Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliaaana

Zaplanowany ślub, bez zaręczyn.

Polecane posty

Gość Liliaaana

Jakoś tak wyszło, że już wszystko mamy załatwione, ale zaręczyn nie było. Każdy się dziwi dopytuje, a mnie to wkurza

Gość majaaa25
U mnie tez jet taka sytuacja,slub zalatwiony a o zareczynach cicho..

Gość zegarynka 82
u mnie tez tak było ...strasznie mnie to wkurzało nie tylko pod względem pytań innych ale i wewnętrznie....slub planowaliśmy od końca 2005 salę załatwialiśmy w lutym 2006 z zaręczyny były dopieor w sierpniu 2006.....no ale co miałam zrobić zmusic do kupienia pierścionak....czekałam cierpliwie i sie doczekałam;-) teraz jestem szcześliwa mężatksa od 3 m-cy

My także mamy zaplanowany ślub (na koniec września) a zaręczyn nie było.

Gość Liliaaana
,i nie zalezy na zareczynach bo oboje chcemy slubu i wiem ze on chce kupic pierscionek, specjalny, piekny, wyjatkowy, mi na nim nie zalezy, ale te pytanie ludzi...grrr

Ojej, z tymi tradycjami to chyba nie wygramy. U mnie też nie było zaręczyn, wspólnie kupiliśmy pierścionek, nie było żadnego spotkania rodziców, zmówin itd. A oczywiście wszyscy się dopytywali czy zaręczyny były. Owszem, były, takie nasze prywatne, w Sylwestra 2006 spytał czy za niego wyjdę, i tak wyglądały zaręczyny:)

Gość Liliaaana
Laura problem w tym, że mój jeszcze nie zadał mi takiego pytania, a slub w pzyszlym roku

Aha:) Spokojnie, jak kupi pierścionek, to też pewnie zada to pytanie. Facet pewnie jest jeszcze lekko wystraszony samą myślą o tym, to musi być stres:)

Gość kghm
no ale po co ma zadyawać, jak juz ślub planujecie? bo rozumiem, że planuJECIE, że to decyzja wasza wspólna. więc dla mnie jasne: jeżeli ślub jest planowany, tzn, że chłopak chce, zebym za niego wyszła.

spoooooko, u mnie bylo to samo. Sala, muza zalatwiona, data slubu tez a pierscionka niet. Dostalam pierscien w maju, a czy za niego wyjde pyta sie mnie do dzis ;) lepsze takie spontaniczne pytania z serca nizli 100 pierscionkow i powaznych ze az smiesznych w swym patetyzmie zareczyn.

Gość Liliaaana
My mamy już wszystko zamówione i on sam wszystko zalatwil :) ja tego pierscionka nie chce, ale jak sie wszyscy dookola pytaja gdzie go mam to mnie ku..rwica bierze

Sorrry ale pierscionek nie jest najważniejszy. Moja kumpela już jest po ślubie i pierscionka nadal nie ma. Ja nie rozumiem co cię wkurza w tym, że się pytają? Powiedz, że nie ma i tyle. Czym tu się denerwować. Wstydzisz się, że go nie masz? Nie rozumiem, pierscionek nie jest zapewnienim o wiecznej miłośći. A ile też było takich co pierscionki dostały a do ślubu nie doszło. Głupimi ludzmi się nie przsejmuj :) Łepek do góry :)

Gość pytankooo
My też najpierw zaplanowaliśm ślub, załatwilismy zespół, a pierscionek dostałam miesiac pozniej. Choc te oswiadczyny nie były dla mnie zaskoczeniem, to poczułam sie super.