Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartula

ATOPOWE ZAPALENIE SKORY

Polecane posty

Gość bartula

WITAM SERDECZNIE! SZUKAM BALSAMU ,MASCI LUB JAKIEGOS KREMU .CHODZI MI O ZLIKWIDOWANIE SUCHOSCI I SWEDZENIA SKORY ATOPOWEJ.DODAM TYLKO ZE CHODZI MI O PREPARAT DLA DZIECKA. BEDE WDZIECZNA ZA PODPOWIEDZI I OPINIE.

ja kiedyś miałam silne zapalenie skory atopowe z powodu alergii... bralam zyrtec i kazalui mi się koąpac w jakimś plynie (w aptece) ale nie pamiętam jak sie nazywał:(

Gość bartula
zyrtek i jeszcze inne leki podaje mojej corce,ale chodzi mi o preparaty do smarowania( tylko bez sterydow)

Gość lena2991
hej, jak wyzej, oilatum...ja polecam szczególnie maść z pantenolem do skóry suchej i wyjątkowo wrazliwej nivea baby- jest na prawde dobra. może pomóc tez linomag(krem) lub linoderm omega...wszystkie sprawdzone na atopowej;)pozdr

Gość lena2991
ewentualnie jeszcze świetne sa kremiki firmy KORANA, do kupienia w sklepach zielarskich. bądż aptekach........ Dobre i niedrogie, ok 8-10 zł ;)

pytaj w aptece o Emolium- do kąpieli mojemu dziecku, z naprawdę tragiczną skórą (nie przesadzam) fantastycznie pomogła Stelatopia firmy Mustela. Duża tuba kosztuje bodajże 30 zł ale nie żaluję tego wydatku- poproś o próbkę- ja właśnie dzięki próbce trafiłam na ten preparat- warunek: smaruje się szorstką, ale nie rozdrapaną skórę! Nie dawaj dziecku zyrtecu- po nim się tyje- proś o Flonidan- kosztuje grosze, tabletka bez problemu dzieli się na pół- akurat dla dziecka raz dziennie

Gość blad
welnista owieczko! dziekuje za rady, napewno sprobuje.