Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się

Czy dać dziecku na imię Magdalena?

Polecane posty

Gość zastanawiająca się

Czy podoba wam się imię Magdalena? Chcę tak dac na imię mojej córeczce, która urodzi się za 2 tygodnie:) ale teściowa mówi,że to imię jest z poprzedniego pokolenia, z lat 80-tych i zrobię małej krzywdę jesli ją tak nazwę. Co o tym sadzicie?

Gość
jakieś twarde to imię, ale o krzywdzie bym nie mówiłą :P moja koleżanka miała na pierwsze Magda (właśnie lata 80), ale i tak w domu nazywali ją Dorota :P

moja 3 letnia bratanica ma tak na imie, nie rozumiem o co chodzi z tą krzywdą. Zawsze lepsze takie imie niż kolejna Oliwia lub Dżesika.

Gość ja jestem magdalena
:) i nie narzekam, troche dlugie imie ale jest tez imie Magda, bo to sa dwa rozne wiec mozesz wybrac :)

Gość ja jestem magdalena
ale nie lubie jak sie ktos tak do mnie zwraca. Lubie madzia:)Jestem 84rocznik. lubie swoje imie, ale duzo czasu mi to zajelo...;:)

Gość zastanawiająca się
mi się to imię bardzo podoba, mojemu męzowi też, chyba rzeczywiscie lepiej sugerować się własnymi upodobaniami niż modą i nazywać dziecko Oliwia, Wiktoria, Zosia itp.

Gość tym razem bez czarnego nicku
mam na imię Magdalena i nieskromnei napisze ,że to piększniejszego imienia nie znam :D swej córce też dam tak na imię :) Magdalena brzmi tak.. szlachetnie :) Madzia, Magduś, Magdalenka ślicznie :) pozdrawiam :*

Gość tym razem bez czarnego nicku
jestem rocznik 86 :) a mialam mieć na imię Malwinka :D

Gość ja jestem 92 rocznik
i nigdy bym nie powiedziała, że to imię jest stare. A też jestem Magdalena, oczywiście nikt tak na mnie nie mówi, po prostu Madzia;]

Gość hej ho76544
jak dlamnie to juz nudne imie,lepsze jakies nowoczesne,i oryginalne,dziewczynka bedzie dumna kiedys w klasie

sry, bez obrazy ale jestem przeciwna ;) strasznie nie lubie \'magd\' ;) ale każdy ma swoje dośwaidczenia - ja mam zle.

Gość suszku
umnie w klasie bylo chyba z 5 Magdalen,a wcalej szkole chyba ze 30,to bardzo oklepane imie

Gość z tego co wiemfcfggf
tyż jestem Magdalena... ale wolałabym żeby już więcej Magdalen nie było i żeby to imię było niepowtarzalne :-O a umnie pracują jeszcze 4 Magdaleny chyba się pochlastam

Kiedy chodziłam do szkoły, to to imię było w miarę popularne, ale poza mną nigdy nie było więcej niż 1 Magdalena. Popularniejsza była Anna, Agnieszka i Katarzyna, po tych miałam w klasie po 5.:P Magdalena mnie się podoba, Magda zdecydowanie nie, ale zawsze można zdrabniać na Madzię i już lepiej brzmi. Gdybym miała urodzić się na nowo, to pewnie wybrałabym sobie inne imię, ale mogło być gorzej, bo miałam być Marią.:( To imię z gatunku klasycznych, a te są ponadczasowe.

Gość z tego co wiemfcfggf
suszku najbardziej oklepane imię to Anna i Kasia-polski show biznes się kłania

to zależy gdzie mieszkasz ja juz na studiach jestem i na moim wydziale , prócz mnie, są może ze 2 Magdaleny :) więc to nie jest oklepane imię ja uwielbiam jak zwracaja sie do mnie \"Magdalena\" .. a \'Madzia\' jest takie ciepłe :)

Gość ja nie lubie jak ktos
madziara do mnie mowi wrr...

Gość suszku
to moze napiszmy jakie imiona sie nam najbardziej podobaja????

do mnie \"Madziara\" mówi moja przyjaciółka. ale mówi to w sposób specyficzny. gdy mówi tak ktoś inny, to nie podoba mi się brzmienie słowa \"Madziara\"

Magdalena- bardzo ładne imie :) jeśli dane mi będzie kiedys mieć córeczkę, to tak własnie chce ją nazwac zdrobnień jest mnóstwo (no prawie ;) ) i ładnie brzmi ja jestem rocznik 76-ty i nie mialam w klasie i na studiach ani jednej Magdy :)...możliwie że to imię \"miało powodzenie\" w latach 80-tych :)

Gość agna15
Moja córeczka ma 6 lat i ma na imię Magdalena. W skrócie Madziunia, a czasem tak dla żartu mówimy "Madzian". Jest najładniejszą dziewczynką na świecie i najmądrzejszą bo podobno Magdy takie są. Pozdrawiam.