Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybunia 24

mala macica co robic!!!

Polecane posty

Gość rybunia 24

czesc lekarz powiedzial ze mam malo macice , bardzo mnie to zaniepokoilo .powiedzial ze moga byc komplikacje w zajsciu w ciaze i poczas tez , ze musze byc pod stala kontrola.dziwi mnie to bo bylam nie u jednego lekarza i nikt mi nic takiego nie powiedzial az do tej pory, a to sie nie robi przeciez z zdnia na dzien prawda!!! poradzcie cos bo nie wiem co robic prosze

mi też lekarz powiedział coś takiego. w ciążę zaszłam po kilku miesiacach starań,niestety poroniłam( ale nie z powodu macicy, to były sprawy hormonalne). byłam pozniej u innego ginekologa który powiedział ze mała maica ani nie utrudnia zajscia w ciążę,ani nie powoduje kłopotów z jej donoszeniem . jesli zajdziesz w ciążę to macica się rozciągnie tyle ile potrzeba. pozdrawiam i nie zaprzątaj sobie tym głowy :)

Ja mialam dokladnie tak samo, zaden ginekolog mi nigdy na to nie zwrocil uwagi, dopiero w marcu ubieglego roku, dowiedzialam sie, ze mam mala macice. Ale lekarz powiedzial, ze to nic zlego i po prostu taka moja uroda. To byl marzec, wtedy tez odstawilam pigulki anty a w maju zaszlam w ciaze. Nie mialam zadnych problemow. Na kontrole chodzilam najpierw co 6 tygodni, potem co miesiac a ostatnie miesiace ciazy co dwa tygodnie. USG mialam robione 3 razy. Porod mialam lekki, bez komplikacji.

Gość mikolajmax
moja znajoma ma niedorozwoj macicy, jej gin tez mowil ze bedzie miala problemy z ciaza ale urodzila 3 dzieci, z 1 miala problemy tylko ale za to b dlugie porody, nie wiem czy to przez ta macice- bo wogole nie robilo jej sie rozwarcie... poza tym wszystko bylo ok

Ja tez mialam mala macice,o ciaze staralam sie dosc dlugo,ale bylam juz po 30-ce ;) Ale pozniej nie bylo zadnych komplikacji,a mialam cc-ale nie ze wzgledu na rozmiary macicy ;)

nie przejmuj sie :) ja ze mam mala macice dowiedzialam sie pol roku po... urodzeniu Dzieciatka :) problemow z ciaza nie mialam (tzn jesli chodzi o ta macice)... lekarz(inny,bo zmienilam zaraz po porodzie) badajac mnie zapytal: \"Dlugo sie panstwo starali o Dziecko ? Szybko pani zaszla w ciaze?\" odpowiedzialam : \"Szybko,bo byla tylko jedna okazja i sie udalo\" (moja Dzidzia nie byla planowana :)) Po czym z usmiechem na twarzy stwierdzil : \" i tak wlasnie mija sie teoria z praktyka... ma pani mala macice,a na dodatek tylozgiecie...\" Pozniej jeszcze rozmawialismy o moim porodzie( bo to byl lekarz przy ktorym rodzilam) i doszedl do wniosku,ze to pewnie dlatego Mala nie mogla zejsc (mimo ze ujscie bylo calkowicie rozwarte) i jak na moja macice to 3550g to spory kawalek i musieli mi zrobic cc. jak widac --\" teoria mija sie z praktyka\" :) pozdrawiam:D

I ja się dołączę :D Mi też powiedziano, że mam małą macicę... mam dwoje dzieci, bez żadnych komplikacji zaszłam w obie ciąże, za pierwszym \"strzałem\" ;)

Gość rybunia 24
dzieki wielkie pocieszylyscie mnie ,az mi sie lepiej na sercu zrobilo,. mam nadzieje ze bedzie tak jak u was .dzieki i pozdrawiam