Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 anuszad

Dj na wesele

Polecane posty

Go艣膰 bonvivancik
Dziewczyny trzy dni temu by艂o moje wesele, chcia艂am si臋 z Wami podzieli膰, 偶e po pierwsze nie macie si臋 czym martwi膰, bo to by艂 m贸j najwspanialszy dzie艅 w偶yciu a po drugie powodzenia :) a dlaczego tu jestem, bo chcia艂am Wam poleci膰 Konrada, kt贸ry gra艂 na naszym weselu. Powiem tak, nawet w najskrytszych snach nie spodziewa艂am si臋, 偶e na weselu mo偶na si臋 a偶 tak bawi膰 , cudownie bawili si臋 i starzy i m艂odzi . Ca艂y czas teraz dzwoni膮 do mnie Znajomi, 偶e to by艂o najwspanialsze wesele w ich 偶yciu, wi臋c same mo偶ecie pomy艣le膰 jak si臋 czuj臋;) Konrad dzi臋kujemy Ci z Ma膰kiem. Dziewczyny dziel臋 si臋 z Wami moim szcz臋艣ciem je艣li chodzi o Dj-a na weselu :) www.pansmok.pl Jak macie jakie艣 pytania piszcie na priv. Ja jestem z Lublina, ale to Konrad bez problemu przyjecha艂 z W-wy. Podczas pierwszego telefonu do Niego, powiedzia艂 prosz臋 si臋 niczym nie martwi膰, ja si臋 wszystkim zajm臋 i tak te偶 by艂o :) Mog艂abym wychodzi膰 za m膮偶 co tydzie艅 ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pawe艂 Klich.
My zdecydowali艣my si臋 powierzy膰 nasze wesele w pewne r臋ce. O opraw臋 muzyczn膮 zadbaj膮 Panowe z www.imprezyfirmowe.info . Widzielismy ich w akcji na weselu kole偶anki i jestesmy pod duzym wrazeniem, sposob ich dzialania oraz oprawa oswietleniowa jest porownywalna z weselami ktre widzielismy w usa czy w niemczech. Szczerze polecam .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AndziaTalaga
Witam Drogie Panie i Pan贸w:) Pewnie my艣licie, ach te przygotowania do 艣lubu i wesela. Na szcz臋艣cie to ju偶 za nami, ale by艂o BOSKO! :) Na pocz膮tku mieli艣my problem czy Orkiestra czy Dj. Najwa偶niejsze dla nas by艂o to, 偶e nie chcieli艣my 偶adnych rustykalnych element贸w. Znale藕li艣my kontakt na innym forum i dziel臋 si臋 tym z Wami, bo nie mogli艣my trafi膰 lepiej :) Ch艂opak ma na imi臋 Konrad i by艂 najwa偶niejszym elementem naszego wesela! Zabawa trwa艂a do 7:00, wi臋c to m贸wi samo za siebie. Moja Babcia oznajmi艂a, 偶e to by艂o najlepsze wesele na jakim by艂a podczas swojego d艂ugiego 偶ycia. Konrad, jeszcze raz Ci dzi臋kujemy i mamy nadziej臋, 偶e zagrasz na weselu naszych dzieci :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AndziaTalaga
zapomnia艂am poda膰 numer :) 790029545

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AndziaTalaga
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:) ju偶 kto艣 poleca Konrada wy偶ej :) a nie m贸wi艂am !!!!!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bernadeta77
Ja te偶 szukam dobrego dj na wesele. Wczoraj pisa艂am,偶e sprawdzi艂am dj tomasza bielusiak i jest on obci膮偶ony d艂ugiem,ujawnionym na portalu www.wyroki.eu - tak 偶e go odradzam, bo nie chc臋 aby na weselu pojawi艂 si臋 windykator.Dalej b臋d臋 szuka膰 po klubach, napiszcie jakie艣 sprawdzone nazwiska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba didzeje szukaja didzej贸w
i robia reklame, ciezkie czasy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ArteMusic
Szukasz odpowiedniego zespo艂u na swoj膮 imprez臋 ?? Nudz膮 Ci臋 tendencyjne utwory w kiepskim wykonaniu ?? Nadszed艂 koniec Twoich zmartwie艅 ... ArteMusic ... agencja artystyczna, oferuj膮ca dziesi膮tki wyj膮tkowych zespo艂贸w, oraz inne atrakcje na ka偶d膮 imprez臋 ! W ofercie: - zespo艂y muzyczne - konferansjerzy - kuglarze, szczudlarze, klowni - tancerze Sprawd藕 nas na www.artemusic.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwiapiatek
A mo偶e Profesjonal DJ's? Masz kilku DJ贸w w jednym miejscu i mo偶esz sobie wybra膰. Polecono mi ich w Karczycach. Podobno s膮 艣wietni. Nie wiem jak graj膮, ale podoba mi si臋 spos贸b w jaki prowadz膮. Na stronie jest galeria film贸w i mo偶na co nie co podejrze膰 www.dj-wesele.pl . Ja dopiero robi臋 rozeznanie, bo 艣lub planuj臋 na sierpie艅 przysz艂ego roku, ale kto wie? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 allewesele
A ja polecam zajrze膰 nawww.allewesele.eu gdzie znajduj膮 sie oferty najlepszych ludzi w bran偶y i dodatkowo ciekawe porady, artyku艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marysia85
By艂am na wielu weselach, kt贸re prowadzi艂y zespo艂y. Ca艂kiem dobrze, cho膰 czasem oczepiny by艂y niesmaczne i cz艂onkowie zespo艂u popijali ca艂kiem ostro. Ostatnio w lipcu by艂am na weselu niedaleko Siedlec. Imprez臋 prowadzi艂 wodzirej. Elegancki we franku i cylindrze. Pe艂na klasa. Zabaw臋 zacz臋li艣my polonezem, nie zdawa艂am sobie sprawy, 偶e bez 偶adnych 膰wicze艅 wszyscy go艣cie si臋 zgrali:) Muzyka dla ka偶dego i w ka偶dym wieku. Wodzirej prowadzi艂 du偶o zabaw i wsp贸lnych ta艅c贸w. 艢wiadczy to o w艂a艣ciwym przygotowaniu i podej艣ciu prowadz膮cego. Pomimo, 偶e na to wesele zaprosi艂 mnie kolega ca艂kowicie nie ta艅cz膮cy., na tym weselu wybawi艂am si臋 najlepiej. Na szcz臋艣cie wzi臋艂am wizyt贸wk臋, dlatego polecam stron臋: http://www.wodzirej-siedlce.waw.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewa Koza
Polecam dj'a Marka Szwelengrebera Strza艂 w 10-tke, kultura j臋zyka, b艂yskotliwy dowcip, no i fantastycznie dobrana muzyka, My i przede wszystkim Nasi Go艣cie byli艣my zachwyceni. www.konferansjer.beepworld.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natalia pozna艅
Witajcie! Poniewa偶 sama niedawno szuka艂am opinii o dj malutki i nie znalaz艂am nic aktualnego, postanowi艂am si臋 zebra膰 w sobie i co艣 napisa膰. Dj Malutki - Piotr, wodzirej - wraz z DJem sprezentowa艂 nam najwspanialsze wesele na 艣wiecie. Ale od pocz膮tku :) To pe艂na profeska. Faktycznie nie puszcza wszystkiego czego sobie za偶yczycie. Nam puszcza艂 wi臋kszo艣膰 piosenek na 偶yczenie, ale NA SZCZ臉艢CIE nie wszystkie /np nie zgodzi艂 si臋 puscic 'Stracilas cnote noc膮'/. Mi to zaimponowa艂o, po prostu nie robi wiochy. Na weselu oboje Panowie zachowuj膮 si臋 z pe艂n膮 klas膮, s膮 艣wietnie ubrani, wiedz膮 kiedy si臋 odezwa膰 a kiedy da膰 si臋 go艣ciom bawi膰. Ba艂am si臋 troch臋 ADHD Piotra /nooo bardzo 偶ywotny facet/ i ba艂am si臋 偶e to b臋dzie impreza jednego artysty;. Ale mylilam si臋 - Piotr by艂 pieknym t艂em, nie by艂 nachalny, by艂 gustowny i czaruj膮cy. Zabawy kabaretowe, na wysokim poziomie, bardzo rozrywkowe wesele. Wa偶ne jest to ze nie robi z wesela dyskotki i w pe艂ni dostosowuje muzyk臋 do go膮艣ci. Ja mam rodzin臋 bardzo tradycyjn膮 i bardzo nowozc esnych przyjaci贸艂, i Malutki tak wypo艣rodkowa艂 muzyk臋 偶e wszyscy byli zachwyceni /co si臋 generalnie w mojej rodzinie nie zdarza/. Polecam, 艣wietna ekipa :) Nasze zdjecia slubne : www.krzysztofpudelko.pl/NAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dj raff
Szukasz dj na wesele zapraszam na stron臋 WWW.DJRAFF.PL

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djraff
zapraszam r贸wnie偶 na mojego bloga www.djwesele.blogspot.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DJ MARCIN POZNA艃
Od kilku lat zajmuje si臋 opraw膮 muzyczn膮 imprez okoliczno艣ciowych w tym wesel. Posiadam bogate do艣wiadczenie co zapewni Pa艅stwu 艣wietn膮 zabaw臋 i wiele mi艂ych wspomnie艅 z tego wa偶nego dla Pa艅stwa dnia. Repertuar weselny ustalam zawsze w konsultacji z Par膮 M艂od膮. W czasie przyj臋cia staram si臋 nawi膮za膰 kontakt z go艣膰mi a co za tym idzie, go艣cie si臋 艣wietnie bawi膮 a tak偶e zawsze mog膮 poprosi膰 o utw贸r kt贸ry chcieli by us艂ysze膰. Zapraszam na sprostanie konsultacyjne: marcin.882@wp.pl tel. 781 746 142

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JDDJ
Witam forumowicz贸w i zastanawia mnie j臋zyk niekt贸rych wypowiedzi 艣wiadcz膮cy o tym 偶e pisze je konkurencja b膮d藕 osoby bardzo zaanga偶owane . Cz臋艣膰 z opinii jest cenna bo opisuj膮 rzeczowo przebieg imprezy i im wie偶臋 ! Sam jestem zawodowym dj-em kt贸ry prowadzi ok 40 imprez weselnych rocznie. Uwie偶cie to du偶o i trzeba mie膰 mark臋 aby przy moich cenach mie膰 tyle zlece艅. O sobie nie napisz臋 nic ponad to 偶e jeszcze p贸艂 roku temu nigdzie w wyszukiwarkach nie znale藕liby艣cie mojej strony. Dzi艣 kryzys i to zmieni艂em. Ale do rzeczy uwa偶ajcie na tych co pisz膮 tanio bo z regu艂y montuj膮 12 godzin dziennie okna lub wykonuj膮 inne nie mniej wyczerpuj膮ce prace i maj膮 WAM po takim tygodniu zapewni膰 SUPER ZABAW臉 ! Rozumiecie ju偶 偶e zawodowy Dj musi by膰 dynamicznym wodzirejem - zawsze na wysokich obrotach prowadzi膰 i anga偶owa膰 si臋 w imprez臋. Wi臋kszo艣膰 wesel dzi艣 gra si臋 bez biesiady i disco polo wi臋c to nic dziwnego ale nazywanie wioch膮 takie imprezy nie przystoi - wi臋c was prosz臋 tak nie piszcie . Gra艂em ju偶 WESELA z repertuarem typu LED ZEPPELIN, JIMMI HENDRIX, BLACK SABATH i tym podobne i by艂o ok. Ale skoro mam wyzwoli膰 w waszych go艣ciach najbardziej rozrywkowe zachowania to czasami ta zwyk艂a szalona zrobi cuda i nawet milion krytykant贸w tu mnie nie przekona bo nie raz ju偶 to widzia艂em. Ostatnio , nie ukrywam 偶e w kr贸tkiej przerwie zupe艂nie obca osoba wyra偶a艂a pozytywn膮 opini臋 o mojej pracy - opowiedzia艂a histori臋 o wodzirejce kt贸ra wykona艂a zabaw臋 oczepinow膮 tak beznadziejn膮 偶e po p贸艂nocy wi臋kszo艣膰 go艣ci po prostu posz艂a do domu. Wyobra藕cie sobie wa偶enie jaj (5 facet贸w) 艂y偶eczk膮- dla mnie to koszmar. Zabawy ,skecze i niespodzianki na weselu powinny mie膰 klas臋 ! Dzi艣 mamy tyle mo偶liwo艣ci. Powiem 偶e do chwili podpisania umowy ja swoich patent贸w nie zdradzam. Po podpisaniu oczywi艣cie przedstawiam jako opcj臋 do akceptacji. Ostatnie wesele zapewni艂o mi 2 elementy kt贸re mog臋 urozmaici膰 a zaobserwowa艂em je po reakcjach go艣ci. W艂a艣nie w ten spos贸b mo偶na urozmaici膰 wesele w niepowtarzalne elementy kt贸re zapadn膮 Wam jak i go艣ciom weselnym w pami臋ci ! Pozdrawiam - Zawodowy Specjalista Od Rozrywki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JDDJ
Aha jeszcze jedno ! Ci od www i wielu zespo艂贸w i dj-贸w to p艂atne portale kt贸re nie oferuj膮 wam najlepszej oferty tylko t臋 kt贸ra zap艂aci艂a i cz臋sto nie ma tam nic z reperuaru ani wideo ani audio i na dodatek rzadko jak膮艣 stron臋 www. WI臉C MY艢LCIE BO WOKO艁O NIE WSZYSTKO Z艁OTO CO SI臉 艢WIECI ! A tych z kilkuletnim do艣wiadczeniem to szerokim 艂ukiem ! W sumie to nie zazdroszcz臋 - tyle ofert , a ile w nich pu艂apek ! POZDRAWIAM.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wciaz szukamy DJa ang-pol
Dj malutki Panie dj malutki, to juz przesada!!! Czytam ktorys z rzedu post o panu, wrocilem tez do oferty, ktora od pana dostalismy i wszedzie czytam te same teksty: "nie zrobimy z wesela dyskoteki","nie robi wiochy", "dostosowuje muzyke do gosci", "rodzina lubujaca sie w tradycji" itd. Wszedzie to samo :( Malo tego! Pana chwalebne demonstracje wyslane do nas w mailu, na kazdym forum pojawiaja sie pisane WIELKIMI LITERAMI. Doslownie jak tutaj - cud! Mo偶e sie tez to wydac wszystkim bardzo dziwne, ale niewiarygodnym cudem doszukalem sie nawet kilku zbiegow okolicznosci zwiazanych z tym postem: Tekst: "Faktycznie nie puszcza wszystkiego czego sobie za偶yczycie. Nam puszcza艂 wi臋kszo艣膰 piosenek na 偶yczenie, ale NA SZCZ臉艢CIE nie wszystkie /np nie zgodzi艂 si臋 puscic 'Stracilas cnote noc膮'/. Mi to zaimponowa艂o, po prostu nie robi wiochy." (jesli ktos nie chce na weselu wiochy i jest chocby pol-inteligentny, to domysli sie o co chodzi w piosence "stracilas cnote" i po prostu nie bedzie jej chcial slyszec) Mi sie wydaje, ze to jakby odniesienie sie do krytykujacego dj-a malutkiego postu z dn. 24.01.2010 na tym foum.. ale przeciez moge sie mylic ;] EOT Kolejny zbieg okolicznosci: cytuje "Ba艂am si臋 troch臋 ADHD Piotra /nooo bardzo 偶ywotny facet/ i ba艂am si臋 偶e to b臋dzie impreza jednego artysty..." Czy to aby nie jest tlumaczenie postow na innych forach, ze robi pan z siebie gwiazde, podrywa wszystkie dziewczyny i jest arogancki ??? EOT Aha! No i bardzo cenne utwierdzenie czytelnika w przekonaniu, ze post jest prawdziwy (?) - adres do strony ze zdjeciami! Wow! Fotograf tez pracuje dla pana? A moze sprzedaje go pan tez w zestawie jak "taniego" kamerzyste, ktory bez pana polecenia bierze 400zl mniej za filmowanie wesela? Ciekawy tez jestem czy wszystkie pary sa swiadome, ze ich podobizny widnieja na pana stronie, ale nie mi to oceniac.. Panie Piotrze: Mnie probowal pan oklamac kilkukrotnie w mailach i prze telefon. Nie wyszlo? Szkoda! Nie mowi pan po angielsku, choc zapewnia pan, ze prowadzi polsko-angielskie wesela (tlumacza mozna zalatwic taniej), robi pan z siebie glowna atrakcje (choc ja uwazam, ze to nowozency powinni byc w centrum zainteresowania), a pana taniec al-capone w mojej ocenie to nieporozumienie i wlasnie "wiocha". (uwazam, ze moze sie on sprawdzac jedynie na wieczorach panienskich, moze kawalerskich (?)) Czuje sie obrazony taka auto-reklama i mam nadzieje, ze zniknie ona tak szybko jak sie pojawila. Na tym forum ludzie szukaja pomocy innych doswiadczonych par, a nie kiepskich, kolejnych juz falszywych postow-reklam. (jedna z poprzednich sam zglaszalem do usuniecia, ale juz tym razem postanowilem napisac jak jest na prawde) Radze nie oklamywac ludzi, bo predzej czy pozniej znajdzie sie ktos, kto napisze gdzies prawde i potem bedzie panu tylko wstyd. Nie polecam, choc nigdy nie korzystalem (i nie skorzystam) z uslug dj malutkiego. Po prostu nie ufam tym, ktorzy choc raz probowali wprowadzic mnie w blad. Czytelnikow przepraszam za nielad w wypowiedziach, ale pisalem ten post pod wplywem emocji, spieszac sie do pracy. P.S. Na dodatek popsul mi pan humor z samego rana, panie malutki... eh...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mychonos
Je偶eli chcesz zrobi膰 fajn膮 imprezk臋, na kt贸rej ma by膰 kulturalna muzyka, ma to fajnie wygl膮da膰 i ludzie maja si臋 dobrze bawi膰 to polecam www.PARTYTEAM.pl s艂ysza艂em, widzia艂em, wi臋c mog臋 poleci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalia Pozna艅
Odpowied藕 na maila powy偶ej nt. DJa Malutkiego. To jakie艣 nieporozumienie... Napisa艂am swoj膮 opini臋 o DJ Malutkim 艣wie偶o po swoim weselu, a tu jaki艣 niedowiarek wrzuca te s艂owa w usta DJ Piotra... Ale偶 si臋 zdziwi艂am! My艣l臋, 偶e to co on pisze na swojej strony jest wynikiem wielu pyta艅 jakie sie pojawiaj膮 - ja mia艂am takie w艂a艣nie dylematy. Czy nie zrobi z wesela dyskoteki, czy tradycyjna rodzina b臋dzie si臋 bawi膰, czy da si臋 po艂膮czy膰 m艂odych i starych, czy Piotr nie b臋dzie gwiazd膮 tego wieczoru, czy jego ADHD jest ok czy raczej jest zgubne. Poniewa偶 odpowiedzi na te pytania odnajdowa艂am tylko na jego stronie, postanowi艂am podzieli膰 si臋 z Wami moj膮 opini膮. Uprzejmie prosz臋 go艣cia powy偶ej o nie bycie takim pewniaczkiem, bo si臋 kolego zjani艂e艣. Podejrzewam, 偶e w og贸le nie by艂e艣 na imprezie Malutkiego, dlatego tak gderasz. DJ Malutki to klasa, styl, zabawa i kabaret. I tyle. Ja jestem pod wra偶eniem i gor膮co polecam. A swoje zdjecia w linku powy偶ej poda艂am dla uwiarygodnienia mojej relacji. I basta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalia Pozna艅
A wracajac do piosenki "straci艂e艣 cnot臋 noc膮" - t膮 piosenk臋 chcieli koledzy zam贸wic u DJa Malutkiego dla Panny M艂odej, ale si臋 nie zgodzi艂. Ot takie podkre艣lenie profesjonalisty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolega z bran偶y
Malutki, daj sobie ju偶 spok贸j! Ludzie, kt贸rzy to czytaj膮 nie s膮 idiotami! Przez te swoje wpisy, psujesz reputacj臋 wszystkim wroc艂awskim djom, a potem dziwi膮 si臋 ludzie, 偶e na forach si臋 pisze, 偶e we Wroc艂awiu nie ma dobrych dj贸w, 偶e kr臋c膮, oszukuj膮 itd. Spasuj, przepro艣 i wi臋cej tego nie r贸b! Dobra rada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arec Nowak do Pa艅stwa us艂ug
Intuicyjnie proste zjawisko tw贸rczo艣ci kreatywno艣膰, to cecha kt贸ra 艂膮czy nasz zesp贸艂 od ponad 10 lat. Proces ten poci膮ga za sob膮 powstawanie nowych idei oraz praktycznych rozwi膮za艅 dla naszych klient贸w z zakresu o艣wietlenia, nag艂o艣nienia i prowadzenia wszelkiego rodzaju imprez. Wszystkie projekty i realizacje s膮 opracowywane indywidualnie oraz oparte s膮 przede wszystkim na naszym do艣wiadczeniu po艂膮czonym z oczekiwaniami klienta. Dzia艂amy na najwy偶szym poziomie mo偶liwo艣ci w kierunku spe艂nienia marze艅 i pragnie艅 naszych klient贸w, przy jednoznacznym zachowaniu r贸wnowagi pomi臋dzy dobrym smakiem, mil膮 atmosfer膮, zabaw膮, a czasem nawet szale艅stwem. Dzi臋ki naszemu zaanga偶owaniu dostosowujemy i poszerzamy nasz膮 ofert臋 do oczekiwa艅 naszych klient贸w. Innowacyjne pomys艂y oraz rozwi膮zania sprawiaj膮, i偶 ka偶da impreza jest wyj膮tkowa. Szeroki wachlarz naszej oferty pozwala dostosowa膰 si臋 zar贸wno technicznie jak i cenowo do Pa艅stwa oczekiwa艅. www.arecnowak.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zadowoleni Rybnik
Fajnych DJ'贸w maj膮 w firmie WWW.IMPREZKA.NET.PL - Katowice , jest du偶y wyb贸r i ciekawa oferta . Skorzystali艣my i Polecamy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djraff
Zapraszam na stron臋 www.djwesele.blogspot.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JDDJ
Najlepiej drodzy forumowicze nie bierzcie pod uwag臋 偶adnego reklamuj膮cego tutaj linku bo wida膰 偶e niekt贸rym si臋 ju偶 poprzewraca艂o w g艂owach i sami sobie pisz膮 jacy to nie s膮 dobrzy. Niestety ani "zespo艂y" sorry za cudzys艂贸w ale cz臋sto trudno wytrzyma膰 ca艂膮 noc gdy wszystko brzmi tak samo, ani DJ-e na wesela nie maj膮 ju偶 偶adnych zasad - byle najtaniej i wepcha膰 najwi臋kszy badziew oraz brak do艣wiadczenia i og艂ady. POMY艢LCIE JAK WAM POPROWADZI WESELE KTO艢 BEZ ZASAD, KT脫RY SAM SOBIE PISZE OPINI臉 NA FORUM B膭D殴 DAJE TU LINKA !!!

Udost臋pnij ten post