Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość Daria188888888888888
Mam pytanko zrobiłam se kolczyk 4 dni kiedy go przebijałam krwawił i jak jem i wstaje rano krwawi do tego nie moge mówić boje się ze jest6 cos nie tak niepokoi mnie także jego barwa jest blady a wokół kolczyka lekko brazowy czy kroś miał taki przypadek ??? dzwoniłam do tej pani co mi przebijała ale ona twierdzi ze to normalne ale moje koleżanki które maja kolczyka nie miały nic takiego pozatym mój jezyk jest szorstki ....bardzo prosze o rady bo już niewyrabiam nerwowo strasznie sie boje

Gość kamilaz1987
Ja dzis przebujalam :) Nic nie bolalo i jezyk jakos mi strasznie nie napuchl, troche boli jak cos normalnego probuje zjesc, wiec zadowalam sie goracym kubkiem :) i musem jablkowym :)

Gość kamilaz1987
A do krwawiacej koleznaki powyzej, to lepiej idz do lekarza

Gość Daria188888888888888
Juz nie krwawi zaczełam uzywac dentoseptem i ssam kostki z rumianku jest coraz lepiej mam nadzieje że jutro jezyk opadnie dzieki kostką tak chociaz słuszałam ze one pomagaja na opuchlizne

Gość gadatliwa142
siemka wszystkim XD wczoiraj zrobilam kolczyka w jezyku nic nie bolalo ta pani kosmetyczka to prawdziwa profesionalistka ;p nic nie poczulam;p tylko takie lekkie chrupniecie ;) za to teraz na drugi dzien jezyk spuchl i boli ale da sie przezyc;d wiec polecam chociaz trzeba troszke pocierpiec mam nawet zdjecie na fbl www.gadatliwa.fbl.pl zapraszam ;) i polecam bardzo fajny efekt;) tylko te plyny do plukania nie sa dobre chociaz tyen nie jest dobry polecam dentosept ;)) pozderko :)

Gość zakolczy
witaj ja mam od paru lat kolczyka mnie tez przez pierwszy tydzien bolalo az nie umialam mwic jęzor byl mocno spuchniety ;) a no i do tego mialam plesniawke bo napilam sie jogurtu jak jezyk nie byl zagojony wtedy uzywalam aptinnA plesniawke jak ci emocn boli moze ić do studia tam gdzie robilas kolczyka i spytaj sie czy wszystko wporządku pozdrawiam

Gość gadatliwa142
nie no hehe jest ok nie boli tak bardzo ale zgadzam sie z ta osoba z samej gory ze jak jem to czuje jakbym polykala jezyk i tez jem jogurt;p nie wiem co mam jesc zeby nie schudnac bo wiesz ja nie waze tak duzo i jestem szczupla jak oge utrzymac wage? co moge jesc??

Gość dfsfsd
jak bedziecie mialy 40 lat i poważną prace kolczyk bedziecie musialy zdjąć i dziura zostanie, co za smróde nieziemski bedzie z niego szedł...nie chce sie o tym przekonać

Gość kkjjjsjjs
w takiej dziurze w jezorze zbierać sie bedzie jedzenie jak bedziecie je w przyszlosci czyscily? im czlowiek starszy tym bardziej leniwy wspolczuje wam juz teraz

Gość kkjjjsjjs
pewnie odpowiecie ze bedziecie czyscic tak samo jak teraz, tylko ze watpie byscie za 30 lat nosily kolczyka a dziure po nim musicie czyscic jak zęby po każdym posiłku bllee

Gość gadatliwa142
do cierbie kk cos tam jak sie wyciagnie kolczyka po jakis 2 3 godzinach on zarasta wec dziory nie bedzie o to sie nie martw moze poprostu mowisz tak bo zazdroscisz nam ze ty nie mozesz ;] sory nasza sprawa co robimy :) pozdro ;]]

Gość gadatliwa142
juz jem normalnie ;) jezyk jest napuchniety ale nie boli jak jem tylko nie wiem co to jest bo od spodu na jezyku zrobiloi mi sie takie lbiale cos jakby plesniawka;( wiecie co to moze byc??

Gość Modo Wiśnia
ja robiałam kolczyk wcale mnie nie bolało przekłucie tylko potem gdy napuchło robiło sie gorzej zbierał sie osad na jezyku ale trzeba strzymac klimat i wszystko sie zrobi z czasem ja sie meczyła jakies 4-5 dni a teraz o nim zapominam ze go mam hehe pozdr jak cos to pytajcie

Gość tak z ciekawości...
a nie boicie się o zęby? o to, że szkliwo się niszczy od bawienia tym kolczykiem? ja kiedyś chciałam sobie zrobic, potem mi przeszło...

Gość gadatliwa142
do tak z ciekawosci;p jesli checsz kolczyka a nie checsz zeby zeby sie niszczymy mozeszkupic plastikowy ;p od plastiku sie nie znasznza;p polecam;p a mi sie nie robil zaden osad i jest juz ok ale mam jeszcze sprawe i piszcie bo na podniebieniu zrobila mi sie mala gulka w miejscu gdzie przy zamknietej buzi trzymam kolczyk np jak spie i jak ja dotykam palcem to troszke bvoli ... czy to cos zlego?? piszcie

gadatliwa142 żaden plastikowy tylko pewnie masz kolczyk z PTFE (przyswajalnego termo plastycznego polimeru) albo bioplastu. A co do podniebienia to kolczyk masz za długi dlatego Ci się tak dzieje. Pewnie 16 mm. Wymień na 10 mm i będzie spokój.

Gość natalka2602

Gość natalka2602
witam drogie panie ja z takim pytankiem do was... za ile przebiłyście sobie język i czy kupowałyście własne kolczyki??? Pozdrawiam

Ja dałam 100 zł z ich kolczykiem i po miesiącu miałam przyjechać wymienić na krótszy. Przebicie z własnym kolczykiem to koszt przeważnie 50 zł + 10 zł za sterylizację w autoklawie. Jeśli chcesz przebić z własnym to kup sobie jeden 20-22 mm i drugi 10 mm i wysterylizuj sobie oba na raz a tamten drugi wymienisz dopiero po miesiącu :)

Gość natalka2602
A słyszałam, że do przebicia starczy 16mm kolczyk potem można zmienić na krótszy??? I tak powiedzcie mi jak to jest z tym mówieniem bo ja pracować teraz zaczęłam i chcąc nie chcąc muszę gadać... i teraz nie wiem czy przebijając załóżmy sobie język w piątek dam rade mówić w miarę zrozumiale w poniedziałek???

16 to czasem noszą po wygojeniu. Ja miałam założony 20 mm i język spuchł na całą długość kolczyka. Po miesiącu możesz zmienić na 10 mm. Możesz seplenić albo nie. U większości osob to się nie zdarza.

Gość natalka2602
szlag jasny mnie trafił.... obeszłam dzisiaj 5 różnych miejsc gdzie robią kolczyki i liczą sobie za to od 150zł wzwyż !!!! Czy któraś z tu obecnych jest może z Poznania i jest mi wstanie polecić coś ciut tańszego??? :)

Gość help me umieram

Gość help me umieram
mam już kolczyka w języku 3 dzien... przebijała mi go koleżanka już bardzo doświadczona... mój jezyk sie juz powoli goi.. moim marzeniem jest coś zjeść a nie umrzeć z głodu... boli mnie całe lewe ucho... wszystko mni boli nawet brzuch... kolczyk w języku jest bezsensowny... ściągam go teraz.... chwila... już nie mam... jeest git ale nadal troche boli

Gość natalka2602
Przebiłam :) byłam dzisiaj w salonie i mmmmmmmmmmm napatrzeć się na siebie nie mogę :) hehe... nie jest źle język powoli puchnie ale luzem nie boli... wnerwia mnie ta sztanga jest trochę za długa :/ ale nic to za dwa tyg. mam zmienić na krótszą która dostałam od faceta... Ogólnie się ciesze jest pięknie :)

Gość gadatliwa42

No to masz chyba tylko kolczyk żeby nim szpanować. Powinnaś go wymienić bo będzie Ci się odbijać na podniebieniu i obijać o szkliwo. Strasznie to wieśniacko wygląda jak idę, a widzę kogoś kto szpanuje bawiąc się kolczykiem chuj z tym, że ma go prawie do nosa :]

Gość gadatliwa42
ja nie szpanuje po pierwzse;];] a czym moge zdezynfekowac kolczyk przed wlozeniem??? bo nie wiem niech ktos napisze

Gość Bodhi
mam pytanie do kogos kto siedzi w temacie, chce znowu przekluc jezyk jednak chce zrobic to mozliwe gleboko by jednak nie bylo widac przy kazdym otwarciu ust, mialam juz jedno podejscie do kolca w jezyku, tez chcialam miec gleboko no i koles w studiu w gdansku zrobil za blisko wedzidelka, do tego dal troche za krotka sztange i musialam wyjac, zrobil ta dziurke pod katem prostym a ja widzialam na paru fotach ze mozna tego kolczyka zrobic pod innym katem, tak ze zaczyna sie przed wedzidelkiem a konczy dalej w jezyku... moje wedzidelko zaczyna sie dosc "szybko" da sie to jakos obejsc? da sie tez ewentualnie zrobic tylko powierzchniowe przeklucie jezyka, tak ze dwie kulki beda na gorze, cos takiego jak na karku sie np robi?