Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

heh no wiesz chemical stało sie wiec teraz trzebam,yslec co zrobic zeby było najlepiej ... najgorsze ze mama sie do mnei nie odzywa .. znaczy powie tak normalnei cos ale o tym wogle ze mną nei gada a to juz 5,5 miesiąca :( co do tych niedrapek to moze kupie jedną pare jesli będą sie sprawdzały dokupimy:) a masz link do tego fotelika co chcesz kupic? Własnie taki 0-18kg bedzie lepszy bo starczy na dłużej niz nic 0-13kg. a wózek hmm ... myślimy o wielofunkcyjnym ale tu na kafe wszyscy odradzają... ale ten co sobie upatrzyłam nie jest zbyt drogo ok 500 zł i jest naprawde fajny do tego razem z gondolą waży 14,5 kg więc chyba nie tak dużo ...

kinsky ja mam 0-18 ten: http://www.allegro.pl/item229758349_fotel_brevi_grandprix_silverline_super_jakosc_.html predzej mialam 0-13 peg perego ale maluch przestal sie w nim miescic :( Brevi dobrze wypada w testach fotelikow. a co Twoj chlopak na maluszka? Mama potrzebuje czasu. Mimo wszystko jestes bardzo mloda a mamy zawsze widza inaczej przyszlosc corek. Jednak gdy zobaczy malenstwo - to sama zobaczysz. Zapomni juz o zalach do Ciebie.

mysz_ka - bardzo dziękuję :) no staram sie jak mogę, zreszto mój chłopak tez... i oboje mamy nadzieję, że pomimo wszystko nasze dziecko bedzie miało szczęśliwe i udane dzieciństwo :)

Gość karoolniiikaa
kinsky nie przejmuj sie tak bardzo mama... gdy dziecko bedzie na swiecie ..babcia sie w nim zakocha.. u zapomni wszystkie zale jakie do ciebie miala :)

kinsky pewnie, ze tak. Bo to zalezy tylko od was juz. A jak ze slubem i mieszkaniem? mysleliscie cos o tym? Na kiedy masz termin w ogole? co do wozka... wielofunkcyjne sa ok. Ale minusem sa male gondole :( ja dlatego musialam zmieniac wozek

Mysz_ka - ale w takim foteliku chyba nie mozna posadzic nowordoka np. jak bedziemy wychodzic ze szpitala? Jeju ja to sie tak boję, że jakąś krzywdke zrobie tej kruszynce jakjzu sie pojawi ... ze nie dopilnuje albo cos ... ale to chyba kazda przyszła matka przezywa:P jakies tam doswiadczenie przy dzieciach mam ... jakjuz pisałam mam 3 letnią siostrę.. jak była malutka to mamie pomagałam i umiem sama przebrac maluszka i nakarmic no i te wszystkie inne rzeczy ale i tak sie boje zze cos bedzie nie tak ...

karoolniiikaa - dzięki, mam nadzieję ze tak bedzie :) hmm a co do ślubu ... postanowilismy ze poczekamy az skoncze 18 lat i wtedy podumamy cos z cywilniakiem... a zamieszkac chcemy razem... myślę ze tak by było lepiej bo bysmy przynajmneij wspólnie wychowywali malenstwo ... ja juz przeniosłam się do szkoły zaocznej a mój K ma dobrze płatną pracę i twierdzi ze jest w stanie utrzymac nas troje ... bysmy wynajęli jakies mieszkanko... wiem ze moi rodzice by namjakos pomagali i jego równiez więc jakoś to by było ...

kinsky ja w takim nie przewozilam. Mialam ten 0-13 wtedy. NIe wyobrazam sobie wlozyc do tego noworotka choc jest niby 0-18.

Ja myślę wstępnie o takim: http://www.allegro.pl/item230183050_nowy_fotelik_zooty_rider_od_0_18kg_folia_hit_.html A możesz pokazać jakiegoś linka do swojego wózka? Ja zastanawiam się nad dwoma: http://www.allegro.pl/item229140783_wozek_roan_marita_classic_collection_wys_0zl.html lub moje nowe odkrycie: http://www.allegro.pl/item229215884_2o2_nowosc_wozek_mikado_ox_ford_komfort_elastic.html Aha, sprawdź czy w Twoim mieście nie ma hurtowni z rzeczami dla dzieci. Ja taką niedawno u siebie znalazłam, i jestem mile zaskoczona cenami :) Allegro wysiada :)

Nie wiem jak fotelik myszki, ale ten \"mój\" się rozkłada. Na oko do położenia porównywalnego z tymi w fotelikach 0-13kg :) Jest jeszcze możliwość kupna fotelika 0-13 do kompletu z tym wózkiem Mikado, jest on tani jak barszcz, ale nie wiem jak z wykonaniem :o Musiałabym obmacać najpierw :)

no właśnie ja sobie tez nei wyobrazam w takim przewiesc noworodka, zreszto i dziecko 2 miesięczne bym się bała, bo przeciez takich dzieci nie mozna jeszcze sadzac bo mozna kręgosłup uszkodzic... chyba kupimy0-13kg a pozniej najwyzej kupimy jakis większy fotelik ... ja jednak chyba zdecyduje się na wózek wielofunkcyjny... jeszcze po chodzę u nas w mieście po sklepach... właśnei w jednym widzialam ten i jest dosc nei drogi w tym sklepie pracuje moja znajoma i mówiła ze duzo luidzi go brało i chwaliło bo właśnie gondola nie jest taka mała...

ale co do wózka to jeszcze zobaczę na allegro i po miescie pochodzę popatrzę:) moze znajde cos fajnego i godnego uwagi:)

Myszko, spójrz na ten \"mój\", on nie jest na siedząco... Kurcze już zwątpiłam :)

do dziewczyn, które używają podkładów do przewijania - czy w związku z tym zrezygnowałyście z przewijaków? czy po prostu taki podkład kładziecie na przewijak ? no bo w podróży/ u lekarza/znajomych itp to wiadomo , że tylko podkład, a w domku ???

celi xx ja na przewijak mam frotke (mozna kupic na allegro) ale na to kladziemy jeszcze podklad. A to dlatego, ze wiele razy juz OSkar w trakcie przewijania sie zsikal :) i wtedy wystraczy tylko podklad wyrzucic i nei ma prania :) Chemical zauwaz, ze jest napisanie \"pozycja pollezaca\". Ja teraz dopiero Oskara przesadzilam na ten 0-18. Dla mnie kurcze niemozliwoe jest noworotka wlozenie do takiego fotelika. Maluszek jest caly gietki :) i nie jest bezpieczny taki fotelik. On ma inne zapinania niz 0-13. To jest moje zdanie. Sprawdzicie w praniu. Ale z mojego doswiadczenia mowie. A ja mialam i tak duze dziecko - 62 cm i 4250. Ale i tak 0-18 na poczatku odpadl.

Gość jak ten czas lleci
a dziś rano czytałam topik ( nie pamiętam nazwy dokładnej) na temat ciąży, planowania, starania i tam właśnie Kiara 22 wtedy Kiara 21 wypowiadała się ,że sparawdza test,że plnauje......ależ ten czas leci Boże moj, chyba na mnie też już czas.

dziewczyny nie kupujcie fotelików dla noworodków przeznaczonych dla dzieci które już dobrze siedzą!!!! od 0-13 jest odpowiedni na ten okres. Ja urodziłam duże dziecko i synek spokojnie jezdził w nim do 7 miesiąca więc nie ma obawy. Zasięgnijcie odpowiedniej porady zanim zdecydujecie się na zakup