Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze wiecie

kiedy mozna zostawic dziekco samo w domu

Polecane posty

Gość moze wiecie

tj, czy nie wiecie od ilu lat można dziecko zostawić same w domu? Czy siedmio, osmio letnie dziecko zostawione w domu np na ok godzine z prawnego punktu widzenia jest dozwolone? Od kiedy wy swoje dzieci zostawialiscie w domu?

Gość powiem tak
zmuszona byłam zostawić moją córeczkę w domu jak miała 4 latka,ale było to chyba z 15 min. Dodam,ze mimo małego wieku była i jest :-) bardzo rezolutną dziewczynką,bo np. synka mojej siostry choć ma już 6 lat nie zostawiłabym ani na minutkę. Potem zostawiałam ją (sporadycznie) na 30 min. i Aż się zeszło,ze ma teraz 6 lat i najdłuzej sama była w domu ok.2 godz. Powiem szczerze,ze nie wiem jak to jest z prawnego punktu widzenia.Myśle,ze dużo zależy od dziecka.Niektórew wieku 5 lat jest bardziej rozsądne niż takie które ma np. 8 (takie jest moje zdanie) Oczywiscie nie musicie się z nim zgadzać. 'Pozdrawiam rodziców!

Gość Splendorka
Gratuluje rozumu....4 letnie dziecko samo w domu.A co to znaczy ,że jest mądre i nic nie zrobi...skąd wiesz????

Gość zupka chińska
Ja zostawałam sama jak miałam 7-8 lat. Jak miałam 10, to odbierałam sama a brata z przedszkola (miał 5 lat). Nie wiem jak jest teraz, dzieci nie posiadam.

Gość powiem tak
splendorka ja napisałam,ze nie musi się nikt ze mna zgadzać. Twój komentarz niepotrzebny. Chodziło o to aby się kazdy wypowiedział,albo czy zostawiał i jesli tak to od kiedy. Nie szukaj zwady.Nie po to jest kafeteria rozumiesz co mam na myśli

Gość moze wiecie
szkoda, że nie wiecie jak to wyglada z prawnego punktu widzenia. Dziekuje za wypowiedzi. powiem tam------ dziekuje :-) zupka chinska ---- Dzięki!

Gość moze wiecie
Dziekuje przeogromnie :-)

Mamusia będę dopiero za miesiąc, ale ja nigdy bym nie zostawiła 4letniego dziecka samego w domciu, bo przecież nie wiemy , co mu przyjdzie do głowy. Najwcześniej mama mnie zostawiała samą jak juz poszłam do szkoły, czyli miałam 7 lat.

Gość becia166
Ja zaczelam zostawiac mojego syna samego w domu juz w wieku 5 lat stopniowo po kilka godzin.Jak mial 7-8 lat to zostawal sam w domu i nie bylo problemu wrecz przeciwnie na dobre mu to wyszlo jest samodzielny i mimo iz byl z niego nie zly rozrabiaka jak zostawal sam w domu to byl grzeczny .To zalezy od sytuacji bo ja nie mialam wyjscia musialam go nauczyc bycia samemu w domu musialam isc do pracy nie mialam innego wyjscia .Samo zycie.

Gość to jeszcze nic
dziewczyny - bylam w szoku jak pewnego dnia na poczcie spotkalam znajoma (matke 2 letniego chlopca) i pytam czy maly w domu z tata? a ona mi na to, ze maly w domu ale sam!!! ja mowie: jak to sam? a ona: normalnie, spi, musialam wyjsc na godzinke :O rece mi opadly pytam jej czy nie boi sie zostawiac tak malego? a ona mi na to, ze nie bo on spi; wiec pytam: a jakby sie obudzil? ona: to by sobie wlaczyl telewizor LUDZIE!!!! jak dla mnie to to normalnie wariatka!!!! przeciez dwulatek to maluszek, ktorego nawet na chwile nie powinno sie zostawiac samemu; tysiace pomyslow na sekunde, wulkan energii; jak dla mnie ta dziewczyna powinna isc do psychiatry :O

Gość pffff
i jeszcze telewizor za niańkę...

taaaaaaaaaaaa pewnie niestety są takie sutuacje ze chcąc niechcąc trzeba i 4 latka zostawić w domu- też mi się to zdarzyło- jak mały był chory i a ja poprostu poleciałam do apteki- co prawda z sercem na ramieniu- ale niestety same jakoś leki do mnie przyjść nie chciały teraz mój syn ma 7 lat i zostawiam go na pół godziny kiedy idę np do sklepu

Gość mój synek ma 6 lat
i jeszcze nigdy nie zostawiłam go samego...

Ja nie chce mowic co jest dobre a co nie bo nie mam doswiadczenia... jedno wiem, mi nawet w wieku 10 lat przychodzily bzdurne pomysly do glowy i szczesciem jest ze nie udalo mi sie spalic, zalac albo inaczej zniszczyc mieszkania i siebie w nim ;) W zyciu bym nie zostawila dziecka ponizej 12 lat samego w domu --- u sasiadki, kolezanki, kuzynow, innych znajomych na 30 minut nie mozna dziecka zostawic?

Gość masz rację Hidden
ja mając 8 lat topiłam się pod lodem bo była odwilż i lód się załamał, gdyby nie moja siostra byłoby mnie.Byłam grzeczną dziewczynką, ale dzieci myślą trochę inaczej niż dorośli i nie zawsze wiedzą co jest bezpieczne.Mój synek też jest grzeczny, ponieważ go przestrzegam przed niebezpieczeństwami, ale jest wielkie ALE..., nie zaryzykowałabym zostawiając go samego

To chyba tez zalezy od dziecka, jego temperamentu i nastawienia, bo znam takie dzieci które za nic nie zostaną same (syn mojej kolezanki ma 12-13 lat) a mój 15 latek chetnie zostaje juz od jakiś 4 lat...tylko nigdy nie był sam w nocy.

Gość rvahsdqq@hotmail.com
ludzie czy w myślicze czasami. zostawiac 4latki w domu. a bo mówicie tylko na godzine lub 2. rozum wam odebrało dzieci maja tyle głupich pomysłów (dorośli czasem też maja głupie pomysły wystarczy poczytać co pare osób tu napisało) jak waszym zdaniem te "grzeczne niewinne" dziecko podpali dom czy coś. to na pogrzebie utoniecie w łzach. male błedy kosztuja jak nie za pierwszym raz to za kórymś razem.