Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gogaw

Rzucam palenie!

Polecane posty

Gość gogaw

Jak to zrobić "bezboleśnie"?

Gość gogaw
cały czas bym coś jadła-najlepiej czekolade,ciastka,naleśniki itp. koszmar! przytyłam już chyba 3 kilo.

ulalalla :D chyba moge pomoc ;) na wstepie - GRATULUJE decyzji.. Ja rzucilam .. - znaczy ostatniego papierosa zapalilam 29 maja.. :classic_cool: Od tamtego czasu ... (jakos po miesiacu) w wielkich nerwach zapalilam... To bylo beznadziejne :O niesmakowal strasznie... poszlam bezposrednio do lazienki szorowac zeby - smierdzial strasznie ten papieros... i jakies 3 tygodnie temu wzielam baksa od kumpeli na imprezie... ale stweirdzilam ze nie ma sensu. Palilam 8 lat i udalo sie... Byl czas kiedy schodzila mi paczka , a nawet wiecej dziennie... Przed podjeciem ostatecznj decyzji (jakies 2 miesiace przed) staralam sie ograniczac starsznie... palilam od 3-10 fajek dziennie.. A co mi pomoglo? abo podswiadomosc posiadania , albo faktycznie wlasciwosci plasterkow antynikotynowych NICORETTE. Kupilam dwie paczki ... kuracja na 2 tygodnie.Wczesniej poszlam do lekarza, on zaproponowal dawke nikotyny w plasterkach . Przyjmowalam 15mg (chyba - juz dokladnie nie pamietam - w kazdym razie te srednie ) nikotyny dziennie - dopowiednik 20 papierosow. Nie bylo zle ;) czasami mam ochote jeszcze zapalic... ale teraz mi szkoda tego czasu bez papierosa , wec zawczasu mowie nie.. powodzneia 🌻

aaa... no i nie przytylam.. znaczy dostalam w zamian 2kg.. ale nie jest zle ;) caly czas mialam ze soba gumy do zucia... 2 paczki dziennie... zwykle mietowe. Po odstawieniu plasterkow przez jakis czas (ok 2 tygodni ) kupowalam jeszcze gumy do zucia nicorette...

bez wspoomagaczy tez sie da:) nie pale od 3listopada 2006r i tez jeszcze czasami mam glupie mysli o zapaleniu:o ale twrdzielka jestem:D:)

pewnie ,z e sie da :) Rok wczensiej kumpela rzucila palenie bez wspomagaczy . Do dzis nie pali :)

Gość chętnie doradzę
Na pewno nie raz się złamiesz i zapalisz, a wtedy... ...Pamiętaj, że mimo to masz w dalszym ciągu prawo do niepalenia!

ciekawe kiedy ja pekne i zapale ale przekonam sie , ze mi nie smakuja a moze znowu zaczne tego sie boje ze znowu zaczne:o ;)

Gość gogaw
ja właśnie tak na początek ograniczam papierosy. juz dosyc długo. csa dni gdy nie pale np. 2 dni a 3ego wypalam 10. takie ma napady.

Gość chętnie doradzę
I raczej nie podejmuj zobowiązań "od Sylwestra" czy "od jutra". Najlepiej jest nie wypalić "obecnej kolejki".

Gość gogaw
chyba lepiej bylo by nie ograniczac a w ogóle odstawic. ale nie mogę,chyba nie mam tak silnej woli.

Gość gogaw
mam nadzieje ze jakos dam rade.powiadomie o postępach w rzucaniu-jesli takowe bedą

tez myslalam , ze jestem za slaba. Moj facet pali paczke dziennie i co najsmieszniejsze to on caly czas mnie trzymal mocno zebym nie zapalila. Dasz rade ;) kup sobie jakies plastry.. na serio byly spoko..