Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to_zrobic

jutro usune dziecko

Polecane posty

Gość ej mala
ej, no i po co sie klocic czy wpedzac w nastroje bojowe - spokoj prosze. chcemy ja jakos wesprzec czy nie?! :) idz i rozmawiaj i nic sie nie boj - bedzie dobrze. i sluchaj glosu serca w tym wypadku :)

bbby-------------gdyby byly w takim stanie psychicznym a ich dziecko wypadloby przez okno, nikt by ich nie winil Otóż jesteś w błędzie-poszłyby siedzieć za zaniedbanie obowiązków matki.:)

Gość bbbyy
papa trzymaj sie

Gość bbbyy
no to poszlyby siedziec ale napietnowanie spoleczne byloby otwarte wina bylaby jasna a tu nic nie jest jasne i to je zabija ktos kto siedzi kiedys wychodzi a niejedna z tych kobiet zyje juz tak dlugo, ze kazdy wyrok by odziedziala

przepraszam za te filmiki..to drastyczny srodek..sama nie moglam dojsc do siebie gdy je obejrzalam...Wcale nie chcesz usunac tej ciazy, Ty juz kochasz to malenstwo. Jest Ci zle, bo nie wiesz co dalej...zobaczysz wszystko sie ulozy, potrzebny jest czas. Tylko Bog moze decydowac o czyims zyciu, nie badz katem dla dziecka ktore nosisz pod sercem. Ono jest czescia Ciebie....a niedlugo bedzie Cie kochalo najmocniej na swiecie...Rodzina predzej czy pozniej zaakceptuje, daj czas sie oswoic z mysla..nie jestes dzieckiem.. postepuj wg wlasnego sumienia....zycze szczescia, trzymaj sie.

Gość klklklklkl
zapomniałam dodać, że też czuję się paskudnie, mam mdłości i to na okrągło, cały dzień, br...., chce mi się bez przerwy spać i płakać.... poza ty, wściekam się na męża i oczywiście odbijam na nim sobie wszystkie gorsze momenty ;) nie jest wspaniale, przynajmniej na początku, początki są straszne, niestety ale potem miną mdłości, ból głowy i senność, a maleństwo zacznie się poruszać i ... no właśnie :) zaczniecie wybierać łóżeczko i ubranka :) a malec będzie machał Wam z usg ;) Nie rób czegoś, czego będziesz bardzo żałować, jeśli nie możesz wychować nie zabieraj mu chociaż cudu życia

Gość mokasylwik
bb.. - to o strusiowej postawie nie było do kobiet, które już dokonały aborcji i żałują tylko do takich rozkosznych wielce rozumowych feministek, co krzywią buziaczki na kampanie wizualne przeciwników aborcji, że takie fe i nieeleganckie. buraczana - na pewno nie będę cię objeżdzać, nie jestem jakąś nawiedzoną aktywistka okołokościelną (brrr), po prostu nie lubię głupawego eufemizowania i zamykania oczu na przykrą prawdę. Widziałaś, jak wygląda płód usuwany próżniowo? Założę się, że nie..

Gość bbbyy
dziewczyny ja juz musze zaac sie czym innym jeszcze moze tu zagladne placzaca- nie wiem, czy ma to dla ciebie znaczenie ale gdyby ten temat byl dyskutowany miedzy ludzmi normalnie to wiele osob takich jak ja (a nie jestem zwolenniczka aborcji) pomogloby ci juz sobie to przebaczyc niestety -spolecznie jestes z tym sama ale nie do konca - dzieki Bogu jest internet ;)

Gość bbbyy
ale nigdy nie wiesz kto cie slucha jesli o mnie chodzi widzialam te filmy nie robia na mnie wrazenia bo widok krwii nie jest dla mnie drastyczny nieslychane wrazenie robi na mnie czyjes cierpieie psychiczne i takie zawirowania, z ktorych nie ma wyjscia feministka nie jestem ale prawo panstwa powinno byc liberalne a kosciol powinien wspierac zagubionych niestety zycie nie jest idealne a kosciol ma na te okolicznosc pare frazesow na krzyz ja wierze w Boga, ktory sie brzydzi frazesami

Gość kluska serowa
bbbyy - ta prosba byla do mnie? jakie zdanie mam ci napisac? ok. Podobaja mi sie twoje wypowiedzi. pozdrawiam

Gość kk85
Autorka sobie poszla.Mam nadzieje,ze podejmie wlasciwa decyzje...cokolwiek to bedzie dla niej oznaczac.i ze nas o niej powiadomi. DOBRANOC

Gość kluska serowa
leszek zabojca - ja sie nie pomodlilam, ale ja nie jestem az tak religijna wiec prosze o wybaczenie. i tak zycze jej jak najlepiej :P

mokasylwik__________ja tylko piszę to co wyczytałam w necie, Nie \"przymykam oczu na brutalną prawdę\" Na tych filmikach są małe płody, które są wysysane próżniowo w całości. Większą ciąże rzadko kiedy tak traktują.. A czy Ty widziałaś kiedyś np..operację usuwania hemoroidów? Wszystkie operacje są bardziej lub mniej obrzydliwe, a dlatego tak się ludzie oburzają na aborcję,że to co wychodzi przypomina/jest/w zależności od punktu widzenia/ człowieka. skończyłam wypowiedzi na temat aborcji. Autorko-mam nadzieję,że podejmiesz właściwą decyzję i nie sp**sobie życia. :) możesz mieć dziecko i mężczyznę, albo być sama z depresją. Wnioski same mówią za siebie. A z wszystkiego wynika,że chcesz tego dziecka. Daj znać co z tym \"TERMINEM\" :)

bbbyy nie chodzi o krew...chodzi o dziecko.... jak ono wyglada w pierwszych tygodniach zycia...mówią, że to \"tylko płód\"...to jest człowiek...życie....Zrozumie to osoba, która straciła dziecko. Dobranoc.

bądź zimny albo gorący... więc nie można być aż tak wierzącym... ale nie do tego zmierzam... jeśli wierzysz chcesz pomóc to modlitwa, szczera modlitwa potrafi zdziałać cuda... a dobrze życzyć to można na inieniny lub inne okazje ;) takie jest moje zdanie dziewczęta...

Gość ej mala
zy ateisci tez powinni sie pomodli drogi leszku? nawet jesli nie chca, bo np wola wysylac pozytywna energie?

leszek zabojca--> Ty masz dobre 😍 :( Autorko, proszenie rob tego, niektorzy nigdy nie doswiadcza tego wspanialego daru macierzynstwa, wiec blagam przemysl to jeszcze, nie umiem postawic sie w Twojej sytuacji, ale widzialas swje malenstwo na usg, widzialas serduszko, on zyje, Twoj syn lub corka, niech Bog Cie blogoslawi i nie pozwoli bys to zrobila.

Gość bbbyy
dzieki klusko tak, to bylo do ciebie powody sekretne zalezalo mi na jakimklowiek zdaniu i dziekuje ze bylo takie mile :)

Gość kluska serowa
leszek - to sie pomodl podwojnie (raz ode mnie). nie mozesz mnie umoralniac. modle sie jak czuje taka potrzebe i wtedy kiedy tak czuje. akurat w tym przypadku nie pomyslalam o modlitwie (ktora faktycznie moze bylaby na miejscu) ale nikt mnie nie bedzie umoralnial. ja jej przesylam dobre zyczenia , a skoro to jest na urodziny czy imieniny to jeszcze jej dodam sto lat :P a nie modle sie na pokaz bo ktos mi tak kaze .

nie czytasz uważnie, napisałem jeśli wierzysz... i ja nikomu nic nie nakazuje, sorrki każdy robi jak uważa... i w tej sytuacji każda pomoc jest ważna... nawet najmniejszy gest bo tu chodzi o człowieka nie coś, coś tam płód tylko o człowieka o żywą istotę która jest bezbronna... ratujemy żabki ptaszki, a przyzwalamy na zabijanie ludzi.

Gość kluska serowa
bbbyy - nie no teraz to juz musisz mi powiedziec czym spowodowana byla twoja prosba. niestety moja ciekawosc jest zbyt duza bym mogla ja pochamowac. a zdanie mile bo czytam twoje wypowiedzi od poczatku topiku i podobaja mi sie. no dobra, to teraz mow skad taka prosba :)

czy ja komuś każe coś robić... ??? Mi zrobisz na złość ?? czy sobie, jej... dziecku... aha i nie ma wiary z ale... wierze ale ? modle sie kiedy chce, chodzę do kościoła kiedy chce... chcesz rób, Twoje życie Twój świat...

Gość Jenifer Lo.
Mam 3 dzieci i powiem ze to są największe skarby, największe szczeście, zastanów się jeszcze, teraz wszystko wydaje sie trudne i straszne ale jak urodzisz to bedzicie najsześliwszymi ludzmi-rodzicami na świecie, masz partnera który cie kocha i pragnie tego dziecka, reszta rodziny sie nie liczy !!!! trzymam kciuki zebys zmieniła zdanie ;)

Gość kluska serowa
leszku widocznie moja wiara nie jest wystarczajaca. :O wiec pomodl sie prosze podwojnie. dziekuje nie bede sie wdawac w dyskusje na temat wiary i aborcji bo to temat rzeka.

Gość kluska serowa
leszku widocznie moja wiara nie jest wystarczajaca. :O wiec pomodl sie prosze podwojnie. dziekuje nie bede sie wdawac w dyskusje na temat wiary i aborcji bo to temat rzeka.

Gość Jenifer Lo.
Mam 3 dzieci i powiem ze to są największe skarby, największe szczeście, zastanów się jeszcze, teraz wszystko wydaje sie trudne i straszne ale jak urodzisz to bedzicie najsześliwszymi ludzmi-rodzicami na świecie, masz partnera który cie kocha i pragnie tego dziecka, reszta rodziny sie nie liczy !!!! trzymam kciuki zebys zmieniła zdanie ;)

Gość kluska serowa

Gość kluska serowa

Gość bbbyy
kluska chyba nie dam rady ci tego wyjawic nawet juz napisalm ale wycofalam sie niech straczy ci fakt, ze dla kogos z jakis wzgledow twoje zdanie bylo b wazne