Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noi i nie wiem

rasa pieska

Polecane posty

Gość noi i nie wiem

hej.... mam w zamiarze kupno pieska chodzi mi o rase srednia lagodna i z sympatyczna mordka jaka rase polecicie :)?

Gość Nefalin
to zalezy jakie masz warunki w domu ... ja poleciła bym wycieczke do schroniska , ja mam taka mordkę w domu . bokser ma 3 lata a jest u mnie od 1,5 roku . jego poprzedni właściciel testował na nim wytrzymałość styla z łopaty . masakra@!!!!morda jest śliczna , bardzo spokojna karna i bardzo wierna !!!!!

Gość ja wiem tyle ze
wlasnie weż psiaka ze schorniska, taki ebdzie cie kochal najbardziej na swiecie, serce ci odda w koncu do drugi pies w schornisku ma bardzo ciężką przeszlosc i tylko czeka na domek :( www.schronisko.prv.pl

Gość noi i nie wiem
Myslałam o tym ale raz weszlam kiedys i musialam wyjsc serce mi peka i chybabym je wszystkie wziela :((

wszystkich nie mozesz wziac ale za to jednemu poprawisz zycie, dasz milosc pomysl o tym, schronisko to najlepsze wyjscie dostaniesz napewno od psiaka mnostwo milosci

Gość mysle ze.....
wlasnie ale lepiej zabrac takiego biedaka ze schroniska niż kupic nowego, bo taki kupiony psiak za sporą sume przeważnie trafia w dobre ręce, a biedne kundelki są wyrzucane jak się znudza :( prosze cie zastanow sie nad tym, naprawde piesek ze schroniska odda ci całą swoją milosc, przeciez wiesz jak one tam mają..jakie sa smutne i nieszczęśliwe, niekochane :(

Gość mysle ze.....
na tej stronie www.schornisko.prv.pl mozna oglądac pieski przez internet a nawet adoptować jednego wirtualnie :( powiedz skad jestes?

Gość noi i nie wiem
z Gdańska wiem ze takie piesunie sa najwierniejsze ehhh biedulki pomysle nad tym napewno jeszcze raz wiecie co az mi sie tak fajnie zrobilo ze sa tacy ludzie jak wy ze mysla o losie piesków dzieki wam za to :*

Gość Nefalin
teraz schroniska są przepełnione po sezonie urlopowym ... do wyboru do koloru ! Ja też się na początku bałam , bo bokser to w miarę duży pies i był dorosły , wiadomo ,że wszystkich nie uratujesz i nie przygarniesz ale chociaż temu jednemu !!! Ludzie to bestie !!!gdyby zwierzęta wierzyły w Boga to zapewne człowiek byłby w ich wierzeniach diabłem !

mam nadzieje ze Cie przekonalysmy i wezmiesz jakiegos ze schorniska, no kochamy psiaki bardzo

Gość noi i nie wiem
napewno powaznie sie nad tym zastanowie jeszcze raz dzieki ;))

Gość mysle ze.....
poszukaj w Gdańsku napewno jest kilka schronisk, najlepiej zadzwon wcześniej. gdybym cofnela czas wzielabym psiaka ze schroniska, obecnie mam dwie suczki. jedą starszą - chlopak kupil( musial kupic!) w centrum Katowic, facet sprzedawał male psy na srodku ulicy , stal w 30 stopniowym upale, pieski nie mialy wody ani jedzenia, strasznie się meczyly wiec moj chlopak kupil jednego od tego starego gnoja, inna para wziela takze jednego szczeniaka, ale to bylo straszne :( powiedzial, ze nie mial serca i musial zabrac choc jednego psa od tego łajdaka :( teraz juz suczka ma 3,5 roku jest kochana i za nic w swiecie bym jej nie oddała. a moja druga suczka została zabrana z rąk starego pryka, który chciał ją utopic w stawie :( facet ją topił, do tej pory dziekuje Bogu, ze tamtędy przechodzilam wtedy! pogonilam gnoja, a sunie zabralam do domu i jest do dzis z nami, teraz ma 2 miesiące i cudownie się dogaduja z tą starsza "mamą". wiem jak okrutni potrafią być ludzie dlatego wzielabym psa ze schroniska, przynajmniej jednej istocie ulepszyc zycia w tym popieporzoym i okrutnym świecie :(

Gość Nefalin
nie tylko tam są kundelki , są tam też inne nawet psy rasowe( nawet czasami mają rodowód ) jeżeli się zdecydujesz to proszę przemyśl też dokładnie jaki to ma być piesek . jeżeli mieszkasz np w bloku na 10 tym piętrze nie może być duży , bo taki pies musi mieć wybieg . Nie może też bardzo hałasować , zwłaszcza jeżeli ma się upierdliwych sąsiadów .Prywatnie odradzam Haski ,malamuta , bo to łobuzy i są mało karne . Taki pies jest oczywiście do ułożenia , ale to trudne , zwłaszcza jeżeli ktoś nie ma podejścia i nie jest stanowczy , wtedy pies potrafi zdominować właściciela .

Gość Nefalin
wyobrażacie sobie ze jakiś gnój zostawił psa w lesie ze skrępowanymi wszystkimi 4 łapami taśmą klejącą ( tak srebrną termiczną ), malo tego ten kutas zaklei mu pyszczek , zeby nie wył , i nie zdołał przegryść taśmy i nie uwolnił się. Swiadomie skazał tego psa nie tylko na śmierć głodową ale i z pragnienia , a o dzikich zwierzakach i różnego rodzaju insektach już nie wspomnę . Jakim trzeba być kutasem , żeby coś takiego zrobić ,.... ;( jak tak można i to stworzeniu które jak przysłowie mówi że jest najwierniejszym kompanem i przyjacielem ?