Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gsdsf

NIE GLOSUJE !!! nie przykladam do tego reki

Polecane posty

Gość gsdsf

niezaleznie od tego kto dorwie sie do koryta i tak bedzie cyrk na kolkach

Kilka lat temu myślałam podobnie i PiS dorwał się do władzy.:(

Gość gsdsf
a myslisz ze jak ktos inny sie dorwie to bedzie inaczej lub lepiej ? :O

Gość gsdsf
narzekam na wybory innych:P

Nie będzie nigdy idealnie. Ale jakaś władza musi być. Jakby poszła tylko jedna osoba, to i tak kogoś wybiorą. I po ptakach. Jeden głos na jedną partię= 100% poparcia:) Pomyśl, że dzięki takim jak Ty interesy obywateli zawsze reprezentuje ktoś, kto ma stosunkowo małe poparcie społeczne. PiS chyba wygrał z wynikiem ok. 27%? Więc biorąc pod uwagę to, że poszli na niego głosować ci, którzy chcieli, a połowa obywateli olała wybory, to to poparcie jest tak o połowę mniejsze. No, nie będę taka- jeżeli nawet wśród wszystkich obywateli posiadających prawa wyborcze, mają ok. 20% poparcia, to i tak reprezentują maksymalnie 1/5 obywateli. Ale sądzę, ze wśród tych, którzy nie głosują PiS miałby dużo mniejsze poparcie i ostateczny wynik wynosiłby ok. 16-17%. I to nie jest sprawiedliwe. Bo władza reprezentuje interesy mniejszości.

Gość gsdsf
a gdzie ja napisalem ze nie mam na kogo? ja NIE CHCE !

Gość gsdsf
i do twojego wujka nie jestem ani troche podobna a:D:O

I to nie jest tak, że masz prawo głosować. Tylko jest to Twój obowiązek jako obywatela. Bo na tym polega demokracja- że wybierasz, jako obywatel, swoją reprezentację. Nie masz innych obowiązków wobec państwa jak płacenie podatków, przestrzeganie prawa i głosowanie. jeszcze najwyżej służba wojskowa, ale to jest zawarte w prawie w sumie. Bo może jej nie być. Ale widać ciemne mamy społeczeństwo, i jak nie naganiają kijem do lokali wyborczych, to ludzie wolą siedzieć na kanapie i piwo pić i psioczyć do telewizora:)

Gość gsdsf
jak rzad sie zacznie ze swoich obowiazdkow w strosunku do obywateli wywiazywac to i ja sie bede poczucwac do swoich obowiazkow

Gość gsdsf
nie jestem bo w opisanej przez ciebie sytyacji nie siedzialabym w zalozonymi rekami rzecz tyczy sie tylko kwestii glosowania bo to ze zaglosuje nie sprawi ze bedzie mi lepiej a to ze pojde do pracy wrecz przeciwnie

Gość gsdsf
nie bedziesz mi dyktowac co mam robic :D:O

Gość gsdsf
dziekuje za przyzwolenie :classic_cool:

Gość gsdsf
nie nie bylam jeszcze nigdy i sie nie wybieram

a ja chodziłam i chodze, ciciazby dlatego zeby móc póxniej narzekać, chwalić albo krytykowac. A nie jak cała reszt , nie chodza o gępy piłują ....

Gość gsdsf
chodze zeby moc potem narzekac...no taka postawa i motywacja jest jak najbardziej godna pochwaly:classic_cool:

Gość deska do deski
To ty wlazisz na kazde forum i agitujesz przeciwko PIS. A co ci kolesie z opozycji obiecali????? Pytam sie co, jaka sprawiedliwosc, jaki pomysl na praworzadne panstwo???!!! Chyba tylko kilka mdlych i rozmytych pogladow na dzisiejsza rzeczywistosc! Przecietny Polak nic z tego nie rozumie, widzi tylko warcholstwo i walke o stolki. PO nie chcialo rzadzic z warcholami, tak? A teraz lansuja Romka Giertycha i bronia Leppera! Jestes beznadziejna. Moze i masz jakas wiedze, ale twoje poglady sa spoznione, za pozno na te dywagacje i udowadnianie racji. Dzisiejsza rzeczywistosc sama podsuwa odpowiedzi, a PO sprzedaje sie na kazdym kroku, faceci w krotkich spodenkach rzadza tym ugrupowaniem. Potrafia tylko krytykowac i obrazac innych, a nienawidza PIS bo z nimi przegrali i nadal nie moga sie przebic, boja sie po prostu silniejszych i madrzejszych od siebie, hehe. I dlatego wszystko przegrali, wszystko przetrwonili i nikt nie da im szansy drugi raz! JA NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz, rząd się będzie wywiązywał z obowiązków, jak wybierze się w końcu taki, który się zajmie tym, czym powinien;) I to jest niestety wina obywateli, że tak głosują i takie mają preferencje. Jak nie będzie Euro, a nie będzie na bank, to pretensje miejcie tylko do siebie. Bo to PiS wygrał wybory i zajmuje się teraz liczeniem własnych szeregów. Nie chcesz głosować, bo to nie daje szczęścia. Wolisz pracować. Tylko weź dziecko pod uwagę fakt, że to, czy będziesz miała pracę i ile będziesz zarabiac zależy w głównej mierze od wyborów parlamentarnych, ponieważ żyjemy w XXI wieku, gdzie głównym zadaniem państwa jest stworzenie sprawnego systemu administracyjnego, gdzie jak najmniej decyzji zależy od urzędników i od państwa- to minimalizuje korupcję, i gdzie głównym zadaniem władzy jest dbanie o gospodarkę, bo z resztą ludzie sobie sami poradzą. Czyli- zupełnie ODWROTNIE niż rzecz się ma w Polsce:) Nie głosuj, niech jeszcze Leszek z Jarkiem porządzą z 5 lat, to zobaczymy gdzie znajdziesz pracę, jak się skończą dopłaty unijne i koniunktura siędzie:) Ile masz lat? Na pewno nie więcej niż 23, prawda?:)

Nie agituję przeciwko PiS, naucz się czytać:O Mówię dziewczynie, zeby poszła na wybory, bo jak głosuje mniej niż połowa obywateli, to wynik wyborów jest przekłamany i tyle. A że ich nie trawię, to jest moja sprawa, nigdzie nie napisałam, na kogo ma głosować, bo mi wszystko jedno.

deska do deski---> Rozróżniasz tylko 2 partie polityczne PiS i PO? To ja Ci powiem, że nie musisz na nich głosować. Możesz zagłosować na kogoś zupełnie innego. Wybór nie dość, że duży, to jeszcze należy do Ciebie.

a co do głosowania ogólnie. mógłby być nawet obowiązek głosowania, ale pod warunkiem dodatkowej opcji: \"nie głosuję na nikogo, spełniam tylko obywatelski obowiązek\". ciekawe, jaki byłby wtedy wynik :D

Gość deska do deski
Deska ---- ok, dobra administracja, sprawna gospodarka, a ludzie dadza sobie rade sami, zgadzam sie z toba w 100%. Ale jak do tego dojsc, jak stworzyc taki uklad, jesli stolki zajmuja ludzie starej ekipy i blokuja rozwoj panstwa?! Moze zlodziej Krauze, ktory okradl ZUS ci imponuje? Ten, ktory kupuje pola naftowe w Kazachstanie... Polski biznesmen; czy on dba o interesy kraju?!!! Dopoki bedziemy popierac taka sitwe gospodarka nie bedzie zdrowa. A Kaczynscy chca zaczac od rozliczenia sie z takimi ludzmi. Dajmy im czas ....

Gość gsdsf
wiecej niz 23:P

Gość wawa......
hha deska ty idiotko hahaha tak porzadza 5 lat i pracy nie znajdziesz bo dotacje sie skoncza hahahah skad ty to bierzesz podziel sie ta wiedza:) zaczne to sluchac czytac czy kij wie co tam hahahah nie moge ale kretynka