Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka00001

Dziewczyny czy gotujecie dziecku codziennie zupki czy raz na dwa dni??

Polecane posty

Gość kuchareczka00001

dopiero zaczynam gotowanie i tak sie zastanawiam czy moge zupke ugotowana dzisiaj podac tez jutro?? dziecko ma 9 miesiecy:) jak to wyglada u was?

Witam. Skoro o zupkach mowa:) Moja córcia skończy 14 września 6 miesięcy, gotuję już jej zupki od jakiegoś czasu, najpierw były to same warzywka a dzisiaj dodałam jej skrzydełko z kurczaka. Jak myślicie nie jest to zbyt szybko?? Ona samymi warzywami się nie najada, po 2 godzinach jest znów potwornie głodna:( No i powiedzcie proszę ile zjadają wasze dzieciaczki bo coś mi się zdaje że ten mój żarłoczek nie ma umiaru. Pozdrawiam.

Gość laski derogie
Ja sciągnęłam pomysł od jednej dziewczyny z forum. Gotuję raz na 2 tygodnie, potem ładuję to w słoiczki, zakręcam i zagotowuję to przez godzinkę pod przykrywką. Przechowuję w lodówce. Zawsze jak otiwram to sprawdzam zapach i smak, robię tak już od 2 miesięcy i wszystko jest ok. Polecam ten sposób :)

Andzia wydaje mi sie ze najwyzsza pora, ja gotuje na przemiennie obiadki dwudniowe miesne na wywarze z mieskiem (piers, pieczen szynki albo wolowinka) i bezmiesne np zupka pomodorowa itp mozna wymyslac w nieskonczonosc, gdy np mamy rosolek na obiad to miksuje jarzynki z makaronikiem i odrobinka mieska, i jest super, maly wcina ze hej, dwa dni temu z musiu dostal sloiczek szpinaku i gdy zrobil potem kupcie to pucia byla cala w krostach a tak to nic,

kirsten- dzięki, ale czy Ty karmisz piersią?? bo ja mojej małej jeszcze cyca daję a to ponoć później zaczyna się wzbogacać dietę. Mam fajne przepisy tylko nie wiem czy jak pisze od 7 miesiąca to podaje już się jak zacznie 7 miesiąc czy dopiero jak go skończy. Wiem że to może naiwne i głupie ale nie chciałabym zaszkodzić dziecku, nie mam jeszcze doświadczenia w tej sprawie.

jezeli pisze od 7 mca tzn ze jak zacznie 7 mc to mozesz podawac, PO tzn po skonczonym, ja nie karmie od 5tygodni piersia a wczeniej dokarmialam od urodzenia butelka ze wzgledu ze maly niedojadal, gotuje normalnie niezaklepuje obiadkow mlekiem czzy kaszkami aale zawsze dodaje tyci maselka ze wzgledu na tluszczyk potrzebny naszym dzieciaczkom albo mozna tez oliwe z oliwek,do prawidlowego rozwoju mozgu bynajmniej tak radzil mi piediatra i polozna

jeszcze raz wielkie dzięki:) Do zupek dodaje oliwę z oliwek:) Pozdrawiam i życzę miłego dnia.