Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia17****

POMOZCIE BO SIE ZARAZ ZAPŁACZE/

Polecane posty

Gość Kasia17****
pletwa - wiec ginekolog moze mi tej tbletki nie wypisac? a jak to jest w takich przypadkach przyjmuja poza kolejkami czy trzeba czekac ?

Gość mt.
"tak naprawde uwierz mi ze i tak sie niedlugo a najdalej za dwa lata rozstaniecie.NIE ZMARNUJ SOBIE ZYCIA!!!!! " Nie można rozstania wykluczyć, fakt, ale może być tez tak, że "biorąc" sobie życie zmarnuje. A jeśli to własnie TEN ? Dziecko nie jest w życiu przeszkodą, dziecko w życiu pomaga :) Oczywiście, o ile jest chciane ...

Gość mt.
"Kasia17**** pletwa - wiec ginekolog moze mi tej tbletki nie wypisac? " Dziś ? W naszej kat. Polsce ? Zdzwiłbym się, gdyby wypisał, o ile to nie znajomy ... :(

Gość pletwa
... o ile jest chciane ... ale w tym przypadku autorka nei chce tego dziecka. nie wiem wlasnie jak to jest gdy masz 17 lat... ja bylam u ginekologa prywatnie, wizyta ok 80zl. przepisal mi od reki, nawet bez badania. teraz juz mam nauczke i biore pigulki antykoncepcyjne bo z gumkami to nigdy nic nie wiadomo. do panstwowego ginek. pewnie sie czeka, chociaz nie wiem, nigdy nie bylam. wole zaplacic niz czekac w mega dlugiej kolejce

Gość pletwa
mt -> jak osoba jest pelnoletnia to wypisuja bez problemu

Gość Kasia17****
zdecydowalam ze chyba porozmawiam jeszcze raz powaznie z moim chlopakiem i to nie jest czas dla mnie na dziecko moze za pare lat ale nie teraz. mosze skonczyc szkole .. chlopak pewnie teraz ze mna zerwie bo nie chce dzidziusa :/ ja go naprawde bardzo kochamm ale chyba powinien zrozumiec... .Ale TERAZ SIE BOJE ZE MOGA MI TEJ TABLETKI JUTRO NIE WYPISAC , albo zadzwonic do mmatki :/ ale chyba to nie mozliwe

Gość mt.
Porozmawiajcie spokojnie i oby WASZ wybór był trafny :) Don`t worry, be happy :)

Gość pletwa
idz prywatnie do faceta (bo babki potrafia byc zlosliwe-wiem z doswiadczenia), chyba ze nie masz tyle kasy. do panstwowego to raczej na pewno bedziesz czekac. pogadaj z chlopakiem ze kiedys ty tez chcesz miec dziecko ael najpierw skonczyc szkole i byc psychicznie przygotowana. narazie czujesz sie sama dzieckiem i nie chodzi tu o to ze nie chcesz miec z nim dziecka tylko ze za wczesnie. jak cie kocha to zrozumie twoje potrzeby

Gość Kasia17****
mt. -musi byc trafny bo od tego zalezy cale nasze przyszle zycie .Jutro jeszcze tutaj zajze .....a teraz ide spac bo czeka mie dzis trudny dzien....

Gość Kasia17****
pletwa-no ja to juz mu wszystko mowilam i wiele innych jeszcze argumentow ale on caly czas swoje niewiem on naprawde chce miec bardzo to dziecko jak mu owilam ze nie chce to prawie sie polakal choc bardzo mu sie to zadko zdaza....

Gość pletwa
to nie mow mu, w koncu masz prawo decydowac o swoim brzuchu. po co mu juz tak szybko to dziecko? nie wiem czy pomyslal ze powinniscie miec mieszkanie i prace stale zeby dziecko wychowywac, to nie jest kotek. wez ta tabletke , bedziesz miala spokoj psychiczny a w ciazy pewnie i tak nie jestes bo wcale nie tak latwa w nia zajsc... :)

Gość KundziaUndzia
Dziewczyno ratuj siebie! i swoją przyszłość! masz 17 lat to nie ten czas, a koleś jest niezłym egoistą! Powiedz mu że chcesz się narazie zrealizować nacieszyć TYLKO NIM i nie potrzebne ci do tego dziecko w tak młodym wieku.. Weź postinor choć by w tajemnicy przed nim i tyle, w razie ewentualnych krwawień po zastosowaniu leku odsuń chłopaka na ten czas od siebie mówiąc ze musisz wyszystko przemyśleć, potrzebujesz czasu itp.Nie musi o tym wiedzieć... to Twoje ciało i nikt za Ciebie nie może decydować. Pozdrawiam, posłuchaj swojego serca.

Gość KundziaUndzia
co do wypisania tabletki to fakt że w publicznej służbie zdrowia nie masz szans dostać recepty na tą tabletkę. Musisz odrazu uderzyć do prywatnego. A jak się wstydzisz że Ci odmówi to upewnij się czy wypisuje te recepty dzwoniąc wcześniej.Poszukaj numeru telefonu w książce telefonicznej czy w necie, i podkreśl że to Twoje płodne dni.

Gość mt.
Nie żeby, ale ... Dlaczego tak ją namawiacie, aby ewentulaną ciążę przerwała ? Bo za młoda? Znam młode matki i do dziś szczęsliwe, Znam też (większość niestety) takich, które w "odpowiednim" czasie rodziły i juz razem nie są ... Nie oznacz to, że jestem "za", bo to ICH decyzja i cihc życie. Każdy przypadek jest inny i nie ma schematów. Tutaj nie da się stereotypywo i standardowo ...

Gość pletwa
dla mnie to nie jest zadne przerwanie ciazy, nie przesadzajmy tam nie ma zadnego dziecka, plemniki mogly nawet nie dojsc do jajeczka, a ta tabletka m.in. powoduje zageszczenie sluzu wokol jajeczka zeby plemniki nie dotarly. takim mysleniem to mozna prezerwatywe tez uznac za przerwanie ciazy ..

Gość tak naprawde
mt.wybacz ale oni sa ze soba 7 miesiecy.nie wiem ile Ty masz lat ale ja 30 i jak pamietam zwiazki z okresu jak mialam 17 lat to utrzymaly sie tylko te kiedy laska wpadla-I ZADEN NIE JEST SZCZESLIWY-LASKA W DOMU Z DZIECMI A CHLOPACZEK SZALEJ OD SLUBU

Gość kolezanko mloda
bierz BYLE szybko!!!! teraz mowie, a potem skaze cie an amrne zycie za grosze z dzieciakiem i bedziesz bez szkoly cale zycie

Gość tak naprawde
JESZCZE RAZ POPIERAM

Gość co wy tak z tą szkolą
w dzisiejszych czasach nawet mgr sa bezrobotni

Gość Kasia17****
hej, za godzine mam sie spotkac z moim chlopakiem mialam jechac juz z kumpela do ginekologa ale zadzwonil i powiedzial ze chce jeszcze raz ze mna porazmawiac o tym hmmm moze zmienil zdanie jak myslicie?bo jesli nie to niestety nie wezme tej piguly bo kasy nie mam...

Gość x x x x x x x x x
dziewczyno, pozbieraj po znajomych. Zastanow się - dziecko powinno byc przemyslaną decyzją, oboje musicie go chcieć i być na nie gotowi. Dziecko to nie jest piesek czy kotek, bedziesz musiała się nim non stop zajmować, to bedzie istota za ktorą bedziesz odpowiedzialna aż do swojej śmierci. Nie masz pieniedzy na tabletkę, ale na wyprawkę, wózek, pieluchy bedziesz miała? Nie marnuj sobie życia! Nawet w imię "miłosci" (uwierz, tak jak już tu pisały - 7 miesiecy to nie jest dużo, to ledwo co pół roku..). Co to za chłopak, ktory stawia ci takie ultimatum? Widać, że nie dorósł do roli ojca, skoro każe ci w taki sposób wybierać. Bo jemu się wydaje, ze was utrzyma.. Rozumiem, dziecko to piękna perspektywa dla dwojga zakochanych, ale oboje musicie go chcieć, a przede wszystkim najpierw musicie być pewni, że dacie radę finansowo przy dziecku, taka smutna prawda. Nie daj mu się, porozmawiaj, sam fakt tego, ze piszesz tu na forum świadczy o tym, że nie jesteś jeszcze gotowa na dziecko. Może nie tyle nie gotowa co widać, że odpowiedzialnie myślisz - najpierw szkoła, jakieś warunki. I tego się trzymaj. Macie czas :) trzymam za ciebie kciuki!

Gość Kasia17****
x x x x x x x x x -hmm naprawde nie mam od kogo pozyczyc bo to bedzie kosztowalo jakies 200zł z tego co dziewczyny pisaly to tabletki ksztuja okolo 70zł i jeszcze prywatny ginekolog bo taki zwykly mi nie wypisze bo nie mam 18 lat a od rodzicow nie wezme bo bedzie to podejzanie wygladac ...a chlopak ma kase ale mi nie da bo chce tego dzidziusa....

Gość edytajulia
Hej Kasia!! sluchaj POSTINOR DUO- tabletka po stosunku jest na receptę ale może przepisać ją KAŻDY LEKARZ, NAWET WETERYNARZ ALBO DENTYSTA. po drugie kosztuje kolo 60zl. ja wzięłam raz i żadnych skutków ubocznych nie miałam. to troche kontrowersyjna antykoncepcja, ale po. im predzej wezmiesz ta tabletke tym lepiej. chyba nie ejsets jeszcze wystarczajaco samodzielna i dojrzala zeby zostac matka. ale to i tak twoja decyzja. pozdrawiam julka

Gość Jesli masz jakas kolezanke pel
pelnoletnia to popros zeby poszla i poprosila o recepte.Lekarz jej da bez problemu.

Gość edytajulia
wiec najlepiej idź na dyżur do przychodni i po prostu powiedz ze potrzebujesz recepty na POSTINOR. lekarz pierwszego kontaktu może Ci przepisać tą tabletkę, każdy lekarz może, to ze tylko ginekolog to błędna opinia.:)

Gość Kasia17****
edytajulia - dzieki ze mi o tym napisalass , bo myslalam ze tylko ginekolog moze mi ja wypisac.. no na sam POSTINOR to bede miala kase ...zaraz przyjedzie do mnie moj chlopak juz sie boje tego spotkania dzisiaj dzwonil juz do mnie z 2 razy i mowil zebym sama nie jechala ... ale jak sie bedzie dalej upieral to sama pojade . tak szczeze to do mnie tak dokonca jeszcze nie dotarlo ze moge byc naprawde ciazy.... RANO WYMIOTOWALAM I CALY DZIEN MNIE BOLI BRZUCH JAK MYSLICIE TO OBJAWY CIAZY CZY DZIEJE MI SIE TAK Z NERWOW ?BO CHYBA 2 DNI TO JESZCZE ZAWCZESNIE NA PIERWSZE OBJAWY CIAZY .....

Gość Kasia17****
Rozmawialam dzisiaj o tym z moja kolezanka i powiedziala mi ze od tego leku jest mozliwosc ze nie bede mogla miec pozniej dzieci to prawda ?