Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulamarekpati

Rozod

Polecane posty

Czy ktos moze mi pomoc:( Mam pytanie zyje z mezczyzna od 2004r on od 2002 ma separacje z zona (ona wniosla) w 2005 urodzilo nam sie dziecko,teraz on chce zlozyc pozew o rozwod,czy ona moze to traktowac jako zdrade?Prosze popatrzyc na daty od kiedy ta separacja i od kiedy my jestesmy razem.Bardzo prosze o odpowiedz

Gość cmisoafj
zadajesz pytanie i sama sobie odpowiadasz kobieta może wszystko

Gość cmisoafj
separacja to nie rozwód

Gość cmisoafj
słuchaj, poza tym dobrze wiesz że spotykałaś sie z nim wcześniej swiat jest mały

Gość taka sobie jaaa
bo separacja to nie rozwód czyt.nie zerwanie więzi małżeńskich,gdzieś napisane było że para w separacji nie mieszka razem ale winna się wzajemnie wspierać takie to głupie ale wedle prawa to wydaje mi się że ona może to uznać za zdradę.

Gość cmisoafj
a mareczek i tak cie zostawi

Ok separacja to nie rozwod ale rozeszli sie ,on jeszcze przez prawie rok sie staral ale nic...To jak uwazana jest separacja ?Nie mozna sobie ulozyc zycia po tak dlugim okresie?To juz 5 lat

rozwód zawsze daje do myślenia... chyba nie związałabym się z facetem po rozwodzie

Gość cmisoafj
rozwód i tak będzie z jego winy a jeszcze alimenty

Ok a czy np on moze powolac sie na to ze ona zmienila wiare?Pomimo tego ze slub brali koscielny,ona potem przeszla na cos innego...Moze przeciez mowic ze rownie dobrze to jej wina

Gość taka sobie jaaa
bo chodzi o to że jeśli ktoś godzi się na separację (para) to widzi w tym związku jeszcze jakieś nadzieję, "nie odcinają się" zupełnie.A rozwód następuje wedle prawa kiedy ta sama para nie tworzy związku i nie widzą szansy na jego zbudowanie.Czyli że on popełnił błąd godząc się na separację albo sam nie wiedział co robi.Wedle prawa są oni nadal małżeństwem choć w separacji ale SĄ.Już rozumiesz?

Do Oportunistki: Sluchaj ja bardzo go kocham i nie patrze ze w zyciu mu nie wyszlo:)Placi alimenty na 3 dzieci i nie mam nic przeciwko tylko wiem ze jego zona zrobi wszystko zeby on placil jeszcze na nia,pomimo iz zarabia o wiele wiecej niz on i wcale nie ma trudnej sytuacji

Ulamarekpati - nie musisz mnie przekonywac - ja wlasnie to napisalam. rozwod w przeszlosci nie ma znaczenia. znaczenia ma to, jaki ten czlowiek jest teraz - dla Ciebie, a nie to, ze kiedys wzial slub z jakiegos powodu i ze z jakiegos powodu sie rozwiodl - to o niczym nie swiadczy. :)

Ale zawsze jest ryzyko, bo jakby nie patrzeć to już komuś przysięgał i nie dotrzymał, nie? A ja nie wierzę w winę wyłącznie jednostronną przy rozwodzie. Chyba (a raczej na pewno) piszę nie na temat :) więc pozdrawiam i uciekam.

Rozumiem ale to bez sensu on w trakcie separacji jeszcze ok 2 lat probowal ratowac zwiazek,staral sie naprawde!!!A ona wogole nie chciala o niczym slyszec!Wiem ze jesli nawet poda go teraz o alimenty to tylko i wylacznie zlosliwie,chociaz mam nadzieje ze Sad wezmie pod uwage to jakie ona ma zarobki,ze on placi na 3 dzieci nie unika tego!!! i ze ma nowa rodzine !

Do oportunistki:) Wiesz co powiem ci ze ja bardzo go kocham i on mnie tez jestem tego pewna.Chcemy wziasc slub,tylko wiesz o co chodzi?On placi alimenty na 3 dzieci-nie unika tego i ja jestem za!!Ale jak ona dowali ze to z jego winy to bedzie chciala alimenty na siebie i wtedy bedzie nam ciezko!Ja np nie moge podjac kazdej pracy-jestem po 2 powaznych operacjach przepukliny poporodowej,chociaz tez pracuje ale zarabiam grosze

Gość smerrfetka
z tego co wiem to jeśli zaczęliście się spotykać podczas separacji, to nie może być mowy o zdradzie, ale ja się nie znam poszukaj może na jakimś specjalistycznym forum

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
nawet jak rozwód nastąpi z jego winy to nikt jej nie zasądzi alimentów...alimenty na partnera przysługuja gdy znajduje się on w poważnym niedostatku albo gdy rozwód dramatycznie pogarsza jego/jej poziom życia, a oni już chyba od lat maja osobne finanse więc ten argument odpada sam przez się...nie sądzę żeby udało jej się zrobić tak aby udowodnić że rozpad nastąpił z jego winy, bo jeszcze przed poznaniem Ciebie u nich zniknęła więź w 3 sferach które są uważane za niezbędne do istnienia małżeństwa - finansowa, emocjonalna i fizyczna...Twój związek z facetem nie miał wpływu na rozpad tych sfer więc rozwód nie powinien być z jego winy...trzymajcie się takiej wersji a nie będzie podstaw do uznania go winnym, a nawet jeśli to ona nie ma szans wywalczyć nic dla siebie.

No wlasnie mnie tez tak sie wydaje,ja tez nie znam sie zabardzo,ale myslalam ze separacja to poprostu jeden do drugiego nie ma nic,jak chca to kazdy robi swoje,jedyne tylko to to ze nie moga podczas separacji wziasc slubu z kims innym

Gość taka sobie jaaa
bez sensu bez sensu ale: dlaczego nie starał się o rozwód? I jeszcze jedna ważna sprawa: niech ma kwitki na to że dawał pieniążki na dzieci bo może kłamać że nic nie płacił.W mojej rodzinie był taki przypadek ale na szczęście mój kuzyn zbierał potwierdzenia i kiedy ona w sądzie stwierdziła że nigdy nie dał nic dla dzieci ,on pokazał te kwitki,a wredna baba nie przypuszczała że je zbierał:). Dodam jeszcze od siebie że nie można kogoś oceniać tylko dla tego że nie wyszło,sama się rozwodzę i mam kogoś kto mnie naprawdę kocha,dla niego będe się starała o unieważnienie ślubu kościelnego,mam ku temu powody mój mąż nie chciał przez rok skonsumować naszego związku... W każdym razie każdy w życiu może się pomylić i każdy zasługuje na szczęście.Powodzenia:)

Moją siorę mąż bił, miała obdukcję a i tak nie dostała rozwodu z orzeczeniem o winie. Mimo, że facet miał wykor za znęcanie się i zawiasy! Sąd nie wydaje pochopnych wyroków. Poza tym zawsze można się odwoływać...

WIELKIE DZIEKI WRESZCIE KTOS MNIE POCIESZYL:):) BEDZIEMY SIE TEGO TRZYMAC!!!NAPEWNO.JA TEZ MYSLE ZE JAKOS NAM SIE POWIEDZIE NA TYM JEGO ROZWODZIE!A ONA NIE MOZNA POWIEDZIEC ZE ZYJE W NIEDOSTATKU SKORO ZE TAK POWIEM MIESZKA SOBIE WE WLASNOSCIOWYM MIESZKANIU 4 POKOJOWYM I JEZDZI EXTRA SAMOCHODEM,CHOCIAZ NIE DO KONCA PEWNA JESTEM CZY FORMALNIE JEJST TO ZAPISANE NA NIA:(ALE MYSLE ZE UDA NAM SIE!DZIEKI

JESLI CHODZI O KWITKI Z ALIMENTOW NA DZIECI KTORE PLACI TO SA,NIESTETY ONA JEST TAK BEZCZELNA ZE MY BIEZACE NORMALNIE ALIMENTY MAMY SCIAGANE Z JEGO WYPLATY PRZEZ KOMORNIKA I JESZCZE KOMORNIKOWI TRZEBA PLACIC.JEST TO 3 DZIECI WIEC ALIMENTY NIE SA NISKIE:(NO ALE COZ SAMA JESTEM ZDANIA ZE NA DZIECI TRZEBA,ALE NIE NA NIA!!!ONA JEST W PELNI ZDOLNA DO PRACY I MA O WIELE LEPSZA SYTUACJE NIZ MY BO PRZY PODZIALE MAJATKU ON ZOSTAWIL JEJ DOSLOWNIE WSZYSTKO W MY SAMI MIESZKAMY U MOICH RODZICOW I DORABIAMY SIE OD TZW LYZECZKI