Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rubriki_AngloPolak

Dlaczego w Polsce, znaczy u was tak jest ? Pytanie nie kritykuje

Polecane posty

Gość ***Gosia ***
Rubriki ... Skoro tu mieszkasz od lat, to powinienes wiedziec, ze bedac za zelazna kurtyna mielismy slaby dotep do "zagranicy" i obcokrajowcow, wiec kazdy z nich byl egzotyczny i budzil zainteresowanie. Pamietam jak bylam w podstawowce byla wyczieczka z Izraela, bylismy naprawde zainteresowani, jak tam u nich jest i samych osobowosci. Jesli masz wrazenie ze ktos chlodnie jesli sie dowiaduje ze jestes w polowie Polakiem, to pewnie dlatego, ze jestes prawie taki sam i nie chodzi o to, ze masz wiecej pieniedzy bo przywiozles £ z Anglii, tylko dlatego, ze nie jestes kompletnie "inny " i egzotyczny i nic ciekawego sie o tobie czy tez twojej kulturze nie mzona dowiedziec ... Co oczywiscie nie musi byc prawda. sztuka teria --- jesli sie stylizuje na Anglika, to niech mu bedzie, nie za bardzo widze powod, jesli juz to ktos sie nudzi Ale fakt faktem, gramatyka wyglada o wiele za dobrze... a pojedyncze bledziki jak situacja ... tego duzo latwiej sie nauczyc niz budowania poprawnych zdan...

Gość anastazija
--->Rubriki Myslisz cymbale, że nie potrafimy korzystać z netu...a w Wielkiej Brytanii byłamm 2 razy...dla mnie nic specjalnego

Gość Rubriki
anastazija , to znowu podszywac przepraszam

Gość Rubriki
albo za co mam przepraszac wlasciwie co? tak sie zastanawiam. Ide zjesc frytki z octem.

Gość Rubriki
***Gosia *** Rozumiem ze to wydaje sie wam ze ktos jest egzotyczny ale smieszne jest to widzic w akcji. Nie mysle ze to Polakom pomaga w czyms zeby uwazac obcokrajowcow za egzoticzne. Moge dodac ze w Anglii tez tak bylo przez chwile, bylo taka moda, ale teraz to jakos przeszlo ludziom i raczej chwala swoje (osobiscie mysle ze tam nie ma za duzo do chwalenia) i dobrze to im wychodzi. Teraz to sam nie wiem co mam myslec, jak proboje po polsku rozmawiac / pisac to jestem kritykowany bo sa bledy i sam mecze sie z tym. A tym razem to jestem podejrzewany ze jestem polakiem udawajacy ze jestem anglikiem :(

Gość Rubriki
Podszywac, jakie musisz miec nudne zycie ze obchodzi cie na tyle moj forum ze czekasz przy komputerze az ja czy ktos napisze i od razu glupia odpowiedz. Az tyle ja ci przeszkadzam, tak jak wczeszniej pytalem, po prostu powiedz o co ci chodzi.

Gość Rubriki
a teraz w końcu w spokoju zjem frytki z octem, takie maxxx fritos i bede kontent...

Gość Rubriki
to otwarty forum ala hyde park. Pisz co Ci na sercu leży, jaki masz Ty problem.

Gość Rubriki
to otwarty forum ala hyde park. Pisz co Ci na sercu leży, jaki masz Ty problem.

Gość Rubriki
Podszywac znajdz sobie inne zajecie w zyciu :) cos ci sie stalo w tym Hyde Park, masz jakies zle wspomnienia. Ale glupi /ia jestes. Nawet na tyle odwagi nie masz zeby porozmawiac otwarto.

Gość Rubriki
o sorry ze powtorzyła mi sie ta wiadomościa. Dopiero ucze sie pisac na polskim otwrtym forum ala hyde park :)

Gość Rubriki
no dalej, czy wszyscy Polacy bojom sie mowić na otwarty forum? tylko sami podszywacze. Polskie cwaniactwo. To OTWARTY FORUM ala Hyde Park i niech sie nikt nie boi rozmawiać

Gość Rubriki
a teraz po angielsku zebyscie mi uwierzyli napisze o moim ulubieńcu. Cats typically weigh between 2.5 and 7 kg (5.5–16 pounds); however, some breeds, such as the Maine Coon, can exceed 11.3 kg (25 pounds). Some have been known to reach up to 23 kg (50 pounds) due to overfeeding. Conversely, very small cats (less than 1.8 kg / 4.0 lb) have been reported. Cats also possess rather loose skin; this allows them to turn and confront a predator or another cat in a fight, even when it has a grip on them. This is also an advantage for veterinary purposes, as it simplifies injections. In fact, the life of cats with kidney failure can sometimes be extended for years by the regular injection of large volumes of fluid subcutaneously, which serves as an alternative to dialysis. The particularly loose skin at the back of the neck is known as the scruff, and is the area by which a mother cat grips her kittens to carry them. As a result, cats tend to become quiet and passive when gripped there. This tendency often extends into adulthood, and can be useful when attempting to treat or move an uncooperative cat. However, since an adult cat is heavier than a kitten, a pet cat should never be carried by the scruff, but should instead have their weight supported at the rump and hind legs, and at the chest and front paws. Often (much like a small child) a cat will lie with its head and front paws over a person's shoulder, and its back legs and rump supported under the person's arm. zgadnijcie co to za moj ulubieniec. ja teraz jem frytki z octem i mustzrdą i bede uwaznie czytał co piszecie. A piszcie nie bojcie sie bo to otwarty forum jak w anglii hyde park

Gość Rubriki
Podszywac, obrazilesz sie ze ktos zadal zwykle pytanie o Polakow, moze u ciebie tak jest ze adorujesz obcokrajowcow i masz kompleks z tego powodu. Zlosci cie ze ktos tego podziwia. Moze jestes zwiazany/a z jakims obcokrajowcem i nie lubisz takie diskusje. Jak jest innaczej to znowu zapraszam do rozmowy normalnej.

Gość Rubriki
Podszywac, obrazilesz sie ze ktos zadal zwykle pytanie o Polakow, moze u ciebie tak jest ze adorujesz obcokrajowcow i masz kompleks z tego powodu. Zlosci cie ze ktos tego podziwia. Moze jestes zwiazany/a z jakims obcokrajowcem i nie lubisz takie diskusje. Jak jest innaczej to znowu zapraszam do rozmowy normalnej.

Gość Rubriki
o sorry znowu mi sie dwa razy wysłała wiadomościa. Mam tłuste rece z frytek i octu i dlatego. a jak moj ulubieniec, coto za zwierz? :)

Gość Rubriki
o sorry znowu mi sie dwa razy wysłała wiadomościa. Mam tłuste rece z frytek i octu i dlatego. a jak moj ulubieniec, coto za zwierz?

też się dziwie Rubiku.. mnie wkurza.. takie mówienie że co Polskie to najgorsze.. jestem Polką i się cieszę :)

Gość Rubriki
Podszywac, Stary czy mlody, facet czy kobieta jestes guwniarzem i niczym innym

Gość Rubriki
---> deko czemu sie dziwisz, pojezdzij po Europie to bedziesz mniej zdziwiona :(

Gość Rubriki
deko, chyba w Polsce sa dwa inne opinie, twoj i reszte, tak jak by kraj byl rozdzielony na pol.

Rubiki - Polacy też umieją pisac po angielsku, a ten tekst jest skopiowany.. trzeba było sie postarac i przynajmniej skasować odniesienia/ paragrafy..

Gość Rubriki
koncze topik bo podszywac zniszczyl diskusje bye

wiesz byłam w Europie a nawet przez pół roku w Anglii. Ja się nie wstydzę Polski.. wkurza mnie polityka ale to nie o tym piszemy tutaj.. najbardziej irytujące jest to że żaden obcokrajowiec nie zmiesza z błotem Polaka jak sam Polak.. najgorsi są Polacy na obczyźnie.. myślą że już z Pany jakieś..

Gość i dobrze
won stąd!!! Rubriku kretyniku!

Gość i co z tym tłumaczeniem angolu

Gość Rubriki
Tak jak "deko" mowi "najbardziej irytujące jest to że żaden obcokrajowiec nie zmiesza z błotem Polaka jak sam Polak.. " Wlasnie na forum (niektorzy) pokazaliscie jakie kompleksy macie, dla reszte ktore probowali dac prawidlowa odpowiedz to dziekuje. Rubriki podszywacz - nie wazne czy jestem ladny chlopak, napewno tego nigdy nie bedziesz miala szanse sprawdzic, jestes najlepszym przykladem dlaczego opinia o polakow jest czasamy jaka jest. A dla was ktorzy nie lubia takich jak ja, to znaczy z polskiego pochodzenia urodzony w obcym kraju, to nastawcie sie ze bedzie mojego typu wiecej, bo teraz jest wieksza emigracja polakow niz nawet bylo po wojnie, w ktorym sie licza moje rodzice. Niektore z pochodzenia polskiego nawet chca wrocic do polski bo czuja sie wiecej polakamy niz anglikamy ale nie mysle ze polska jest gotowa nas przyjac tak calkiem. Pozdrawiam.