Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość zmartwiona bardzo

Proszę o pomoc osoby które mają kolczyk w języku, bądź wiedzą coś na ten temat Przekłułam język w poniedziałek płuczę szałwią usta częsciej niż oddycham ale czuję że w języku coś mi się zbiera! boli i nie mam pojęcia jakim cudem to ma stamtąd zniknąć wyczytałam gdzieś ze niby jest to limfa i że nie ma powodu do obaw bo to normalne i jest oznaką procesu gojenia Ale czy aby na pewno? :o boli jak nie wiem co a do tego chyba samo tam ze środka nie zniknie bo jakim cudem? więc jak to jest? mam powody do obaw czy muszę to poprostu przeboleć?

Gość zmartwiona bardzo
jest tu kto? proszę o odpowiedzi :(

Gość zmartwiona bardzo
haloo

Gość czarno to widze
tylko amputacja jezyka

Gość Monis18
spróbuj ssać kostki lodu wtedy troche sie znieczulisz i zejdzie opuchlizna jak nie pomoze i bedzie dalej bolec jak cholera lepiej zglos sie do salonu moze źle Ci przebili mi sie wszytsko ok goilo i nic nie bolało, powodzenia i pisz co dalej

Gość piercing jezyczka
Mi sie jezyk leczyl tak okola dwa tygodnie. Seplenilam i nic nie jadlam caly ten czas, bo tak bolalo. Nawet mialam goraczke. mysle, ze kazdy organizm przyjmuje na swoj sposob ingerecje.

Gość zmartwiona bardzo
piercing jezyczka - kurcze no ja tez czulam wczoraj ze mam goraczke :o 2 tygodnie strasznie dlugo! ja mam kolczyk od 3 dni i juz jestem wygłodniała :o a z natury jestem bardzo chuda wiec jak ja bede wygladac jak sie w koncu zagoi :o:P

Gość piercing jezyczka
Ja schudlam pare kilo, bo jedyne co moglam jesc to jogurty i tonie kwasne, zeby nie szczypalo!

Gość KTO KTO
KTO CI JEZYK PRZEKLUWAL ?

Gość KTO KTO
JA SLYSZALAM ZE JOGURTOW NIE JESC LEPIEJ BO MAJA BAKTERIE ALE MOZE TO BZDURA ALE MOZE NIE I DLATEGO JEST GORZEJ.A KTO CI PRZEKLUL ?

Gość piercing jezyczka
w takim razie co jesc, jak spuchniety jezyk i nic do buzi wsadzic nie mozna? jak probowalam jesc chleb to musialam go palcem popychac w strone zebow, zeby pogrysc, byc moze brzmi smiesznie, ale to prawda

Gość KTO KTO
NIEWIEM CO. MOZE JAKIES INNE PAPKI ZADKIE SOBIE UGOTUJ CZY COS INNEGO . KTO PRZEKLUL TEN WIE COS MOZE O JEZYKU.CZY SIE MYLE ?CHYBA SAMA SOBIE NIE PRZEKLULAS ?

Gość KTO KTO
JA NIEWIEM NAPEWNO Z TYM JOGURTEM TYLKO SLYSZALAM COS WIEC MOZE BZDURA NIE MYSLALAM O TYM CZY TO PRAWDA ALE TO MOZLIWE ZE SIE FLORA JAKOS ROZMNAZA JAK SIE MA CHORE DZIASLO TO TRZEBA ZACHOWAC HIGIENE TAKA BARDZIEJ SEPTYCZNA .JEST COS TAKIEGO -"DENTOSEPT"- ALBO -"BAJKADENT"- ZOBACZ CO TO JEST.MOZE POMOZE NA STAN ZAPALNY.

Gość zmartwiona bardzo
już mi troche opuchlizna zeszła uff, jest lepiej. płuczę dentoseptem i pomaga teraz boli mnie tylko otoczka wokół górnej dziurki i jest biała. mam nadzieje że po nadchodzacym tygodniu bedzie już cacy wygojony :P

Gość kolczyk w jezyku
Ja przekulam jezyk 8 w sobote tydzien temu a bolal mnie tylko do poniedzialku dokladnie tak jak mi powiedziala babka ktora mi przebijala i to bardzo malo w ciagu dnia. Teraz juz nie odczowam kapletnie zadnego bolu i widac ze juz nie jest napuchniety bo sztanga od kolczyka jest znacznie dluzsza. Wszystko zalerzy od organizmu. W sumie nie mialam problemow z jedzeniem nawet w pierwszy dzien po przebiciu poprostu przed jedzeniem jadlam Big milka co dzialalo jak kapletne znieczulenie lecz fakt faktem ze bez tego nie dalo sie nic zjesc. Bardzo fajny gadzet polecam

Gość jolcia83
tez tak miałam: bardzo długo bolało nie chciało się goić i pojawiła się biała otoczka, poszłam do kosmetyczki która przebiła mi język a ta poleciła znajomego lekarza, okazało się ze wdała mi sie infekcja grzybicza dostałam na to jakies tabletki i bardzo szybko przeszło. jesli chodzi o jedzenie ja robiłam sobie budynie i kiśle z jabłkami startymi na tarced i mocno je schładzałam a kostki lodu robiłam z szałwi.

Gość olla19921
jak moge zagoic szybko jezyk :)POMOCY :)pozdro

Gość gadatliwa142
ja mam do was takie pytanie ;) chce zrobic kolczyka w jezyku... i po czytaniu tego co piszecie az sie boje... inni mowia ze mozna sie udusic jak to bardzo napuchnie... boje sie ale chcialabym miec taki fajny blyszczacy sie kolczyk chcialam dowiedziec sie tez ile to mniej wiecej sie wam goilo;P no i co jedliscie bo ja nie wytrzymam tyle bez jedzenia... jestem szczupla i boje sie ze bede wygladac jak anorektyk ;o odp ...

Gość DO gadatliwa142
to zależy od organizmu, u mnie goiło sie tydzien [tzn najpierw nie bolalo wogole bo trzymalo jeszcze znieczulenie, potem zaczelo bolec, potem 2-3 dni nei moglam mowic i wkoncu sie ustabilizowalo] jak bardzo bolało too jadłam tylko bobovity :P pł€kałam szałwią i dentoseptem ale naprawde tydzien/dwa katorgi!

Gość gadatliwa142
aha to spoko... tylko ze ja sie boje strasznie ze to tak puchnie i wogole... a ty gdzie robiles/as tego kolczyka u kosmetyczki moze byc??

Gość gadatliwa142
halo.... robvil ktos u kosmetyczki?? i czy bolalo o i czy barzo puchnie ze az sie nie miesci w buzi:(

Piercing robi się w salonach tatuażu i piercingu. A jak kosmetyczka wyskoczy z pistoletem do języka to spieprzaj gdzie pieprz rośnie

Gość gadatliwa142
hehe a igla nie robi? bo u nas jest jedna i bardzo wyksztalcona co robi takie rzeczy...

Gość zuz
Nie daj sobie nigdy robic u kosmetyczki, to musi byc osoba bardziej doswiadczona i profesjonalne studio! ja bylam w studiu tatuazu i piercingu i facet ktory przebijal musial to robic w specjalny sposob zeby nie uszkodyic zyl ktore mam w nietypowy sposob rozmieszczone. mowil ze sa osoby ktore tak maja! skontaktuj sie ze specjalista.

Gość gadatliwa142
taaa... sęk w tym ze w stalowej woli nie ma takiego studia;/ nie ma gdzie zrobic tylko u kosmetyczki... wiec wiecie chyba nie pojade do innego miasta... to mnie wyniesie chyba z 200 zl a moja mama mi wtedy nie pozwoli;/ co mam zrobic? skoro nie ma tu studia takiego

Gość gadatliwa142
czyli w pepku tez nie u kosmetyczki?? tylko w studiu??

Gość ivanka5581
jestem kosmetyczką i oczywiście zgadzam się ze stwierdzeniem że kolczyk musi zrobić specjalista,co jednak nie wyklucza kosmetyczek. kosmetyczka tez moze byc specjalistką w tej dziedzinie o ile ma ukonczony kurs body piercing. specjalisci ze studia tatuazu i piercingu maja te same kursy. takze radze zawsze poprosic o pokazanie dyplomu zanim się zdecydujecie bo nieumiejetny piercing moze spowodowac wiele nieodwracalnych szkód jak np.skołowacenie języka. piercing jezyka jest jednym z bardziej skomplikowanych,więc nie szalejcie bez zastanowienia.znam przypadki ze piercing okaleczył na całe życie!!!!! pozdrawiam

Gość gadatliwa142
ja jutro robie kolczyka ... ciesze sie bardzo ze wkoncu moge ;p i robie u kosmetyczki ktora jest do tego upowazniona wiec nie powinno mi sie nicstac ;)) pozdrawiam... jutro napisze jak bylo ;D

Gość niebanalna
Ja na kolczyk zdecydowałam się wczoraj. Samo przebicie nie bolało za to po trzech godzinach po zabiegu język przybrał rozmiar dziesięć razy większy niż normalnie, jeść nie mogłam w ogóle bo nawet na odrobinę jogurtu nie było miejsca, po kilku godzinach udało mi się zjeść troszkę chłodnej zupy,przełykając miałam wrażenie że połykam język. Jednak największa zabawa była jak zadzwonił do mnie znajomy,jedyne co wydałam z siebie to jakiś bełkot i mimo starań nie udało mi się nic powiedzieć. Cały czas płuczę dentoseptem a z szałwi zrobiłam sobie kostki lodu do ssania. Rano przeszło wszystko jak ręką odjął,zero opuchlizny zero bólu i udało mi się zjeść śniadanie. Cały dzień bawiłam się kolczykiem i to jest takie super uczucie że gdybym miała to zrobić jeszcze raz,nie zastanawiałabym się nawet chwili. Polecam,polecam...