Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdRuZgOtAnAkasia

Ciężarne i mamy pomóżcie proszę!!

Polecane posty

Gość ZdRuZgOtAnAkasia

Jakie są objawy zbliżającego się porodu. U mnie wygląda to tak :rozwarcie na niecały palec, ale szyjka długa i twarda, dużo śluzu, ale takiego jak zwykle, więc nie wiem czy to czop, czy jakieś żółte wody płodowe czy coś, bardzo częste skurcze - tak z 15 na dobę, ale bezbolesne - poprostu brzuch mi twardnieje, dziś miałam (przepraszam za określenie) rzadką kupę, a słyszałam, że to się właśnie zdarza przed porodem, i ruchy dziecka są znacznie słabsze niż zwykle - też gdzieś czytałam ,że malec uspokaja się przed godziną "0"... Nie wiem, co o tym wszystkim myśleć - jestem dopiero w 34 tc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lekarz mi powiedział o tym rozwarciu jakby nic się nie działo!!!!!!! mówi, że to się zdarza! Błagam powiedzcie mi - czy będę niedługo rodzić? A jak nie to o czym świadczą te moje objawy.

hmmmmmmmm z tych objawów, mam tylko rozwarcie na o,5 cm - lekarz kazał mi zaprzestać współżycia i dużo odpoczywać, więc może faktycznie to się zdarza...

moja droga poierwsze tu nie szukać rady tylko do szpitala a ten sluz to mogą byc wody ja tez miałam dużo wodnbitego sluzu w 37tc i gnałam do szpitala a okazało sie że mam grzyba ale i tak leżałam 3 dni w szpitalu na obserwacji a co do tych skurczy to ja tak miałm bite 2 tg do samego porodu i tez rozwarcie na paluch szyjjka długa a skurcze pojawiały sie i znów wizyta w szpitalu bo w jnocy co mnie brało ale nic jak dojechałm do szpitala cisza wyszłam wsciekła i tydzienb pózniej urodziłam radze do szpitala albo do gina bo to nigdy nic nie wiadomo

ja o swoim rozwarciu na 3 palce i skroconej na maxa szyce dowiedzialam sie tydzien pozniej niz ty i tez gin nie robil z tego problemu, codzinie choidzilam na ktg i mialam juz male regularne skurcze, kazdy mowil ze niedlugo urodze do tego bralam jeszcze leki na skurcze jezeli gin oprocz tego rozwarcia nie obaczyl nic co zwiastowaloby porod w najblizszym tygodniu to nie sie co martwic :) on wie najlepiej, glowa do gory ;) ps moj przestal calkowicie kopac na 1 dzien przed porodem, dostalam takiego skurczu i brzuch mialam twardy jak skala przez 5 godzin (!!) ani razu juz do porodu nie poczulam dziecka

Gość ZdRuZgOtAnAkasia
Ale ja byłam u lekarza dzisiaj!! Więc mam znów do szpitala jechać? O tym, że mam grzyba niestety wiem, ale lekarz nie chce mi nic na to dać, bo stwierdził, że antybiotykiem bardziej zaszkodzi dziecku niż grzybem i że zajmiemy się nim po porodzie - póki co mam tylko tantum rossa

ale jeślimasz grzyba to nie można rodzić naturalnie tak wszedzie trąbili a wiem że lepiej dac globulki niż sie męćzyć i co masz jeszcze 6 tyg sie męczyć chore a ten sluż żólty to dlatego ze masz grzybna

Gość spokojnie spokojnie
ja tez miałam rozwarcie i jeszcze dlugo czasu z nim chodziłam zanim urodziłam.skurcze tez mnie męczyły całymi dniami przez długi okres ciąży.rzadka kupa może ze strachu:)no ale na tego grzyba to chyba faktycznie powinnaś coś dostać.może idź do innego lekarza.tylko nie panikuj

Gość ZdRuZgOtAnAkasia
Miałam już globulki - niestety nie pomogły...nie idę na nie...Konsultowałam z 2. lekarzem, prywatnie, bo ja jestem panikara - powiedział, że grzybica u kobiet w ciąży to norma, bo mamy bogatą florę bakteryjną i przepisał mi drugi raz te same globulki, bo stwierdził, ze to jedyne jakie można stosować u ciężarnych. a jak długo miałaś rozwarcie??? I jeswzce jedno pytanie, czy cesarkę mogą zalecić dopiero w szpitalu? No bo wiadomo, że dziecko się obraca i dopiero w dniu porodu może się ułożyć np pośladkowo, choś wcześniej było prawidłowo ułożone.

Gość spokojnie spokojnie
oj długo chodziłam.na początku ósmego miesiąca miałam już na 1cm.a ciążę przenosiłam.a co do cesarki to nie wiem ale jeśli chodzi o ułożenie posladkowe to chyba zadecydują przed porodem.ja tez całą ciążę panikowałam z byle powodu i spać nie mogłam bo wiecznie sie nakręcałam że coś jest nie tak.a wszystko skończyło się szczęśliwie zobaczysz że u ciebie tez tak będzie:)

Gość ZdRuZgOtAnAkasia
cześć to ja i chciałam podnieść topik i zebra ć jak najwięcej opinii...czy któraś z was miała rozwarcie miesiąc przed porodem?

Ja rozwarcia nie miałam ale skurcze pojawiły sie u mnie juz w grudniu a w marcu urodziłam dopiero. Brałam tabletki na skurcze i magnez. Jeśli ci brzuch twardnie to jest to azwyczaj naturalny objaw.