Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z serem

mam pytanie czy taka dieta jest dobra do tego zeby schudnac?

Polecane posty

Gość dziewczyna z serem

na sniadanie jem 2 kawalki chleba z serem bialym, potem na obiad 2 ziemniaki z chudym miesem i gotowana fasolka lub innym warzywem, a na podwieczorek maly kawalek chleba z wedlina. w miedzy czasie pije herbate, ale jej nie slodze, i 2 kawy, niestety slodzone :-O ile kawa ma kcal w ogole? moze ktos mi cos doradzic? nie znam sie na dietach. nie wiem czy dobrze robie. jadlam znacznie wiecej wczesniej, to dla mnie i tak ograniczenie. nie lubie owocow, od razu mowie.

Gość nie może być
ogranicz węglowodany

Gość polkamazurek
niby dobrze ale kilka ale nie bialy chleb tylko czarny pelnoziarnisty najlepiej lepiej nie ziemniaki a ryz albo kasza i zero kawy nie mozna przy odchudzaniu duuuuzo wody niegazowanej

Gość dziewczyna z serem
ale ja mam taka prace ze codziennie pozno sie klade i wczesnie wstaje, bez chociaz jednej kawy nie dam rady :( ile kawa ma kcal tak w ogole?

Gość polkamazurek
kawy nie mozna lepiej 2 kostki czekolady:P albo jakis napoj energetyczny

Gość dziewczyna z serem
ale dlaczego kawy nie mozna? ma tak duzo kcal czy co? slodyczy nie lubie

Gość polkamazurek
nie kalorii duzo nie ma jak bez cukru to na 250ml tylko 5-7 kcal ale gdzies czytalam ze nie mozna bo cos tam zatrzymuje czy wyplukuje no i nie mozna

Gość telemarketerka
jak kawy nie mozna? ja sie odchudzałam tyle kawy piłam i jakos chudłam. Kawa zawiera kofeine-a to już duzo tłumaczy. Najlepiej przestan słodzić a zacznij uzywać mleka. mi osobiscie słodzona kawa nie smakuje(fee) Albo jak juz nie umiesz pić bez cukru to zminimalizuj do jednej łyzeczki;) i to już bedzie sukces

Gość dziewczyna z serem
mleka nie lubie ;) to znaczy ja tez czytalam ze kawa zatrzymuje wode w organizmie

Gość telemarketerka
A zresztą łyzeczka cukru ma jakieś 20 kcal;) to nie az tak duzo:) Jak bys kawy nie slodziła to spokojnie mogła bys ją zaliczać to płynów a nie do kcal.

Gość telemarketerka
a ja tyle czytałam i jakoś nie spotkałam sie z tym,żeby kawa zatrzymywała wode w organizmie. Poprostu jak jej duzo pijesz wypłukuje magnez no ale to można nadrobić. Gdzieś czytałam,że do kawy dodatkowo szklanke wody sie powinno wypic.

Gość polkamazurek
lyzeczka cukru ma 40 kcal a kawa z mlekiem 60 kcal

Gość dziewczyna z serem
w takim razie bede pila bez cukru, a to ma jakies znaczenie ze pije kawe z 3 lyzeczek? czasem nawet 3 i pol

Gość telemarketerka
a ja myslałam,że kawa ma 0-nawet jak by miała 10 to i tak malutko. a mleko ma też bardzo mało kcal,także nie mozliwe ze ma 60. zreszta co mi tam,ja sie nie przejmuje kaloriami. ma róznice taka,że dwie łyzeczki pewnie bedą słabsze od trzech;) po trzech serce Ci padnie;)hehe-zartuje

Gość dziewczyna z serem
po gorszych rzeczach mi nie padalo ;)

Gość dziewczyna z serem
z ziemniakow tez zrezygnuje w takim razie bo nie lubie ani ryzu ani kaszy, wiec nie mam ich czym zastapic. ale wystarczy chyba samo mieso i warzywa?

Nie słyszałam żeby kawa wodę zatrzymywała, wręcz przeciwnie odwadnia, a odwodniony organizm nie może miec dobrej przemiany materii. Najlepszy jest zloty środek, zamiast dwóch kubków mała filiżanka.

Gość dziewczyna z serem
czyli jednak kawa nie jest dobra przy diecie?

Gość hyhyhyy
nie ma przeciwwskazan co do kawy na diecie !! przestancie pierdolic glupoty !! zastap cukier slodzikiem i bedzie gitara :) na obiad chude miesko i warzywa sa bardzo dobrym pomyslem. pij duzo wody, ogranicz weglowodany, jedz nabial, ale nie zapominaj tez o tluszczach. no i ruch ruch ruch ;) milego dietkowania

Gość 24 lata
nie wiem jak u was ale ja po kawie sporo siusiam :)

Gość hyhyhyy
bo kawa jest moczopedna :)

Gość 24 lata
mieso + warzywa = zawsze jestem po tym syta :) np. pierś z kurczaka do tego sałata + pomidor + sos curry mniaaaam :)

Gość dziewczyna z serem
mi sie nigdy nie chcialo sikac po kawie...