale co tam!. Poczytałam tez o diecie ketonowej, gdzie marchew nie jest zakazana byle tylko pilnować ilości weglowodanów. Wiec rozgrzeszam sie mając nadzieje, ze będę chudła dalej. A teraz słow kilka o wyśmienitym bigosie, który wg SB jest ok. Zatem: 2 kg kiszonej kapusty, 1 kg pieczarek, udko z kurczaka i kawałek wolłowiny. Ugotowałam osobno miesko, kapustka bez płukania gotowała się sama, a pieczarki obsmażyłam na oleju. Potem wymieszałam, dodałam tez rosołek (ten od wołowiny i nogi) chwilke pogotowałam razem i....jestem zaskoczona smakiem. PYSZNY. Moje córcie tez tak orzekły. Wydaje sie, ze zmieściłam sie w 20 g węgli. Mam jeszcze do zjedzenia kawałek piersi, ale tam jest 0 w. Spróbuje wytrwac z taka ilością w. przez kilka dni i zobaczymy czy coś spadnie. 3majmy sie dalej razem kobietki :) :) :)

dzieki utytka za wsparcie.caly czas trzymam sie dalej diety,kolacja 1 fazowo.dzisiaj planowo o 18.00.najgorsze ze corz mniej w lodoweczce 1 fazowego jedzonka zostaly mi tylko bialak czyli serki 3%, tofu chudy,no i jajka.jutro na obiad mam rybke dostalam od babci szczupaczka.musze w poniedzialek zrobic zakupki bo bedzie lipa i wyjdzie na to ze nic nie bede jadla.caluje i trzymajmy sie razem.

witam wszystkich.ja dzisiaj 9 dzien na sb.wczoraj zgrzeszylam i prosze o rozgrzeszenie.moim grzechem bylo to ze kolacje zjadlam o godz.18.00 ale niestety nie spalam cala noc i o godz 24.00 zjadlam 1 kostke czekolady gorzkiej plasterek sera chudego tofu i pol malego kubeczka jogurtu naturalnego bez cukru.czy to straszne przewinienie.a wiecie co i sniadanie zjadlam dzisiaj o 6.00 rano bo jakos glodna bylam.a na sniadanko jajecznica bez dodatkow bo nie mialam weny i kakao gorzkie z mlekiem 0,5%.prosze o podsumowanie.......

dziewczyny gdzie wy sie podziewacie.czy naprawde chcecie zeby topik upadl.ja zakonczylam 9 dzien zmagan z sb pyszna kolacja.kurki uduzone z jajkiem.pychotka a jutrorobie moj serniczek.caluje i czekam na wpisy.