Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trusski

dzienne czy zaoczne

Polecane posty

Gość trusski

jakie macie opinie? jak wolelibyscie studiowac lub jak studiowaliscie? czy na zaocznych jest bardziej sztywno czy odwrotnie?

to zalezy od tego czy chcesz tez pracowac, osobiscie polecam dzienne, ale mam wielu znajomych, ktorzy sa bardzo zadowoleni z zaocznych

studiowałam na dziennych i na zaoczych. na dziennych wcale sie nie uczyłam na zaoczych prawie cały czas musiałam sie uczyć

Gość trusski
ide na zaoczne bo mam w domu dzidziusia ale i tak nigdy nie chcialam isc na dzienne :)

na dziennych wiecej sie nauczysz bo wiecej materialu jest przerabiane tzn wiecej przedmiotow itd jesli bedziesz studiowac zaocznie i pracowac w zawodzie zdobedziesz doswiadczenie wiec bedziesz wiedziec wiecej niz po dziennych ale mysle ze w duzym stopniu zalezy to od kierunku :)

ja moze tez sie przeniose... codzienne chodzenie na uczelnie potrafi byc meczace :-O

Ja studiowałam i dziennie i zaocznie. Nie wyobrażam sobie że teraz miałabym wrócić na dzienne :O I to bzdura, że zaoczni mają mniej materiału i przedmiotów, ma mamy takie same pytania na egzaminach więc i materiał do przerobienia taki sam :P

pare dni temu rozmawialam z chlopakiem ktory jest na tym samymy kierunku i roku ale zaocznie, z tego co mowil to mieli doslownie polowe naszych przedmiotow, dlatego mowie ze zalezy od kierunku :)

Chinka Czikuczikulinka nieprawda ze maja mniej materialu? ciekawe bo na moim wydziale (elektryczny na polibudzie) roznica jest OGROMNA.

Gość kamelia....
ja uważam że tylko dzienne studia mają swój klimat trudno się zgrać widując się w weekendy- ja super wspominam swoje studia :)

ja własnie ide na zaoczne mój brat studiował na zaocznych a teraz przeniusł sie na dzienne i stwierdził ze na dziennych trzeba kuc a na zaocznych ma sie wiecej luzu

nie zawsze, mam znajomych na tym samym kierunku co moj, tylko ze studiuja zaocznie i nie zawsze tego samego sie od nich wymaga. to naprawde zalezy, nie tylko od kierunku, ale tez uczelni, a nawet wykladowcy

Gość ja zaczynam zaoczne studia
ponieważ , nie wyobrażam sobie nie zarabiać i nie mieć pieniędzy. Chyba bym się zrzygała gdym przez najbliższe 5 lat musiała prosić o kase moich rodziców. A poza tym będę miała jakieś doświadczenie zawodowe po ukończeniu studiów

moj brat miał w tamtym roku z logistyki piatke na zaocznych w tym roku na dziennych musi pisac poprawke bo nie daje razdy to chyba jednak jest róznica i to jeszcze u tego samego profesora

Gość taka prawda...
gdyby studia zaoczne były jakosciowo równe dziennym to znacznie wiecej osób szło by na zaoczne a mniej na dzienne:o

Gość ja zaczynam zaoczne studia
dlatego pisze "chyba bym" a nie "chyba byśmy"

Gość katatonika
ja studiuję dziennie, ale poważnie myślę nad zaocznymi. Znalazłam fajną pracę, szykują sie wyjazdy, licencjat zrobiłam na dziennych, więc zastanawiam się nad zaocznym SUM-em. I przez 3 miesiące pracy nauczyłam się więcej niż na całych studiach. Poza tym fajne pieniądze, ciężko zrezygnować z raz zdobytej samodzielności i niezależności.

zaocznie mozna sobie studiowac np pedagogike albo filologie. pewnie dlatego mamy takich swietnych fachowcow ktorzy skonczyli polibude zaocznie a nie potrafia prawidlowo zaprojektowac budynku albo mostu:o

Licencjat robiłam dziennie, uzupełniające zaocznie. Jeżeli chodzi o poziom - nie widzę różnicy. Nie ma podstaw, żeby ktoś, kto studiuje dziennie czuł się lepszy od studiującego zaocznie - i na odwrót. Cieszę się, że zmieniłam po licencjacie tryb studiowania. Już na drugim roku studiów licencjackich zaczęłam pracować i było mi bardzo ciężko wszystko pogodzić. Studiując zaocznie byłam dyspozycyjna i mogłam już pracować na cały etat. Skutek jest taki, że w tym roku skończyłam magisterkę i mam już naprawdę spore doświadczenie zawodowe. Czego nie mogą powiedzieć moi rówieśnicy, którzy ukończyli studia dzienne. A jak wiadomo praktyczna wiedza i umiejętności są dla pracodawcy ważniejsze niż papierek.

Minakszi zalezy co sie studiuje. ja piszac poprawke z analizy,widzialam jaki poziom pisali z TYCH SAMYM zagadnien zaoczniaki:o na moim wydziale srednio jest po 8 godz dziennie zajec,ciekawe jak odrabiaja laboratoria na takim poziomie jak dzienni studenci?majac zjazdy co 2 tyg?