Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totalnie zdezorientowana

dziewczyna i Chrysler 300M -bardzo proszę o rady

Polecane posty

Cześć! Od razu zaznaczam, że nie jest to żadna prowokacja! Zapewne wydać Wam się może, że jestem jakaś stuknięta i zawalam forum swoimi bezsensownymi wątpliwościami, ale chodzi o to, że od kilku tygodni męczy mnie pewien problem Chodzi o to,że niedawno odebrałam prawo jazdy i bardzo chciałabym sobie kupić samochód. Ponieważ zwyczajnie nie stać mnie na mercedesy, audi, bmw i inne nowe, fajne auta, to upatrzyłam sobie chryslera 300M (tylko i wyłącznie czarnego). Uważam,że ma fajną "sywletkę" , jest elegancki, przestronny, wygodny, ale... moja rodzina i znajomi twierdzą,że ten samochód jest dla mnie za duży i zupełnie mi nie pasuje. (mierze całe 160cm ) Pytanie mam więc do Was takie: Czy faktycznie beznadziejnie prezentowałabym się w tym samochodzie? Czy wyglądałabym w nim groteskowo? Czy w ogóle drobnej kobiecie pasują duże samochody??? Czy nie przejmować się tymi nieco kuriozalnymi komentarzami i kupić taki, jaki mi się podoba (i na jakiego mnie obecnie stać) Kurcze, to może śmieszne, ale naprawdę się zmartwiłam, że taka jest ich reakcja na moją propozycję przyszłego samochodu i stąd to pytanie do Was. Jak Wy to widzicie? Dla tych, którzy nie bardzo go kojarzą, podaję linka http://www.autocentrum.pl/go/110__Galeria_Ch rysler_300M__3__1475357081__8__0__1.html

Gość łeeee
jak chcesz duży samochó to może jakąś terenówkę czy tam SUV. nie podoba mi się ten chrysler ale to tak na marginesie. W dodatku wyglądałabyś jak szofer:D

Gość ładny ale może być zbyt wielki

łeeee -jak szofer??? :D :D :-O

moje zdanie: jesli Tobie podoba sie to auto to jest najwazniejsze! a nie opinia innych, i nie uwazam zeby osoba o Twoim wzroście wyglądała groteskowo to co masz maluszkiem jeździć?? fajne auto , nie zwracalabym uwagi na ich opinie

Gość łeeee
ten samochód jest krowiasty i nieporęczny w dodatku miętki jak wszystkie amerykańce. Pali jak smok itd. W dodatku wygląda jak delfin z wodogłowiem. Ewentualnie jak się mu dobierze duże felgi to jeszcze jakoś wyglada. a jest słowo SZOFERKA???? chodziło o to ,że ma 4 drzwi i wyglada jak limuzyna do wożenia kogoś w tyle...

Gość łeeee
a ty piszesz ze stanów??? bo chyba w cenie używanego 300M można znaleźć nie jeden fajny samochów z limuzyniastych krówek Honda Legend swego czasu już dość starawa Mazda Xedos 6 lub 9 bmw 7 stare??> nie wierze ,żeby w cenie tego nie było 725i mitsubishi galant subaru legacy...to fajna bryka

Szczerze mówiąc, nie jest to szczyt moich marzeń, ale... jak się nie ma , co się lubi... ;-) Hmm... Generalnie podoba mi się ten chrysler, ale wyłącznie czarny. Złoto, srebro, czy beż już niekoniecznie. Zaniepoiły mnie opinie najbliższych, bo byłam niemal przekonana, że zaakceptują mój wybór, że podzielą moje zdanie odnośnie 300 eMki, a tu klops...i to wcale nie stosowali jakiejś wyszukanej dyplomacji, tylko "walili prosto z mostu", jak się na to zapatrują. ;-) :-O Ktoś wyżej napisał,że wyglądałabym, jak szofer, inni podpowiadają, bym się nie przejmowała, tym, co mówią inni, ale to dla mnie istotne. W końcu, to rodzinę i najbliższych znajomych będę odwiedzać tym oto pojazdem, a z przyjaciółmi będę nim własnie podróżować (siedząc za kierownicą!) , i bardzo, ale to bardzo nie chciałabym wywoływać sardonicznego śmiechu. ;-) :-O

Gość łeeee
ale to i tak jest drogi samochód:o z tego co się orientuję to babki lubią ternówki typu Suzuki Vitara, Toyota RAV, itp...to też spore kawałki blachy...Nissan x trail czy jak się to tam nazywało..Honda hrv albo CRV nie pamiętam...

Gość łeeee
ze sporych terenówek...dość drogie Subaru forester...a raczej SUV

qwartz, a parkowania też się obawiam, szczególnie cofania. :D Jestem świeżo upieczonym kierowcą, więc doświadczenie mam liche, a samochód duży. Czytałam opinie na jakimś forum odnośnie widoczności przez tylną szybę przy parkowaniu -prawie wszyscy użytkownicy wspominali o konieczności zainstalowania tzw. parktronic'a, który bardzo ułatwia sprawę, bo bez tego bywa róznie... ;-) Ech, sama już nie wiem.

łeeee -znajomi podsuwali pomysł na toytę rav4 tudzież suzuki vitarę, ale... cholera, no one mi się nijak nie widzą:-O

Gość domi26
Do jakiej kwoty szukasz auta??? postaram sie doradzic, no moze wyraze moj gust

Gość łeeee
jak uda mi się wyskrobac kasę to będe szlał swiftem 7 letnim:classic_cool: przyznam ,że jestem zaskoczony wyborem autorki. Ja tego samochodu nie trawię, owszem jest "inny". Ale ta innośc mi nie odpowiada:p

ja też nie jestem bardzo duża (165cm) i najbardziej podoba mi się prowadzenie dużych aut (np vectra kombi taty), ale z doświadczenia wiem, że na początku po dostaniu prawa jazdy i przesiadaniu się z corsy na większe auto jeździ się bardzo trudno. Szczególnie manewry sprawiają kłopoty w mieście. Na początku moje biedne auto (polonez caro+) bez skrupułów przycierałam o słupki i raz jak jeszcze nie miałam biegłości w wjeżdżaniu do garażu, przy wyjeździe przeorałam kant zderzaka o ścianę :) A chciałabym od razu uprzedzić, że kierowcą jestem pewnym i utalentowanym, a mimo wszystko po kursie nie umiałam parkować (stare zasady gdzie manewry zaliczało się na placu, a instruktorzy uczyli parkować na zasadzie \"jak zobaczysz słupek w tylnej szybie to skręć koła, a jak...\" itd) i wszystkiego musiałam uczyć się sama metodą prób i błędów ;] Teraz, jak już umiem zaparkować tam gdzie chcę to moje auto i tak wygląda jakby spadła na nie lawina kamieni :) Dlatego moja uwaga- zanim nabierze się 100% biegłości w parkowaniu warto kupić sobie tymczasowe tańsze auto. Bo droższego by było szkoda :) Dopiero teraz jak już sobie w pełni ufam i do teog mam możliwości finansowe planuję kupić sobie coś lepszego ;) Ahhh i zwrć u wagę na to ile ten chrysler będzie palił. Przy pojemności ponad 3l to będzie to kilkanaście litrów na 100km. Będzie uderzało po kieszeni :) Amerykanie mają tanie paliwo w stosunku do zarobków, więc im wisi czy auto ma pojemność 1,6 czy 3,0, w naszych realiach to niestety istotna kwestia. Do tego koszt ubezpieczenia pójdzie ostro do góry... Chrysler też będzie o tyle drogi w eksploatacji, że auta tej firmy są awaryjne, a części o wiele trudniej dostępne niż do popularnych w Europie aut.

łeeee- audi A6 (czarne) ma moja siostra. Nie chcę jej kopiować. ;-) Gotowa pomyślec jeszcze, że jej samochód wywarł na mnie tak ogromne wrażenie, iż zapragnęłam miec podobne. :P Nie mówię, że jest złe, ale zdecydowanie bardziej podobają mi się te w najnowszej "budzie" ;-)

Polecam CI raczej BMW 730 - 735 z \'97-99r., znajdziesz zapewne cos ciekawego ;). Wogole moglabys napisac ile masz do wydania.

na samochód mam przeznaczone 35-45tyś.

a co do 300C - jest świetny, tyle, że wtedy już na pewno nie byłoby mnie widać za kierownicą :D

Gość łeeee
no właśnie chciałem się wbić w te jajowate gusta, no i wyszło bezbłednie:classic_cool: chciałbym mieć 730tke😭 najlepiej ciemnozieloną metalik z jasną skórzaną tapicerką:o i na fabrycznych ala szprychowych felgach:o no to się rozmarzyłem.... Tymczasem ciułam na swifta:D

A z eksploatacja jak? Nie patrzysz sie raczej na ceny czesci zamiennych, koszty paliwa? Wtedy wogole bedzie wiadomo, jaki samochod Ci jest potrzebny ;). Bo limuzyny zazwyczaj pala minimum 13l/100km.

a w ogóle, na razie dla mnie jest za drogi.

_ff_ oczywiście, że liczę się z kosztami eksploatacji. Myślę,że choć 300M pali sporo, to jakoś bym sobie z tym poradziła. ;-)

Gość domi26
Ja jestem w trakcie robienia kursu na prawko. I jak zdam to na poczatek mąż kupi mi male autko chce mercedesa klasy A. Też jestem niska i chyba zle bym sie czuła w takim dużym aucie. Ja proponowałabym Ci mercedesa klasy C. Z tymi amerykancami bedzie ciezej w eksploatacji.

Jak nie przerażają Cię wysokie koszty użytkowania, to kupuj :) 300M można już dostać poniżej 30 tys. Tylko obawiam się, że jak mocniej przydusisz, to z przeciętnych 12-13 l/100 zrobi się z 15-16 l ;) A jeśli Cię na nie stać, to weź coś z dieslem ;)

Gość łeeee
a może opel vectra??? toyota corolla(ta jajowata:P) albo Lanos:classic_cool: