Gość QuQiełka Napisano Wrzesień 14, 2007 Ilość dowolna - tak żeby nie czuć głodu, a jak się najesz to sobie odpuść, lepiej częściej ale mniejsze porcje! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jolii Napisano Wrzesień 14, 2007 Ta dieta jest znana w krajach bliskiego wschodu.Moje znajome chudly w oczach.Surowke spozywaly 3-5 razy dziennie +domowy,zwykly obiad i duzo wody.Niestety czesc z ich po kilku miesiacach powrocila do wagi wyjsciowej ale to juz przez wlasne zaniedbanie a czesc dziewczat,wlasciwie kobiet,trzyma wage juz od lat.Sadze,ze warto ja stosowac-nie jest szkodliwa,nie zawiera zwiazkow chemicznych jak wspomagacze.Pozdrawiam i zycze powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ta wode Napisano Wrzesień 14, 2007 trzeba pic bezposrednio po surowce ? :) QuQiełka , a Ty mialas nadwage, ze tyle sluchalas? :) czy mimo normlanej wagi... ci sie udalo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość QuQiełka Napisano Wrzesień 14, 2007 Dziewczyny wodę pomiędzy surówkami się pije :), surówki nie trzeba popijac, ale przeciwskazań teżnie słyszałam. A jeśli chodzi o moją wagę, no cóż w/g BMI mogę ważyć mak. 72 kg i mieszczę się w normie - waga normalna, tuż za tym nadwaga, więc czułam się za "duża", już jest lepiej, ale czekam na jeszcze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzidka24 0 Napisano Wrzesień 15, 2007 no i zaczęłam dzisiaj cudowną kapuścianą dietkę:Dczy wytrzymam na niej cały dzień?????nie wiem,bo na prawdę jest cięko,powstrzymać sie od jedzenia:Pale jakoś daję radęmuszę być silna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!trzymam kciuki za wszystkie dziewuszki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość QuQiełka Napisano Wrzesień 15, 2007 dzidka -powodzenia! jedz w pierwszy dzień do woli, i powoli - przeżuwaj dobrze, a gdy tylko poczujesz ssanie idź i skubnij łyżeczkę. W kolejnym dniu będzi ci już łatwiej. I pij wodę, ja piję z wyciśniętą cytryną, bo to podobno dodatkowo oczyszcza organizm (to już z innego źródła, nie od babci :D) Dziś mam dzień normalnego jedzenia, bo wieczorem mam imprezkę, a głupio by było zabrać ze sobą na imprezę kapustę hi, hi, hi. No i muszę sie trzymać, żeby nie pożreć niczego w nadmiarze, bo będę musiała być na kapuscie cały nastepny tydzień :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
star_007 0 Napisano Wrzesień 15, 2007 siemka!! przyączam się do was kochane odchudzaczki;) w niedzielkę sama woda , aby oczyścić oranizm;) a od poniedziałku dietka kapuściana:) tylko że będe jadła dopiero po przyjściu ze szkoły, bo rana nie potrafię jeść tak już mam;p chcę schudnąć 3 kg;p do końca miesiąca myślicie że uda się jeśli będe jadła samą suróweczkę z marchewką i sokiem z cyteynki ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2hot4u 0 Napisano Wrzesień 15, 2007 ale numer - ja taką surówkę robie do obiadu, tylko że dodaję majonez - jest pycha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pliska Napisano Wrzesień 16, 2007 Tak ta dieta dziala.Jem duzo kapusty pod kazda postacia ale najczesciej surowke i chudne.Przez ok.2miesiecy zrzucilam 14 kg.Jadlam obiady w malych ilosciach oraz sniadania .Wykluczylam pieczywo,slodycze i ziemnaki.Pije duzo wody i czerwonej herbatki.Surowke jem 3-4 duzych porcji dziennie.Chudne i o mnie cieszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maje--czka Napisano Wrzesień 17, 2007 hej !!! poczytałam was troche i od dziś zaczynam.czas zakończyć to błogie zarzeranie się.bardzo zachęcające masz wyniki QuQiełlka.mam nadzieje,że wytrwam na tej kapuścianeczce.lubie surówki i myśle ,że uda mi się bez problemu.czy nadal jesteście na tej dietce,jak ją znosicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzidka24 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 ja przedwczoraj zaczęłam,ale w niedziele i dzisiaj rano zjadłam jak zwykle normalne jedzenie(małokaloryczne:) )ale znowu zaczynam już od obiadku,i musę WAM powiedzieć,że to naprawde działa,po sobotniej kapuścianej wyżerce,to tak mnie wyczyściło,że szok.działam dalej i wierze,że mi sie uda:):):):)w końcu mój cel to 10 kg. w dól trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki:D:D:D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość QuQiełka Napisano Wrzesień 17, 2007 Witam was - widzę po przeczytaniu was, że Babcia Aśki nie jest twórcą tej diety hi, hi :D Ja dziś właśnie na kapuście! Powodzenia dla tych co też próbują :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzidka24 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 aha zapomniałam zapytać ile czasu można przechowywać taką surówkę w lodówce?????????????????????????????dzięki za odpowiedz.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głąbek Napisano Wrzesień 17, 2007 Cześć dziewczyny też się przyłączam do dietki babci, ale od jutra, bo dzisiaj mam dzień wodny/iję tylko wodę/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 Bardzo podoba mi sie pomysl tej diety, zwlaszcza, ze bardzo lubie kapuche :) Ale zaczac ja moge najwczesniej w niedziele... Do tego czasu moge sobie analizowac i obserwowac wasze poczynania :) Myslalyscie np.o tym, zeby jesc na zmiane kapuste normalna i kiszona? Tzn. jeden dzien taki jeden taki? Ile posilkow jecie w ciagu dnia? Ile z tej kapusty \"schodzi\" na dzien? Pozdrawiam i zycze powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maje--czka Napisano Wrzesień 17, 2007 na dziś koniec jedzenia.właśnie skończyłam przeżuwać ostatnią porcję suróweczki.głodu nieodczuwam.mam nadzieje,że nie skuszę się na nic więcej. zastanawiam się tylko ,czy jutro też zrobić sobie kapuścianke czy może jedzonko do 1000ka. pozdrawiam do jutra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 Właśnie spożywam moją ostatnią chyba na dziś porcję kapuchy :D przy okazji pogmerałam tu i \"zrobiłam się na czarno\", ale to cały czas ja :D >dzidka24 - brzuch od razu mnniejszy prawda? :D, a ile to można przechowywać? Ja pół kapusty szatkuję i mam tak gdzieśna dwa dni, no zalezy jaka duża oczywiście - trzymam w lodówce, a marchewkę ścieram na tarce i kropię cytrynką do każdej miski czyli tak gdzieś na dwa-trzy posiłki. >maje--czka i jak było? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fleur de lis 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 QuQiełko! Mam 2 pytanka - po pierwsze czy Twoja koleżanka schudła tak dużo stosując tą dietkę na tej zasadzie, że jadła tą kapustę co drugi, trzeci dzień? Czy jadła ją częściej? Bo aż nie mogę uwierzyć w tak spektakularne zrzucenie wagi :D A moje drugie pytanie jest takie, czy podczas takiej problemy nie ma czasem problemów z... ekhem... wiatrami? :P Pytam, bo jak byłam diecie kapuścianej (tzn zupie) to miałam takie gazy, że musiałam ją przerwać, bo nad nimi nie panowałam. xD :P Dzięki z góry za odpowiedź i zyczę powodzenia w odchudzaniu, ja też na pewno spróbuję :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
star_007 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 ja dziś również rozpoczęłam tą dietkę;D ale zjadładłąm jedną porcję w sumie o 17;p a o 13 ogórka takiego dużego i dużoo wody i wcale nie chce mi się jeść;p jeszcze 6 dni przede mnąa z tą kapustką;D gazów nie mam;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 17, 2007 >fleur - koleżanka tak mi przekazała jak napisałam na początku, ni wiem dokładnie czy robiłam te dni na przemian czy jak, dowolne to jest chyba. Ja robię na przemian żeby mi się ta kapucha za bardzo nie przejadła. \"Wiatrów\" nie obserwuję, może dochodzi do nich po kapuscie gotowanej? W ogóle to sie zadziwiajaco dobrze trawi, ja sie bałam jakichś bulów brzucha, ale absolutnie nic mi nie jest!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głąbek Napisano Wrzesień 18, 2007 Wytrzymałam i nawet źle nie było.Na jutro też już kapustę starłam.A pseudo głąbek nie od głupoty, tylko od kapusty.Pozdrawiam.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Wrzesień 18, 2007 mysle, ze moze byc i kiszona. dobrze dziala na watrabe. no i jakas smaczniejsza sie wydaje. ja tam kapuste lubie i zima wcinam codziennie bo to duzo witamin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 18, 2007 u mie dwa dni normalne, nie kapuściane dziś i jutro - staram sie nie podjadać za bardzo, ale byłam u znajomych na kawie i wcisnęli we mnie kawałek ciasta :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bielinek Napisano Wrzesień 18, 2007 Pozdrawiam \"kapuściane\". Cieszę się, że przypomniałyście o takiej diecie. Kilka lat temu mojej znajomej chirurg zalecił taką surówkę, gdy musiała szybko schudnąć przed operacją. Musiała wykonać szczepienia na żółtaczkę (2) i odchudzić się - sądzę, żę było to ok. 7-8 tygodni. Schudła ok. 20 kg. Pani ta bardzo mało piła i był to największy błąd, gdyż 20 kg mniej, ale 10 lat więcej (na twarzy) i dlatego wówczas przeraziłam się skutków tej diety. Myślę, że dwa, trzy dni w tygodniu nie narobią takiego spustoszenia. Trzymam kciuki za Was. Może w przyszłym tygodniu do Was dołączę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez dolaczylam Napisano Wrzesień 19, 2007 przed chwila zrobuilam ta salatke i wcinam na sniadanie;/ szczerze mowiac to mi wogole nie smakuje ta surowa kapusta ale sie zmuszam mam nadziej ze to poswiecenie wyda efekty:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez dolaczylam Napisano Wrzesień 19, 2007 ale nie wiem czy dobrze zrozumailam mam takie pytanie czy jak dzis zaczelam to przez 3 dni musz ejesc tylko ta kapuste?? czy dzis kapusta jutro normlanie potem znow kapusta itd??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 19, 2007 Je się jak komu smakuje - albo kilka dni pod rząd, albo na przemian, ja jadam na przemian, bo sie tak nie nudzi:D, a jak nie smakuje dodaj wiecej soku z cytryny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fleur de lis 0 Napisano Wrzesień 19, 2007 QuQiełko, a widzisz już jakieś konkretne rezultaty? I jeszcze pytanie - co jesz w dniach bez kapuchy? Ograniczasz jakoś kalorie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 19, 2007 fleur - w dniach pomiedzy jem prawie wszystko tylko bez obżarstwa, takie typowe ŻM - ale zauważyłam, że mniej mi sie chce ostatnio jeść, nie mam wilczego apetytu i zachcianek słodyczowych, leżą na półce a ja nic.Ale oczywiście nie wiem czy to zasługa diety czy przestawienia myślenia :D A rezultaty - napisałam wcześniej, na razie sie nie ważę, może na początku przyszłego tygodnia, będzie konkretny, mam nadzieję wynik, nie chcę sie upajać małymi częstymi wynikami - poczekam na duży, lepszy :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QuQiełka 0 Napisano Wrzesień 20, 2007 Wskakuję dziś znów na kapustkę ;), właściwie przeżuwam od rana, teraz drugi raz. Nigdy dotąd moje posiłki nie trwały tak długo, kiedyś wrzucałam kanpkę i już, a kapustkę muszę przeżuwać dokładnie, ale słyszłam, że wolne jedzenie to zdrowe jest wiec przeżuwam. A inne koleżanki co próbowały,jak wam idzie, odezwijcie się :D Pozdrwiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach