Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapracowana

wasnie dostałam prace, ale...

Polecane posty

Gość zapracowana

no własnie, ale! to praca moich marzen. Tylko ze jak zapytali czy znam jakies jezyki to powiedziałam ze w sopniu podtawowym niemiecki i rosyjski i komunikatywnym angielskim, i ze sie uczyłam ang 8 lat. No i taka prawda ale nie uzywałam tego jezyka 3 lata. Duzo rozumiem ale nie potrafie mowic. A od wtorku ide do pracy. I raz w tygodniu bede musiała cały dzien dzwonic po klijentach zagranicznych i z nimi rozmawiac :( a mysle ze w tej chwili moj ang nie jest az na takim poziomie.

Gość zapracowana
moze znacie jakies strony z superszybkim kursem angielskiego :(

No to nie siedź na kafe tylko włączaj TV, programy angielskojęzyczne o komantuj je po angielsku. Głośno, mów sama do siebie - to pomaga.

Do wtorku to trochę kicha... Weź swoje podręczniki, jeśli jeszcze je masz i poczytaj chociaż.

Gość obciągnij mu z połykiem
moja koelżanka tez tak nakłamała w kwestii znajomosci języka obcego , sprawa sie wydała bardzo szybko i dostała wypowiedzenie :O :O dlatego ja jestem zdania, że nie ma co kłamać w CV zwłaszcza jeśli chodzi o znajomośc języka obcego

Gość zapracowana
nie chodzi o to ze ja kłamałam - bo powiedziałam zgodnie z prawda ile lat sie uczyłam i ze w stopniu komunikatywnym potrafie, bo taka jest prawda. Ale jak sie dowiedziałam ze bede musiała rozmawiac z klientami po angielsku to sie przeraziłam! Bede musiala uzgadniac z nimi warunki handlowe, ceny, rabaty, terminy płatnosci i takie tam! Ja nawet tych słow po angielsku nie znam :( cholera trzeba sie brac do roboty. Potrzebny mi jakis kurs angielskiego dla handlowca

Gość oj chyba wpadlas
mimo wszystko zycze powodzenia

Gość zapracowana
dzieki :(

Gość potrzebuje pomocy
kup sobie tez business english

Gość no to masz problem..........
Nie jestes w stanie nauczyc sie swobodnie porozumiewac w tych kwestiach do wtorku, tym bardziej, ze przez tak dlugi czas nie mialas kontaktu z jezykiem. Moze lepiej pojdz to wyjasnic i popros o jakis czas (nie wiem 2 tygodnie) na przyswojenie sobie terminow handlowych itp.

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
znajdź szybko jakiegoś nativa i weź parę lekcji...po prostu posiedź z nim w kawiarni parę razy po 2 godzinki i gadajcie..konstrukcje gramatyczne są w głowie i w ten sposób je odkurzysz i nabierzesz odwagi do rozmawiania w danym języku.

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
poza tym nie sądzę żebyś od razu musiał dzwonić do klientów...zapoznasz się najpierw z praca, z oferta firmy, regułami udzielania rabatów itd zanim będziesz miała kontakt z klientem więc myślę że masz troszkę czasu.

Gość ten pomysl z native
spikerem jest bardzo dobry:) a jesli chodzi o slowka...sprobuj spisac sobie kilka takich przykladowych rozmow po polsku i zorietuj sie jakich slow nie znasz-pozniej slownik i zakucie;)

Gość czubaka
nie panikuj nie nakłamałaś, więc jest ok to naturalne, że jak się języka nie używa, to się na poczatku ma trudnosci z powiedzeniem czegokolwiek zrób sobie teraz szybka powtórkę, ale nie panikuj; po prostu filmy po angielsku albo np. beverly hills sobie włącz na youtubie :P czy cokolwiek w wersji angielskiej - to dla osłuchania; poczytaj trochę tekstów, to naprawdę gdzies siedzi, tylko sie trochę zakurzyło; na poczatku będzie kiepsko, ale dasz radę, nie masz tam opowiadac bajek, tylko sie porozumiec - o to chodzi i z dnia na dzień bedzie lepiej dasz radę