Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość serduszkOOWa
Strach ma WIELKIE oczy ;) Ja mimo dziesięciu kolczyków w uszach byłam bardzo bliska rezygnacji, gdy koleżanka już z igłą stała i już miała wbijać. Ale przemogłam się, i mówię to z czystym sumieniem; WARTO BYŁO! :) Nic nie bolało. Już bardziej bolało przebicie płatka ucha czy chrząstki, a najbardziej industrial czy tragus, język; nic a nic :)

Gość kolbinaa123
siemka , 2 dni temu zrobilam sobie kolczyka , dzis juz mnie nie boli tak mocno , ale jakis tam bol jeszcze jest , opuchlizna pomalu schodzi , mam zolty jezyk ale to dlatego ze jest siny , wiec nie mam sie czym martwic , robilam w salonie tatulazu i piercingu , pani ktora mi robila powiedziala ze mam plukac woda z sola .. wiec jest dobrze . mialam wczesniej kolczyka , ale kolezanka mi go zrobila , jezk masakrucznie bolal nic nie moglam jesc , bolal z jakies 3 tygodnie , odrazu go wyjelam , i dobrze zrobilam . ;]].nie pozwulcie kolczykowac sie kolezanka . ;]].

Gość Marcia_Pee
witam . ja rowniez mam kolczyk od 7 dni. po 2 dniach jadlam wszystko i opuchlizna zeszlla po dwoch dniach .. alkohol pilam po przebiciu w ten sam dzien 'dezynfekcja' szybciej sie goil.. tylko kurcze mam zolty jezyk , plucze 2x dziennie szalwia , i 2x dziennie myje zabki.. co moze byc nie takk.?

Gość gość
A masz biały ten język z takie okrągłe wypukłe na około ?

Gość gość
Hej robiłam sobie kolczyk wczoraj w języku i też powiem że mam biały nalot na języku więc to jest normalne. a i jeszcze dodam przebijanie strasznie boli

Gość gość :)
witam.mam kolczyk od piątku,po przebiciu nie bolalo nic dopiero dzisiaj po przebudzeniu poczułam krew w ustach i zauważyłam jakby bańkę z krwią.czy to jest normalne,że pojawia sie krew dopiero na trzeci dzień?

Gość Darinowa
wiem nie chce mi się czytać całości, ale: lovepiercing bez znieczulenia ? to chyba robiłaś w toalecie w szkoda, w prawdziwym studio MUSZA Ci psiknąć znieczulenie. Ja mam od 4 dni, język spuchł mi dopiero następnego dnia.. Niestety dalej mam wrażenie opuchlizny, ale zobacze za kilka dni. Biały nalot to pleśniawka, polecam pójście do apteki po APHTIN :P i uważać na nabiał :P

Gość ArturoSadi
Kolczyk w jezyku - jak i samo przekłucie powinno byc przeprowadzone tylko i wyłacznie w salonie piercingu przed doswiadczonego piercera ktory sie tym zajmuje - zadna pani kosmetyczka a juz bron boze kolezanka czy sama sobie - podczas przekluwania trzeba po prostu umiejetnie dobrac odpowiedni kat jezyka jak i dlugosc sztangi zeby sobie po prostu nie zrobic krzywdy i zaoszczedzic nieprzyjemnych powiklan. Piercer wie ze sa rozne jezyki sa dlugie , krotkie waskie i szerokie , wie tez ze nie nalezy uszkadzac wedzidelka - on po prostu zrobi to szybko fachowo i bezpiecznie. Piercing powinien byc wykonany w sterylnych warunkach sterylnymi narzedziami - jednorazowa igla oraz wysterylizowanym w autoklawie kolczykiem - to jest podstawa. Teraz samo przeklucie - dobrze przeprowadzone jest bardzo szybkie i nie boli - serio nie powinno bolec i nie powinno tez krwawic - wprawiony piercer zaoszczedzi wam tych niespodzianek . Gojenie - gojenie uzaleznione jest od indywidualnych cech organizmu - ale na pewno nie zagoi sie to wam przez 2 tyg - proces gojenia bedzie trwal min 2 miesiace i choc na zewnatrz bedzie super to kanal przeklucia nadal bedzie sie goił. Na poczatku dostanniecie o wiele dluzsza sztange a to po to aby podczas puchniecia jezyka kolczyk wam po prostu nie wrósł. Tak po przekłuciu jezyk puchnie - nie ma na to rady - trzeba czekac i plukac buzie szalwia , plunami antyseptycxnymi bezalkoholowymi lub ssac juz oslawione kostki lodu z szalwi. Nie bawimy sie kolczykiem , nie wyjmujemy go. Co mozemy miec po przekluciu - na pewno jak wyzej opuchlizna - moze pojawic sie bol jezyka - zasinienie jezyka - bol migdałków - ból gardła - ból ucha - uczucie osłabienia i gorączki to wszystko jest reakcja organizmu na cialo obce i jest naturalna choc nie koniecznie obowiazkowa reakcja w pakiecie. Na pewno bezie saczyła sie limfa - bialy plyn - tez normalna reakcja - nie mylic z ropa Teraz co jesc a czego nie - papierosy - odradza sie - nikotyna rozrzedza krew i utrudnia gojenie - alkohol - podobnie - oralnny sex - wiadomo - bakterie plus swieza rana - ryzyko rozbych chorob - pocałunki - lepiej unikac z podobnych wzgledow - nabial - i tak i nie - unikamy zywych kultur bakterii - ostre, słone , gorące , kawa itd - wiadomo gorace sprzyja opuchliznie , ostre slone i alkohol - podraznia przekłucie i opoznia gojenie - seplenienie - owszem - pojawia sie - najpierw ze wzgledy na nowe w ustach , pozniej ze wzgledu na za dluga sztange ale po wymianie kolczyka na krotszy - nie powinnisny seplenic - szkliwo zebow -jesli kolczyk bedzie za dlugi zle dopasowany - lub jesli z luboscia bedziemy walic nim o zeby - tak , mozemu sobie zniszczyc szkliwo lub zab okruszyc - osuwanie dziaseł - moze wystapic ale nie koniecznie - przewaznie jesli ktos mial wczesniej z tym problemy . aha kolczyk moze byc pod jakims katem i troche krzywo - to tez jest normalne - nie panikujemy tylko czekamy az sie zagoi. Po okresie gojenia cieszymy sie ozdoba i szpanujemy na maxa pozdrawiam

Gość Rozsądny44
Pozdrawiam wszystkie idiotki przekłuwające sobie język i dokonujące innych samookaleczeń!

Gość Gemo
rozsadny44 widac wiek nie idzie w parze z rozumem ;-) tobie nie przekluwaja , ciebie nie okaleczaja - wiec nie obrazaj innych ok?

Gość aaa93
czesc ;)) ja przebiłam sobie język we wtorek, w pierwszy dzien czułam sie świetnie. Przez pierwsza noc troche spuchł, wiec chcialam załagodzic tą opuchlizne troche kostkami lodu. Pech chciał ze zachaczyłam tą kostką o kolczyk, krew sie lała i to konkretnie. Wystraszyłam sie troche, niepowiem. Ale kupilam w aptece octenisept i psikam tym do 5 razy dziennie. Opuchlizna schodzi tylko na jezyku został siny slad dookoła kolczyka. To mnie martwi. Co do jedzenia, od pierwszego dnia jem parówki i papki bananowe ;p polecam parówke z pasztetem pomidorowym(robi za ketchup). kroje na maluskie kawałki i klade na zeby tszonowe, daje rade;p co myslicie o tym siniaku na jezyku ? normalne to jest ?

Gość gość
Witaj ! Kolczyk w języku mam od ponad 3 lat. Przekuwała mi go koleżanka na biwaku, mając tylko igłę 1.8, wodę utlenioną i chusteczki. Język troszkę bolał, ale pomimo picia alkoholu przez 3 dni na biwaku i jedzenia pikantnej karkówki język zagoił się błyskawicznie w 3-4 dni. Więc jeśli nie jesteś uczulona, a język został prawidłowo przekuty nie powinno się nic dziać, proponuję wyjąć kolczyk, gdyż może się to nie fajnie skończyć. Nie każda osoba może mieć kolczyk w języku. Mam jeszcze przekuty pępek, ale on goił się bardzo długo, bo aż pół roku, pomimo dbania i używania probiotyku. Trzeba bardzo uważac z piercingiem. Pozdrawiam.

Gość gość
To płucz dalej szałwią- na pewno Tobie pomoże... ;] Dziewczyno, czyś Ty zwariowała?! Szałwia w większości przypadków powoduje zapalenia w jamie ustnej i kto Tobie kazał płukać właśnie nią?! Ja nie płukałam niczym, czekałam, aż się samo zagoi i co? I po 4 latach noszenia kolczyka w języku nic mi się nie dzieje, A Ty idź do lekarza po jakieś lekarstwo, bo się przyda.

Gość ArturoSadi
ludzie nie piszcie bzdur szałwia powoduje zapalenie jamy ustnej - od kiedy to plyn o dzialaniu antyseptycznym i sciagajacym powoduje zapalenie ???? przeklucie igla i wodo utleniona na biwaku - extremum glupoty pisałem wczesniej ze zasinienie dookoła jest rzecza normalna ale jak sie czytac ze zrosumieniem nie potrafi to juz inna bajka probiotyk na przeklucie ??? - kolejny debilizm roku antyseptyk - tylko i wylacznie ludzie skad zescie sie wzieli z tymi poradami

Gość Dgsfi
Nalot ten to normalne , nie martwcie sie czas zejscia opuchlizny.to.tydzien ja drugi raz przebilem sobie xddd . Plukac wywarem z rumianku u ssac kostki lodu xd . I tyle xddd A i mam jeszcze we brwi xd

Gość gość
Ja miałam przekuty język w wieku 15 lat z koleżanka robiła nam dziewczyna taka . i nic takiego mi nie było ale po 2 miesiącach wyjęłam bo matka sie czepiała. Teraz mam 18 lat i w pt sobie zrobiłam u kosmetyczki . Nałożyła mi taką maść (znieczulenie) i samo przekucie aż tak nie bolała ( każdy inaczej to przechodzi ) trochę bardziej niż szczepionka ( jak dla mnie). Teraz 3 dzień mam opuchliznę i trochę mnie to wkurza, pierwszy dzien ciezko mi sie piło nic nie jadłam drugi dzień też był podobny i dużo śliny miałą teraz 3 widac ze trochr mi opuchlizna zeszła i lepiej juz sie pije mam żółty język ale pewnie od szafowi . robie sobie z niej też kostki lody i kłade na język zdaje mi sie że pomaga. niestety pale papierosy i nie wiem czyma to wpływ na gojenie ale czuje się dobrze : ) i mam takie coś jak pisaliście wyzej wokół kolczyka ale i ja i moja kolezanka miałyśmy tak wcześniej i to zeszło jej poczasie ja musiałam wyjąć wtedy i tezznikło także tym bym sie nie martwiła. ogólnie drażni mnie trochce kulka dolna ale mam nadzieje ze się przyzwyczaje . A tak po 2 tyg zamienie na miejszy xD A tylko chce was poinformować żebyście uważały na kolczyk po moja koleżanka kaszlała i kolczykiem o zęby zachaczało i "porwała" sobie język znaczy dziurka się jej powiększyła i ją to bolało ale się zagoiło także ostrożnie ale spokojnie xD

Gość Jull
Mi pomógł filmik i w podjęciu decyzji i w tym jak dalej postępować ;) http://youtu.be/xsyPNm37YvE Pozdrawiam, Jull :)

Gość Itz_natty
Miałam piercing języka 2 dni temu tez mnie boli i mam spuchnięty powiedzieli mi ze będę miała problemy z jedzeniem dlatego najlepiej żebym przez pierwsze 2-4 dni pic Shake i jak będę gotowa to powoli zaczynać jeść ale nic gorącego

Gość gość
Hej. Zrobiłam sobie dzisiaj kolczyk w języku ale ta Pani która mi to robiła to mi powiedziała że mogę miec zapalenie czy coś i bardzo się boję bo mam dziurę w zebie i chciałam się spytać czy mogę być spokojna i czy się zagoi

Gość gość
Hej. Zrobiłam sobie dzisiaj kolczyk w języku ale ta Pani która mi to robiła to mi powiedziała że mogę miec zapalenie czy coś i bardzo się boję bo mam dziurę w zebie i chciałam się spytać czy mogę być spokojna i czy się zagoi