Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sisteeer

W ilu stopniach prac reczniki?

Polecane posty

Go艣膰 ale jajajaaaa
Cha :-) Ewa,33 ,40latko i tutaj Cie widz臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
no no, w kazdym temacie za mna wlaz艂a艣... Tobie musi sie naprawd臋 okropnie nudzi膰, szlajo polecam jeszcze topiki na rozwodnikach i na og贸lnej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jajajaaaa
Ewa,33 :-) ja moge sie nudzc,bo jestem w domu,na razie nic nie robei,bo nie mam co robic,oderwa艂am sie niedawno od ciekawej ksi膮zki. Ale Ty :-) w pracy siedzisz(wiem,ze zaraz napiszesz,ze masz podzeiln膮 uwag臋,i 偶e moge Ci zazdroscic,ze masz taka prac臋,ze mozesz kliakc )i od razu hop na kafe :-) Po przyjsciu do domu,tez na kafe:-) Wieczoramim,nawet p贸藕nym wieczorem tezmozna Cie spotkac:-) A przeciez masz takei barwne zycie realne ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bella5
ja pior臋 w 60 stopniach i nie widz臋 potrzeby gotowania, chyba 偶e kto艣 jest alergikiem i mu to pomaga..... co do prasowania, je偶eli kto艣 ma sk艂onno艣ci do alergii albo jakie艣 problemy sk贸rne to powinien prasowa膰 bo podczas prasowania gin膮 bakterie niemniej jednak je偶eli kto艣 ma problemy sk贸rne to nie powinien u偶ywa膰 p艂ynu do p艂ukania... dobre r臋czniki, r贸wnie偶 z haftem www.marletto.pl

Udost臋pnij ten post

Piore normalnie na 60-ce, dodaje plyn do plukania, z tym ze czasami drogie reczniki i tak wychodza po praniu niedoprane i szorstkie. Nawet te z Ikei mi sie bardziej podobaja pod wzledem jakosci i koloru (mam niebieska lazienke, i pasuja kolorystycznie, jak ulal), nawet jesli ktorys popsuje sie w praniu, nie szkoda wyrzucic, bo sa tanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Serril
M贸j kolega te偶 tak pra艂 wszystko na 40 i do tej pory leczy si臋 z grzybicy ca艂ej sk贸ry. Z pracy go zwolnili, bo nikt nie m贸g艂 wytrzyma膰 tego zapachu. Sk贸ra ple艣nieje od 艣rodka i 偶adne mycie, wycieranie alkoholem i inne 艣rodki nic nie daj膮. Kwalifikuje si臋 do przeszczepu ca艂o艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaakotki dwaaa
a mnie ciekawi fakt, 偶e na metkach recznik贸w pisze pra膰 w 40 stopniach :) a temperatura prasowania 150 stopni :D To jak to jest?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiedys sie gotowalo, krochmali
lo i prasowalo.. kto teraz reczniki czy posciel prasuje? szmatki kuchenne , posciel, reczniki gotuje? kiedys za to alergii nie bylo, wszystko bylo jalowe..a dzis? niby takie czysciochy jestesmy.. smiech na sali...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uguasgdusdguw
Tak, ale kiedys nie pralo sie tak czesto, franie sie odpalalo raz na tydzien przy dobrych wiatrach, wiec zeby to sie dopralo to trzeba bylo gotowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja czasem w 60
ale wtedy wciaz maja taki dziwny zapaszek. w 90 pachna swiezo. zmieniam co kilka dni, max co tydzien. reczniki sa tak farbowanem, ze nawet ciemne wytzrymuja 90 stopni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w 300
ja pior臋 w trzystu - zajebi艣cie si臋sprawdza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 telecom
min 80c*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna po przejsciach
roztocza gina od 55 stopni , wiec gratuluje ludziom pioracym reczniki w 40 stopniach

Udost臋pnij ten post

dziekuj臋 :) 偶e tez ja w og贸le 偶yj臋, 偶e te偶 te roztocza jeszcze mnie nie stoczy艂y...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sorry batory
R臋czniki i po艣ciel w 60 st. Mam program na 90st, ale nie u偶ywam go.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uiyo9o89
a powiedzcie mi laski ile wam pralka pierze przy programie 60 stopni?Moja chodzi 1,5 godziny,niestety na 90 stopni ponad 2 godziny :-0 zawsze problem jest w domu ze tyle czasu si臋 to pierze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 whirlpoolawg334
Ja piore w 60 stopniach na programie syntetycznym i p贸藕niej przestawiam na ko艅cowe wirowanie intensywne moja pralka pierze ok.1 godz 10min

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kika_k
Te偶 pior臋 w 60 st. Mam kilka opcji i mog臋 pra膰 1,5 h, 1,2 albo 1 h. To zale偶y jak pralka jest zape艂niona. Mam program na 2,5 h, ale nigdy na tym nie pra艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gorenje2
Rzeczywiscie, do prania r臋cznik贸w ze wzgled贸w higienicznych warto wybra膰 program prania w wy偶szej temperaturze (minimalna to 60 stopni) i dodatkowym p艂ukaniem. R臋czniki dobrej jakosci nie powinny puszcza膰 koloru lub nadmiernie si臋 niszczy膰 nawet przy wysokich temperaturach prania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja piore i r臋czniki i posciel
zawsze w 4o stopniach, jeszcze nikogo w rodzinie zadna zaraza sk贸rna nie dopad艂a. -90 stopni to strasznie nieekonomicznie i nieekologicznie. Zreszta wole prac czesciej , nawet tzw program codzienny na 30 stopni. Przeciez nie zdaza sie namnozyc bakterie.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie,偶e nic si臋 nie stanie je艣li b臋dziemy pra膰 r臋czniki u偶ywaj膮c programu codziennego w 30/40 stopniach. Jednak warto chocia偶 raz na jaki艣 czas t臋 temperatur臋 zwi臋kszy膰,偶eby mie膰 pewno艣膰,偶e nasze r臋czniki s膮 wolne od zarazk贸w. S膮 one na nie troch臋 bardziej nara偶one ni偶 po艣ciel, oczywi艣cie ze wzgl臋du na wilgo膰, kt贸r膮 s膮 codziennie traktowane ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 95
U mnie w domu wszystkie r臋czniki pierze si臋 zawsze w 95 stopniach. I bynajmniej nie chodzi tu o sterylno艣膰, tylko o rodzaj bawe艂ny, kt贸ra puszcza brud dopiero w wysokiej temperaturze. Kiedy艣 na pr贸b臋 upra艂em r臋cznik w 40 stopniach, ale niestety mimo sporej ilo艣ci proszku si臋 nie dopra艂. Tak wi臋c mam dow贸d na to, 偶e r臋czniki powinno si臋 gotowa膰. Z kolei zmienianie r臋cznik贸w co drugi dzie艅 i ich gotowanie to dla mnie przesada... Je艣li pra膰 to co艣 co jest brudne, a nie u偶ywane zaledwie 2-3 razy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psesoo
Dosta艂am w prezencie r臋czniki bambusowe i zielonego poj臋cia nie mam, jak si臋 to pierze http://www.lazienkaplus.pl/pl/porady,temat,86.html Pewnie zrobi si臋 z tego jaka艣 szmatka jak w艂o偶臋 normalnie do pralki :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a... ja piore wszystkie rzeczy na 60 lub 90 <3

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalennnnnnnnnnn
dlaczego niektorzy piara reczniki co 2 dni??? to chyba jakas przesada... ja uzywam ok tydzie艅 i pior臋 w 60 stopniach. Nigdy nie mia艂am z tego powodu problem贸w zdrowotnych ani sk贸rnych. Przed bakteriami si臋 nie obronimy, jest ich pe艂no w powietrzu, na wszystkim, co dotykamy. A 偶eby si臋 nie mnozy艂y, r臋cznik najlepiej rozwiesi膰 na kaloryferze po u偶yciu, zaraz jest suchy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶na te偶 kupi膰 persil hygiene spuler lub ariel antybacterial. Vanish extra hygiene te偶 jest antybakteryjny do prania

Udost臋pnij ten post