Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharkaaa

Co by tu dzis ugotowac?????????????

Polecane posty

kluski śląskie własnej roboty (ziemniaki i mąka ziemniaczana) do tego gulasz z indyka i ogórki konserwowe (ew. zamiast klusek - ryż).

A ja ostatnio zrobiłam sobie pyszne spagetti. Przepis prosty, a jakie dobre :) Na początek czosnek pokrojony w plasterki przyrumienić na oleju, tak tak zrumienić, bez obawy że będzie gorzkie. Do tego dorzucic papryke czerwoną pokrojona w kostke i dusić pod przykryciem do miękkości, potem dodać tuńczyk w oleju(wcześniej odlać olej) i troszkę wysmażyć by nie bylo wodniste. Na koniec łyzka koncentratu pomidorowego i trochę oregano. Potem należy wymieszać to z ugotowantym makaronem. Ta potrawa jest tak pyszna że pożarłam 2 porcje, przepis mojego chłopaka, paluszki lizać:)

Gość kucharkaaa
ja jem miesko :D

Gość ja nigdy nie mielilam
hehe to Ty Oranzadka super sie ozywiasz - sama maka a jak mieso to syf z miasta :D

akuratnie gyros jest z tawerny greckiej mojego przyjaciela, znam tam kuchnie i kucharzy jak i produkty...syfem bym tego nie nazwała. Więcej robactwa i brudu jest w Twoim zasyfionym móżdżku :)

Gość ja nigdy nie mielilam
uuuu... kulturalna Oranzadka sie odezwala :D :D :D a tak to innych naklania do kulturki i piekniusiego jezyka :D

--->jedenasta możesz mi wytłumaczyć o co ci chodzi, jaka prowokacja? Jeśli ktoś je tylko domowe jedzenie to jego sprawa :(

Gość kucharkaaa
no dobra to ja ide do sklepu... 🖐️

Gość ale pychotka
Dzisiaj na obiadek dla mężusia będzie sosik plus ziemniaczki i suróweczka.Mniam mniam

Ja nie mowie tylko o domowym jedzeniu ale ogolnie o twoich wypowedziach. Ja poprostu nie chce wiedziec ze tacy beznadziejni ludzi jak ty zyja na tym swiecie. Wole wmawiac sobie ze to prowokacja 🖐️

Gość ECHOECHO
1 DANIE - DAJ MU ROSOL Z KURY 2 DANIE - DAJ MU SCHABOWY Z KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI ZE SKWARKAMI 3 DANIE - DAJ MU CIASTA DOMOWEGO Z BUDYNIEM

Gość ECHOECHO
4. DAJ MU DUPY

ja robie rybe w ciescie nalesnikowym +ziemniaki+surowka odnosnie kopytek-ziemniaki mozna potłuc tluczkiem,jak najbardziej...wazne jest,by ziemniaki zaczac wyrabiac z maka,kiedy sa jeszcze cieple.Gotowe kluski gotowac od razu...

Gość kucharkaaa
ciepłe???? a to mi nowosc powiedziałas. nie miałam o tym pojecia. a jakie proporcje? ile maki na ile ziemniakow??

Gość kucharkaaa
a rybe to ja wczoraj robiłam ;)

trudno mi mowic o proporcjach,ja zawsze robie na oko,mam spora rodzine,wiec zawsze gotuje duzo a cieple dlatego,ze latwiej sie wyrabia i ciasto jest pulchniejsze,powiem tylko,ze jestem dobra kucharka :) ale kopytka nie zawsze mi wychodza takie,jakbym sobie tego zyczyla.To juz wole kluski slaskie robic,jak dla mnie sa latwiejsze

Gość kucharkaaa
a jak sie robi kluski slaskie??

Gość kucharkaaa
i mozna sos z miesem do tego??