Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaaa_123

W jaki sposób?

Polecane posty

Gość zalamanaaaa_123

W jaki sposób mam powiedziec mamie ze jestem w ciąży ... musze zrobic to dzis ... strasznie sie boje ... juz próbowałam ale to mi nei chce przejsc przez usta ... jak mam jej powiedziec ze jestem w ciąży.. mam prawie 18 lat?

Gość po prostuu
po prostu muisz się zmobilizować i powiedzieć o tym mamie i to jak najszybciej...

Gość hihihikk
-mamo jezdem w ciazy!!!!!!!! - o moj boze, 2 mce przed maturą a ty mowisz jezdem????!!!!

Gość zalamanaaaa_123
chce urodzic ojciec dziecka jest cały czas przy mnei wspiera ale naciska by powiedziec rodzicom bo pozniej bedzie gorzej ... on jzu swoim powiedział i teraz chce zebymja to zrobiła... nie potrafię tego powiedziec mamie to nie chce mi przejsc przez usta :O dso tego postanowiłam ze zrobie sobie rok przerwy w nauce pozneij wróce ale ten jeden rok ... jeju jakie to trudne wszystko

Gość hdfhgdh
ale ze poszłas do łózka to juz mamie nie powiedziałas

Gość zalamanaaaa_123
a co miałam przyleciec do mamy i ją poinformowac ze przespałam sie ze swoim chłopakiem

Gość oto i cała hipokryzja
boisz się powiedzieć bo i tak będziesz uzależniona od rodziców. prawda przechodzi trudno przez gardło tylko hipokrytom. w twoim przypadku, mimo, że ojciec dziecka cię wspiera cała ta sytuacja jest banalna - pieprzyć się nie wstydziłaś, ponieś teraz tego konsekwencje z odwagą :D

Gość zalamanaaaa_123
powiedziec podczas obiadu? Czy lepiej odczekać do wieczora ... moj cgłopak mnie zabije... miałam juz wczoraj powiedziec ... to juz połowa 5 miesiąca:(

Gość zalamanaaaa_123
chce zrobic sobie rok przerwy w nauce zeby przez ten rok zając sie dzieckiem i nie prosic o to nikogo innego ... uzalezniona finansowo raczej tez nie ... boje sie powiedziec bo ją zawiodłam ...

Gość jak tych błyskotek niewiele
nie mów, w końcu sama zauważy :P

Gość powiedz po obiedzie
spokojnie, bez nerwow, juz i tak nic nie zmienisz, 5 miesiac a lada dzien bedzie widac spory brzuszek - wtedy dopiero mama poczuje sie zdradzona - ze nie powiedzialas jej o tak waznej sprawie; mleko juz sie rozlalo i trzeba sie do tego przyznac; a jakie masz stosunki z rodzicami? przygotuj sie, ze nie beda zachwyceni, pewnie zszokowani i przestraszeni tak samo jak Ty - oni Cie kochaja i chca Twojego dobra - zrozum, ze nawet jesli zareaguja zbyt impulsywnie to pozniej przemysla sprawe i bedziecie mogli spokojnie porozmawiac; ale nie zatajaj info o ciazy przed rodzicami bo to z pewnoscia jeszcze bardziej ich zaboli

Rodzice pewnie zaczną zadawać ci milion pytań co do waszej przyszłości-Twojej, ojca dziecka i samego maleństwa. Potrafisz na te pytanie udzielić odpowiedzi? Gdzie będziecie mieszkać, z czego się utrzymacie, czy chcecie być razem, czy kochasz ojca dziecka, co zrobisz ze szkołą po tej rocznej przerwie, kiedy ślub itd.

Gość zalamanaaaa_123
więc tak mam tylko mamę i tylko jej musze o tym powiedziec ... na te pytania umiem odpowiedziec z moim chlopakiem duzo rozmaiwamy o tym wszytskim i wiem na czym stoje..... boje się jej krzyków, żalów...

Gość powiedz po obiedzie
powiedz jej jesli ma krzyczec to i tak bedzie juz i tak nic nie zmienisz a mozesz ja bardziej zranic nie mowiac jej pomysli wtedy, ze nie masz do niej zaufania

Ona cię zapewne bardzo kocha a to że jak napisałaś pojawią się krzyki i żal to będzie normalna reakcja osoby, której na tobie zależy.Postaw się na jej miejscu a wówczas ją zrozumiesz. Gdy minie jej złość na ciebie napewno ci pomoże w miarę swoich możliwości a ty jej na to pozwól. Niech poczuje się już troszkę babcią :-) Zobaczysz że za miesiąc będziecie wspólnie oglądały śpioszki, kaftaniki itd :-) Przede wszystkim zachowaj spokój i przedstaw jej dalsze perspektywy waszego życia...

Gość wkolo
masz tylko mamę, czyżby ona była samotną matka i czy czasami historia się nie powtórzyła,

Gość hrjka47646464646
ludzie zzowu ten tpoic

Witaj. Ściskam cię mocno, szkoda że musisz przechodzić tyle steresu, tym bardziej że dziecko go nie potrzebuje. Piszesz że chłopak powiedział już swoim rodzicom, jaka była ich reakcja? Myślę że skoro obydwoje byliście przy robieniu dzidzi to obydwoje powinniście obwieścić tą wiadomość rodzicom i jednym i drugim. Oczywiście reakcje bywają różne, ale ciąża to nie koniec świata, jak się ma mądrych rodziców to pomogą jak się da, a ty teraz powinnaś zacząć myśleć jak zapewnić sobie i dziecku najlepszą przyszłość. Powiedz dziś jak najszybciej a chłopak powinien być przy tobie żeby było łatwiej bo nie jest sztuką siedzieć gdzieś w ukryciu, niech on też zobaczy i poczuje konsekwencje. Rodzice z pewnością będą zszokowani ale teraz już nie pora na złości i awantury po za 3,5 miesiąca będziesz rodzić i pora się przygotować. Powodzenia i głowa do góry, dziecko to szczęście i cud.

Gość zalamanaaaa_123
nie twoja sprawa czy historias sie powtarza czy nie ... ale dla twojej wiadomosci ,,, mój ojciec jest za granicą opuścil nas 7 lat temu i wogle się mną nie interesuje więc ja tez mam go gdzies .....

Gość zalamanaaaa_123
nie no rodzic będę za 4 miesiące ... wole z chłopakeim nei mówic ... on chciał bysmy razem powiedzieli itd .. ja sie tego boję, nie wiemjaka bedzie reakcja mojej mamy a jak rzuci się na Łukasza:P?

Gość zalamanaaaa_123
teraz jeszcze moja babcia nas odwiedziła :O