Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linijka.

pionowa linia na brzuchu

Polecane posty

Gość linijka.

kiedy u was zniknela?

9 września minie pół roku od porodu a ja nadal mam taką linię na brzuchu :o co prawda jest już bardzo blada ale jeszcze jest.

prawie 5 mscy po porodzie, nadal jest lekko widoczna, ale już naprawdę lekko :)

Gość linijka.
bo u mnie od porodu minelo juz 8 m-cy, a lninia dalej jest. i to na tyle widoczna, ze na zdjeciach ja widac :( czekam na odpowiedzi innych mam. ile najdluzej linia moze sie utrzymac?

ja miałam malą i jasną linie i jakieś 2,5 miesiąca po porodzie jej już nie było. Kiedyś czytałam że to przez jakiś pigment w ciele sie tak robi ale nie pamiętam już o co chodziło

Gość linijka.
no wlasnie tez tak slyszalam i myslalam ze brunetki maja bardziej wyrazna linie, a ja jestem blondynka i linia nie znika :( ale moze nie ma takiej zaleznosci, to tylko moja teoria ;)

Dagmarko - nie wiem od czego się robi ale prawie zawsze jest. Ja miałam w pierwszej ciąży ale szybko zniknęła. A teraz jeszcze nie mam. Nie wiem od czego to zależne.

Gość ta linia
robi się od hormonów ciążowych. Nie u każdej kobiety się pojawia. Częściej mają ją kobiety o ciemniejszej karnacji.

Slyszalam ze to pepowina, ale od osoby ktora twierdzila ze zgage ma jej dziecku rosna wlosy:-), wiec chyba na jej opinii nie moge sie opierac:-)

Gość dagmarko
ta linia to kresa biała,tzn. miejsce, w którym łączą się mięśnie z prawej i z lewej strony brzucha. Ma ją każdy, a hormony ciążowe po prostu powodują jej ciemnienie.

9,5 MIESIĄCAPO PORODZIE NADAL WYRAŻNA , TYLKO TROCHĘ ZBLADŁA.........

Gość gtre..
up

A ja nie mialam zni w pierwszej ciazy ani teraz,ale ostatnio slyszalam taka teorie ze ta kreske to maja tylko te kobiety ktore maja dziewczynke a te z chlopcami nie maja.Jestem drugi raz w ciazy z chlopcem...

Ja mam chłopca i kreska była. 1,5 roku po porodzie kreskę jeszcze widać, ale jest dużo bledsza

6 miesięcy po porodzie delikatny slad, ale trzeba się przyjrzeć ;)

heheh dobre z ta teoria o chlopcach, chyba CI JA ZBURZE BO JA URODZILAM CHLOPCA I OD OK 20TC MI SIE POJAWILA I CORAZ WIEKSZA IW YRAZNA, TERAZ CO PRAWDA NIKNIE POCZAWSZY OD GORY ALE JAK TO DLUGO BEDZIE TRWAC TO NEI WIEM, JA DOPIERO NIESPELNA 3 TYG OD PORODU

To ja się wyłamuję - jestem ciemną szatynką, mam prawie czarne oczy i karnację też ciemniejszą od przeciętnej - jestem w 25tc czyli 6 miesiąc i żadnej pionowej linii.

Gość lagatto
To ja się wyłamuję - jestem ciemną szatynką, mam prawie czarne oczy i karnację też ciemniejszą od przeciętnej - jestem w 25tc czyli 6 miesiąc i żadnej pionowej linii. zgadzam się mam to samo... a tak w ogóle jak dobieracje kolor do swojej karnacji. znalazłam coś takiego http://www.handsomemen.pl/Tag,Ciemna%20karnacja.html

Gość Angelaa00
sarkastyczna cyniczka ja też jestem brunetka, ciemna karnacja i jestem w 8 miesiącu ciąży:) a linia pojawiła mi się w 7, i jest coraz bardziej widoczna, nie chce Cię zamartwiać ale pewnego dnia możesz się obudzić z taką linią. Dziewczyny na forach piszą,że róznie znika ta mnijsza linia pod pępkiem niby 2 miesiące 3 po porodzie, a u tych z ciemniejszą karnacją nawet półtora roku sie utrzymuje:/ także nie wiadomo :(

Ta kreska to inaczej ostuda - mniej szczęśliwe panie mają również przebarwienia na twarzy i to także powoduje ciemnienie brodawek. Co wy o jakiejś pępowinie czy włosach? Mamy 17 wiek? :D Ja jestem w 24 tc i kreski nie mam, mam jasną karnację i spodziewam się chłopca :P

Gość guńka
ja już jestem 5 m-cy po porodzie i nadal mam tą linię i dość widoczną,choć powolutku schodzi,przeczytałam tu że ciemne linie mają kobiety o ciemnej karnacji i tylko te co urodziły dziewczynki - to nie prawda ja urodziłam chłopca i wcale nie mam ciemniej karnacji...:)

Gość Agalay
A ja mam 15 (prawie 16) lat i mam taką linię... O co chodzi?

Gość papilotek2000
co ty piepszysz o ostudzie :D :D poszukajcie troche w necie a nie sluchacie bzdur jest to ,,kresa czarna,, po łac linea nigra Linea nigra (łac. "czarna linia") - w drugim trymestrze ciąży u niektórych kobiet Linea może zmienić barwę na ciemniejszą z powodu zwiększonego wytwarzania melaniny. Krótko po porodzie zmiana ta zazwyczaj ustępuje.