Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolka88

Co na egzeme? Poradzi ktoś coś?

Polecane posty

Gość mariolka88

Mam egzeme na rekach i uzywalam juz wszystkich środków i niestety nic nie pomoglo, moze zna ktos jakis pomocny i SKUTECZNY krem albo jakąs domowa kuracje ktoś stosował i mu przeszło? Plizior pomóżcie bo się załamię ;(((((((((((((((9

Gość jeger
Wiele cennych uwag osoby, która długi okres czasu miała z tym do czynienia: http://azs.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php Autorka m. innymi tak pisze: Dowiedzieliście się właśnie, że Wasze dziecko ma skazę białkową/AZS? Nie wiecie, co robić, aby mu pomóc, a niestety lekarz nie ma czasu na przekazanie Wam wszystkich wskazówek w ciągu krótkiej wizyty? Zachęcam do zapoznania się z ponizszym materiałem...

Gość mariolka88
to jest raczej egzema pewnie alergiczna :/

Gość mariolka88
mam 23 lata, na dłoniach utowrzyło mi się to jakies 5 lat temu:/ we wnętrzu dłoni mam takie małe 'bąbelki' pęcherzyki, ktre swędzą i jak je wycisne albo rozdapie to wyplywa taka 'woda' a potem mnie te ranki pieką, ale wtedy szybciej się goi ?:/ Narazie najbadziej skuteczna jest Maść Advantan, ale Stosowałam i Bedikort G, Elocom, Triderm, i iiiiiiiiiine różne badziewia które nic nie pmagały :/ miałam robione testy na alergie-nic niby nie wykazało:/ w sumie jest czasem z tydzień max 2 tyg. że jakoś ten stan znika i ręce wyglądają na zdrowe, a potem znowu po nocy patrze a ręka, zwłaszcza palce znowu w tych bąbelkach i swędzące:/ A jescze jak z wodą zetkne albo mydłem (mam nie myc rąk?:/) to już w ogóle się pogarsza...potem dam Advantan i znowu dobrze, i znowu źle i znowu dobrze....:/ jezu, niehc ktoś mi pomoże, poradzi coś...to nie są takie objawy jak przy AZS, nie ma tego dużo ale jednak rękami się wszytsko robi... Lekarze w ogole bez sensu wszyscy, schodziłam chyba z 7 różnych w moim mieście i właściwie żaden nie powiedzial mi nic konkretnego..tyle, że tego sie nie da wyleczyć...:/no to extra sobie pmyślałam:/ może ktoś z Was, dorośli, ma tez z tmy problem i wie, jak go skutecznie zwalczyć? mam jeszcze jendo pytanie- czy ta choroba jest dziedziczna? czy moje dziecko nie będzie później kaleką 'owrzodzona' na całym ciele? :/ pomóżcie...:(

Gość mariolka88
co to ma być? proszę o jakąś pomoc a nie reklamy...

Gość mariolka88
up

Gość mariolka88
up