Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharkaaa

Co by tu dzis ugotowac?????????????

Polecane posty

Gość kucharkaaa

Pomocy! Zero pomysłów na obiad! Co Wy dzis gotujecie??

Gość Ja mam dzisiaj przycieraki
:P

Może placuszki z jabłuszek czyli racuszki, bądź też naleśniki na wodzie gazowanej (zeby puchate były) z dżemikiem z truskaweczek? :)

Gość kucharkaaa
dziewczyny powiedzcie mi jak sie robi kopytka???????? Ziemniaki, maka jako... cos jeszcze?? Moja mama zawsze ziemniaki maszynka do miesa mieliła... A ja nie mam. Wystarczy jak je tłuczkiem utłuke??

Gość zmiel maszynką bo ci sie
rozpadną w czasie gotowania

Gość kucharkaaa
oranzadka jak Ty cos wydumasz!!!! Ciekawe co by powiedział moj facet jak wroci w pracy po 9 godzinach na budowie i usłyszy ode mnie :"Kochanie dzisiaj na obiadek naleśniczki z dżemikiem z truskaweczek, ale dobre bo na wodzie gazowanej i puchate... A na drugie racuszki z jabłuszek. " Idz ty sie lecz :o

Gość koniecznie trzeba zmielić
ziemniaki bo inaczej lipa. A ja mam takie pytanie: czy do kotletów mielonych musi być czerstwa bułka? Nie może być taka dzisiejsza świeża?? Co to za różnica??:o

Gość ___________________
oranżadka ---> idź się mocno walnij w łeb bo już nie mogę czytać tych twoich infantylizmów :o Truskaweczki, dżemik.... :O Poza tym po raz kolejny dajesz propozycję mącznych dań, nie jecie nic innego jak tylko racuchy, naleśniki i ryż ze śmietaną? :O

Gość kucharkaaa
zmiel maszynką bo ci sie -> no przeciez napisałam ze nie mam maszynki!! Tylko tłuczek. ksenofaryna a ile to trzeba gotowac? Bo mi cos majaczy we mgle ze az wypłyna. To juz wiecej nic sie do tego nie dodaje?

leczo ale zamist dawac kiebase to karczek zapakuje, oby wyszlo miesny gulasz a\'la leczo hihi :D

Gość kucharkaaa
ksenofaryna - o tobie to mizeria wyjdzie jak nic :D No ale co z tym mieleniem??? musze mielic czy nie?? Bo jak musze to dupa bo nie mam czym :(

Gość kucharkaaa
no ale co z tym mieleniem?? :D

Gość kucharkaaa
a maki ziemniaczanej to tam sie nie daje? moze mi sie tylko cos tak przysniło... :P

Gość ECHOECHO
1 DANIE - DAJ MU ROSOL Z KURY 2 DANIE - DAJ MU SCHABOWY Z KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI ZE SKWARKAMI 3 DANIE - DAJ MU CIASTA DOMOWEGO Z BUDYNIEM

Gość koniecznie trzeba zmielić
ok, dzięki ksenofaryna:)

A nie masz takiego czegoś do tłuczenia kartofli? Metalowe z dziurami:D:D. Tłuczkiem po prostu wyjdą grudy.... musiałabyś super dokładnie utłuc. Leczo z karczkiem???? Chyba mięso ugotujesz osobno? Albo obtocz w mące i papryce i obsmaż:)

Gość ja nigdy nie mielilam
a kopytka i inne kluski ziemniakopochodne wychodza bez rozpadania sie. Tluke te ziemniaki takim tluczkiem z dziurami do ziemniakow i tyle

jak to sos do gulaszu ? on sie sam robi, smazysz miecho znaczy posmazacz z cebula czy z czym tam lubisz przyprawy jak sie zaruimieni to pakujesz do wody z wloszcyzna , grzybkiem czy czosnkiem razowa skorka i sie pichci a potem dusisz pod przykryciem

Gość kucharkaaa
nefrytowakotka ---> no wlasnie takie cos metalowe z dziurami mam i nazywam to tłuczkiem :D

Gość kucharkaaa
no własnie! do tych kopytek to mi jeszcze jakis dobry sos trzeba :)