Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość Cychaaa .. ;D
NOo.. musze wam powiedzieć, że już prawie jest ok..;p płukam usta szałwą.. i ogólnie to jestem zadowolona z efektów..;)

Gość niki15
ej to nie wkurza jak się całujecie ?

Gość Claudiaax3
Witam dziewczynki.. Ja jutro będę robić kolczyk i trochę się boję .. robię to w tajemnicy i chciałabym żeby opuchlizna szybko mi zeszła .. i widzę że niektórzy piszą o pleśniawce . Czy to się goi znika samo ? czy trzeba to jakoś leczyć. Jutro się odezwę i powiem jak było. :)

Gość Claudiaax3
Witam w piątek zrobiłam sobie kolczyk a obecnie mamy Niedzielę, nic nie bolało tylko takie lekkie ugryzienie komapa trochę mi spuchł ale nie bolało aż tak bardzo jadłam normalnie ,ale jak chaczyłam o kolczyk to troszkę bolało.. po zapaleniu papierosa i po zjedzeniu czego kolwiek płuczę płynem (nie pamiętam nazwy ) ale też nie jest Polski . i też płuczę szałwią .. ssam kostki lodu i piję zimne soki lub wodę :) bardzo fajna rzecz mimo że trudno jest się przezwyczaić :) Pozdawiam :)

hej :) ja robilam kolczyka rok temu noi na oczatku to byl koszmar bo jezyk napuchl otem mialam rope od sodem jezyka chociaz polkalam jezyk no ale o mieisacu wszystko bylo juz ok :) kolczyk w jezyku fajna sprawa :) jeszcze nie moglam na poczatku sobie go wyciagac bo tak byl zakrecony no ale teraz nabralam wprawy :) a i wszyscy radza zeby wymienic o jakims czasie kolczyk na krotszy jak sie jezyk zagoi bo niszczy szkliwo zebow ale ja osobiscie nie wymienilam bo taki jak mam jest ok i lubie sie nim bawic :) pozdrawiam :p

Czesc. Zrobilam kolczyka dwa dni temu. wiadomo, jest opuchlizna :) nie umiem jesc, ale caly czas płukam płynem i jakos daje rade. problem jest taki, ze moja kuleczka chowa sie w dziurce. tak jakby kolczyk byl za krotki... i malo co widac kuleczke. czy to normalne?

Gość Roxyy
Hej :) Ja robilam kolczyk wczoraj :D seplenie od dzisiaj ale tak minimalnie bo wiadomo opuchlizna :D nic nie boli chyba ze sie nim bawie bo nie moge sie powstrzymac ale tak to jest ok. Płucze jezyk dentoseptem i ssam kostki lodu : ) a mam pytanie czy Wy tez macie taki lekki dolek przy gornej kulce?

też mam ten dołek przy górnej kulce. jak opuchlizna się powiekszała, to dziurka razem z nia. a teraz jak juz minely 2 tygodnie i nie mam opuchlizny to mam taka dziurke, ze kolczyk caly mi wchodzi.. :) ale nie przeszkadza mi to

Gość aneciaaak
chce zrobić sobie kolczyk , ale sie cykam XD nie bólu po przebiciu a samego przebicia.. mam 5 kolczyków w uchu miałam też kolczyk w nosie robiony na żywca , ale w języku sie boje.. powinnam sie bać ? czy to nie boli u kosmetyczki ?

moja rada - wyjmij to zelastwo.. nawet jak Ci sie podoba i zaplacilas za to to lepiej wyjac niz ma sie paprac.. jeszcze jakiegos gromkowca dostaniesz.. ja sobie przeklulam ucho na grzastcebo mi sie bardzo podobaly kolczyki na gorze, ale papralo sie kupe czasu i wyjelam, a dalej mi sie podoba

Gość niuNia..;)
Mam takie pytanie przebiłam język tydzień temu i myślałam że wszystko w porządku ale opuchlizna nie chce mi zniknąć ale nie boli i język ma dziwnie zielono żółty !!! może umie mi ktoś pomóc ?? bo jak nie to pójdę do studnia bardzOo proszę i z góry dziekuję .;))

nie martw sie ;) jezyk moze goic sie nawet 3 tygodnie, tak jak bylo w moim przypadku.. Jezyk może zmieniać kolor. I wszystko jest ok ;) pozdrawiam

Gość aneciaaak
zrobiłam kolczyk w środe a mamy piątek i jest dwa razy większy niż powinien XD ale mniejsza z tym . polecam kolczyk w języku : D jest zajebisty : D

Gość maaaadzioszka
zrobiłam kolczyk wczoraj,w poniedzialek.gdybym mogla cofnac czas na pewno bym tego nie zrobila po raz drugi! jedna wierlka katorga! od ponad doby nic nie zjadlam,nie moge zjesc nawet gerberka.jezyk jest ogroomny,przestrasznie boli,nie moge nim ruszyc.nie polecam.

Gość Paulinkako5
ja zrobiłam sobie dzisiaj kolczyk w języczku i nie żaluje:) malo boli jest tylko opuchniety tylko ostrzegam bo ja zrobilam blad jak posmaruje was znieczuleniem to czekajcie jak najdluzej bo ja po niecalej minucie kazalam ej przekuwac i niestety wszystko czulam a bolalo bardzo mocno...

Gość Alus,
ja kkolczyk zrobiłam jakies 3 miesiace temu .. opuchlizna zeszla mi po tygodniu nawet niecalym .. jadłam pierwsze 3 dni same jogurty .. ale poszłam na zywioł i jadłam wszystko .. dosłownie WSZYSTKO . i bzdura jest to ze nie wolno jest jogurtow ... z tego co mi kosmetyczka mowila to jak sie zacznie jesc zwykle jedzenie to szybciej zchodzi opuchlizna .. :)

Gość talala
ludzie wy z językiem do kosmetyczki chcecie iść !? nie polecam, kosmetyczka wam źle przebije i co? ona ma mniejsze doświadczenie niż piercinger. co do bólu, mnie osobiście nie bolało, robiono mi bez znieczulenia ale to kwestia indywidualna. język tylko troche mi spuchł,nie sepleniłam, przez pierwszy dzień źle mi się jadło ale z każdym kolejnym było coraz lepiej. ssałam kostki lodu, po kilku dniach opuchlizna mi zeszła. jeżeli macie problemy z jedzeniem to jedzcie np. jakieś zupki czy coś.

Gość klaudykna66
hej mam pytanko ;] planuję zrobić sobie kolczyk w języku ale miałam już wcześniej kolczyk w pępku który mi się wcale nie goił i w końcu pękła mi skora i nie mam go już boję się ze z jeżykiem może być podobnie ze nie będzie chciał się goić. Doradźcie czy robić czy też nie ?

Ja przebiłam język w niedzielę. Samo przekłucie nie bolało . Choć nie miałam robione u kosmetyczki tylko przez znajomą. Dzień później język mi trochę spuchł. Przeżyłam już podwójną zmianę kolczyka. Bo miałam trochę za krótką sztangę. Jem praktycznie wszystko prócz nabiału, bo słyszałam że nie można. Niczym nie płuczę, tylko ssam kostki lodu z rumianku. Tabletki przeciwbólowej nie wzięłam ani jednej. Martwi mnie tylko taka chrostka przy górnej kulce. Nie wiem co to jest.. Nie mogę się doczekać aż język się zagoi i będę mogła zmienić na krótszą sztangę ;D Polecam bardzo kolczyka :D

Gość klaudykna66
Dziewczyny tu pisały ze krostka na podniebieniu może być od za długiej sztangi więc może i Tobie się od tego ona zrobiła :)

Gość Hehe ;>
Ja przekłułam wczoraj i bez przypału ;d nie boli mi , już ropieje , i dam radę normalnie jeść xd

Gość aniusiaasia
hej mam kolczyk w jezyku od 2 dni i na dole w dziurki wychodzi mi cos bialego co to jest??

Gość Niunieczka91
Hej wszystkim. Ja tez sie strasznie bałam przekłucia a bardzo chciałam mieć kolczyk w jezyku. 5 dni temu na spontanie udałam sie do kosmetyczki i juz:) Po strachu. Pierwszego dnia ciężko było mi mówić i jesć ale juz na drugi dzien było lepiej. w nocy miałam drobne krwawienie i jezyk na końcu miałam siny ale już wszystko ok. Opuchlizny prawie nie ma i boli tylko czasami. Płucze rumiankiem i rozcieńczoną wodą utlenioną. Jest ok. I od zabawy kolczykiem nie umiem sie powstrzymać:) A nawet nie wiecie jak sie bałam

Gość karooo :0
Chcę sobie niedługo zrobić kolczyk w języku . Trochę się boje bólu . Czy są takie przypadki , że gojenie trwa więcej niż tydzień ? Bo czytałam ze większości goi się po 3 dniach albo 5.

Gość Dariia
Hmm ... ja sobie dziś rano za fundowałam kolczyk w języku w studio tatuażu i percingu Same przekucie nic nie bolało choć trzesłam sie tam jak śledź tylko te szczypce co trzymaja język trochę bolało a tak to ok,nie dawał mi zadnego znieczulenia tylko jakis plyn antybakteryjny przed przekłuciem. Pierwsze minuty tpo mi przeszkadzał potem zaczoł po bolywać teraz jest godzina 22.42 a język mam na puchniety i zniekształcony na dolnej czesci koło kulki leci mi biała wyudzielina,ale nie boli mnie tylko jak jem obiadki dla dzieci bobovita ,nie wiem zobacze jutro jak bd wygladał. płucze jamę ustna dentoseptem i szałwią pije zimne napoje przez słomkę bo to pomaga w bolu i ssie kostki lodu . nie radziła bym jeśc nabiału goracych napojów i alkocholu .

Gość serduszkOOWa
Ja kolczyk zrobiłam 8 dni temu, noc po przebiciu niemal normalnie jadłam. Język, owszem, był spuchnięty, ale lekko bolał. Najpierw zjadłam kisiel przez rurkę, później zupę, a następnie kotleta i ziemniaki. Oczywiste jest to, że trzeba się przyzwyczaić, ale nie miałam wielkich bóli,cieknącej limfy, ani długotrwałej opuchlizny. Jedynie rano trochę puchnie, ale widać, że to ma się ku końcowi. Nie sądzę, żebym miała zdolności do super-gojenia, gdyż(metalowe) kolczyki które mam w uszach,( a obecnie mam ich w sumie 10) nie prędko przestawały boleć itp po przekłuciu. Uważam, że za moim szybkim gojeniem stoi materiał z jakiego był zrobiony pręcik, był to mianowicie BIOFLEX. Szczerze polecam ten ,materiał, jest giętki, więc zanim język spuchnie od przebicia, a nie dzieje się to szybko, to dostosowuje się do nas, wyginając się, więc się nie sepleni tak bardzo,ani nie czuje dyskomfortu. Nie uczula przede wszystkim. I ja mogę być przykładem, że warto przy przekłuciu zrezygnować z metalowego kolczyka, bo wszyscy moi znajomi z metalowymi mieli te same objawy; ból, wielka opuchlizna, trudności z jedzeniem, które ciagnęły się kilka dni, jak nie nawet 2 tygodnie. Ja po 8 dniach mam niemal zagojony kolczyk, nic nie boli, bawię się nim nieustannie, mogę jeść wszystko i jestem bardzo zadowolona. To było najmniej bolesne przekłucie w moim ciele, a było ono jedenaste z kolei. I nie chodzi mi tylko o wbijanie igły, ale o cały okres gojenia, który był natychmiastowy ;)

Ja tam wolę nie przebijać dziurki w języku :/ JA SIĘ PO PROSTU BOJĘ no ale do odważnych świat należy xxD