Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość researcher30

Dlaczego tak dobrze w Polsce sprzedaje się

Polecane posty

Gość researcher30
enamorada Byłaś kiedyś w jakimś zachodnim państwie? Miałaś okazję wejść do sklepu muzycznego? Miliony płyt. Gdzie są sklepy muzyczne w Polsce? I dlaczego za każdym razem jak siedzę w pubie słyszę składanki przebojów sprzed 10 lat. Czy teraz w ogóle coś się nagrywa?

haha, wiekszosc to przewaznie nie ma racji, ale co na to poradzisz, ze wiekszosc ludzi po prostu lubi pop? nie chodzi mi tylko o muzyke. Tacy sa ludzie i nic tego nie zmieni.

Gość stara malutka
bo łatwiej kupić płytę, którą można dostać w każdym sklepie niż np poszukać za granicą a do tego jak jest różowa kolorowa to czemu takiej błyskotki sobie nie sprawić smutne

Tak sie sklada, ze mieszkam w Wielkiej Brytanii od ponad dwoch lat, wczesniej mieszkalam rok w Madrycie, spedzilam tez 7 m-cy w USA. Krajow w ktorych bylam na dwutygodniowych wczasach nie bede wymieniac ;) I zapewniam cie, ze wszedzie kroluje tandeta. Tylko ze plyty tansze :D

Gość researcher30
onaona i stara - macie zupełną rację Jest to po części wina całego koncernu fonograficznego w Polsce, choć nie do końca. Ktoś się na tym rynku orientuje i wie, że nie warto włożyć kasy na promocję płyty nieiczowatej, bo się nie sprzeda. Wystarczy, że Doda rzuci paroma kurwami i sukces murowany. I znowu dochodzę do tego wniosku, że niestety w Polsce rewelacyjne sprzedaje się kicz

Gość stara malutka
popu jest najwięcej bo najprościej się go robi. Jak jest go dużo to trafi do większej ilości odbiorców -> kasa kasa kasa

Gość researcher30
enamorada, no to tym bardziej powinnaś mnie poprzeć Widziałaś listy box officu w UK w HMV? Sorry, zero plastiku i umcyk umcyk odmóżdżającej techniawy

Gość onaona ona
No cóż pozostaje nam "staruchom" powracać wciąż do starych kawałków. Ja z przyjemnością wrócę zawsze do Budki Suflera, Hey, Dżem, Kazika, Oddziału Zamkniętego itp. itd. Tym optymistycznym akcentem kończę swoje wywody (dziś )na forum.PA!

Gość researcher30
papa "starucho" ;-)

Nie wiem co ty sie tak uparles tej Polski! Moze pop po angielsku wydaje ci sie lepszy, bo nie rozumiesz slow? Naprawde jak slucham radia w Uk to niczym nie rozni sie od poslkiego, tez leca w kolko te same piosenki, i oby byly melodyjne. Owszem, Londyn jest muzycznym centrum swiata, ale wiecej Brytyjczykow zna Take That niz System of a Down.

Gość stara malutka
hmmm tych, których wymieniłaś też nie słucham :) mam 20 lat i słucham klasyki :) pozdrawiam Was :*

Gość researcher30
Masz rację, może i niczego mnie nie nauczyli na tej anglistyce;-) Nie mam nic przeciwko muzyce pop, uważam np, że Madonna jest świetna. Uparłam się na Polskę? Niestety, to jest to co widzę. Zero muzyki dla ludzi myślących, koncerty w supermarketach, i panująca nam miłościwie Doda.... no i reaktywacja disco polo Ja też słucham radia i oglądam brytjską TV i ten kicz tutaj w ogóle nie jest promowany

nieee.... a east enders czy inne liczne uwielbiane przez Brytjczykow seriale to szczyt dobrego gustu... albo ich ukochane boysbandy, ktore w kolko widze w tv... czy reaktywacja Spice Girls... Choc UK stoi pod wzgledem muzycznym wyzej od innych panstw, nie tylko od Polski. Jest tu duzo dobrej muzyki. Ale wystarczy pojechac do Hiszpanii, aby zostac uraczonym ze wszystkich stron popem z elementami flamenco... i slowem \"amor\" oraz \"corazon\" w kazdym utworze... ;) O Ameryce Poludniowej i Polnocnej nie wspominajac.

Robiaca swiatowa furore salsa to tez nic innego jak amerykanskie disco-polo. Tylko ze nam sie wydaje egzotyczna.

Gość researcher30
ufff znowu odbiegamy od tematu Nigdzie nie napisałam, że tylko w Polsce występuje zjawisko kiczu. Chodzi o proporcje. Jak mam to jeszcze jaśniej wytłumaczyć?

Gość stara malutka
wszędzie panuje "disco polo" tylko czasem jest bardziej lub mniej egzotyczne, czasem przyjmuje nazwę sztuki ludowej czyli dziedzictwa narodowego. Właśnie, a propos, co sądzicie o sztuce ludowej, takiej z krwi i kości? krakowiaczek jeden, plecioneczki, wycinanki, tańce i swawole :>

Gość lisek11
a tam w Posce są ludzie którzy słuchaja ambitniejszej muzyki popolarnej czegio najlepszym przykładem Open'er Festival w Gdyni czy np. Off festival w mysłowicach i wiele innych , wieksza papaka ma wiekszych odbiorców ale to nie ozancza ze ludzie w Polsce słuchaja byle jakiej muzy!!!

Ale wlasnie chodzi o to, ze proporcje sa takie same. Sorry, ale ja teraz ze wszystkich stron nie slysze czegos ambitnego tylko Rihanne.

Gość lisek11
a ja zadnej rihanny czy jak to sie tam pisze nei słysze -widocznie słuchaśz słabych stacji , trudno sie mówi

Gość stara malutka
to prawda, nawet w głupim hipermarkecie słychać wszędzie te same piosenki, żeby sobie "gupi" człek podśpiewał kiedy wydaje kase na nieprzemyślane decyzje

Gość lisek11
problem polega chyab na tym co sie w mediach wybiera i czego sie słucha , sa rózne rozgłosnie , rózne stacje , rózne programy -jesli ogladasz tvn i słuchasz jakieś masówki typu radio zet to nic dziwnego ,ze narzekasz jedno z drugim

Gość researcher30
Czy Ty w ogóle rozumiesz o czym tu jest mowa? Bo zaczynam wątpić. Porównaj sobie box office polskiego Empiku i brytyjskiego HMV. Jakich idoli mają młodzi Brytyjczycy, jakich Polacy. Tndeta zalała ten kraj, zmiatając zupełnie wszystko co bardziej ambitne.

Gość researcher30
Jaka do cholery Paris Hilton? Przecież to nie jest piosenkarka tylko "selebriti bez majtek". Jej płyta okazała się porażką i klapą komercyjną

Gość stara malutka
po co człowiek ma wydać 70 zeta na dobre miejsce w teatrze albo w operze jak doda ma za darmo w telewizji...

Gość lisek11
wąłczcie trójke , posłuchajcie audycji Metza, Kydryńskiego,Stelamcha, Kaczkowskiego - z kim przystajesz takim sie stajesz , ludzie suchaja syfu bo cha tego słuchać nie che im sie wyslać i słuchac ambitniejszej muzy i poszperać troche , podaje przykałd ogólnopolskiej stacjio dostepnej dla 38 milionów polaków , ale nei wola zetke albo jaka eske puscic zamiast trójke czy bis . Przetancie narzekac bo rzygne

Gość stara malutka
*dodę

Gość lisek11
researcher30 Czy Ty w ogóle rozumiesz o czym tu jest mowa? Bo zaczynam wątpić. Porównaj sobie box office polskiego Empiku i brytyjskiego HMV. Jakich idoli mają młodzi Brytyjczycy, jakich Polacy. Tndeta zalała ten kraj, zmiatając zupełnie wszystko co bardziej ambitne.-sorry nie porównuj HMW czy virgin do media marktu czy empiku !!!! w polsce generalnie ludzi nie stać na płyty wiec promuje sie komercyjny pop bo ludzie wsrednim wieku bez wyrobionego gustu muzycznego to kupią - a na czym kreuja ten gust to juz inna sprawa

Gość researcher30
lisek nie rzygaj, tylko odpowiedz mi ilu z tch 38 mnl Polaków słucha trójki a ile eski.