Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babka jagodzińska

niedługo będę Mamą...

Polecane posty

Gość kluska serowa
jestes calkowicie rozgrzeszona. nalesniki wyjasniaja wszystko. no jest pewna roznica w czasie. u mni jest 18 teraz. mieszkam w nowym jorku. roznica w czasie niefajna rzecz. do Polski dzwonic musze do 16 -17 bo potem ludzie w Polsce juz spia (wiekszosc). a teraz musisz mi wybaczyc. co prawda nie mam tak dobrej wymowki jak ty. nalesniki moze jutro rano. teraz zmykam bo mama sie juz denerwuje czemu nas jeszcze nie ma. buziaki i do jutra? milej nocy

Gość ulululu
DOBRANOC

Gość ulululu
babka zaglądam :D jak samopoczucie?dzidzia ma jeszcze miejsce zeby mamusie od srodka pokopac? moja mala wczoraj w nocy i dzis od rana ledwo po przebudzenia takie harce urządzała ze az sie dziwiłam co ją tak do takiego skakania skłoniło. kluska teraz ma wczesny poroanek wiec napewno spi a no tak po tych zakupach napewno :D

dziękuję dobrze:) niech się dzidzia rusza, bedziesz spokojna , że wszystko jest ok, czy juz wiesz jaka płeć dzidziusia, bo nie wiem czy doczytalam jestem w trakcie obiadu , postaram sie byc wieczorkiem :)

Gość ulululu
babka,to dziewczynka.ja jakos dzisiaj nie mam apetytu.ale za to tobie tzn wam zycze smacznego :)

Gość ja też no i co
niedługo będę Mamą... - a kogo to obchodzi, daj ogłoszenie do gazety

Gość kluska serowa
Witam witam, chociaz wiem ze teraz raczej nie ma zadnej z was. coz... jutro sprobujemy. Dzisiaj przespalam prawie caly dzien... wstyd Macie juz wybrane imiona (chociazby tak wstepnie)?

Gość ulululu
babka?kluska? w poblizu czy z dala od komputera???

Gość kluska serowa
ja teraz w poblizu. wczesniej wymiotowalam. od rana dzis tak mam .i pewnie jeszcze bede latac :( nigdy tak nie mialam i moj maz panikuje juz sie chcial z pracy zwalniac by jechac ze mna do lekarza albo do szpitala bo stwierdzil ze sie odwodnie. chwilowo przekonalam go ze nie trzeba, ale czuje ze jak tak dalej pojdzie to wieczorem zaciagnie mnie do mojego lekarza. czuje sie koszmarnie

Gość ulululu
kluska duzo pij mniej jedz i powinno cio przejsc no chyba ze to wirus jakis zlapalas. ja dzisaj jestem wku...ona sama nie wiem dlaczego tak jakos czuje ze klotnia gdzies wisi w powietrzu czego nie chce ale tak czuje.

kluska serowa, przez przypadek przeczytalam, ze mieszkasz w NY :) Pozdrawiam sasiadke, ja mieszkam w NJ, ale do NY mam 20 minut..........ja tez mam termin na marzec :)

Gość ulululu
marzec to widze ze bedziesz sie z kluska turlac miesiac dluzej niz ja.ehhh ja juz bym chciala ta porodowke i tyle,pozniej co ma byc to bedzie,czy sama zostane czy nie...tez mi sie zachcialo to teraz mam...

Gość kluska serowa
mama - jak masz ochote moglybysmy sie spotkac (oczywiscie przed okresem turlania ;) ). Np. na zakupy dla maluszkow moglybysmy razem pojsc. Co prawda ja jeszcze niczego nie kupuje, ale jeszcze troche i pewnie zaczne (zreszta poogladac tez nie grzech). A ty juz cos kupujesz? Jak sie czujesz i jak sie u ciebie wszystko rozwija? ulululu - nie kloc sie. tak wiem, latwo powiedziec, sama jak mam zly nastroj to dre sie bez powodu. ale przynajmniej postaraj sie troche zrelaksowac. moze dluga kapiel przy swiecach z ladnie zapachowym plynem do kapieli poprawi ci nastroj. jak sie czujesz poza tym? Mala kopie? Moze i jakis wirus. Sama nie wiem. Ale nie moge pic i jesc. Cokolwiek wypije nie zostaje we mnie dluzej niz kilka min (ale obrzydliwe rzeczy opisuje :O przepraszam) Babka - rodzisz? wlasnie mi przyszlo do glowy ze ja zartobliwie sie pytam czy rodzi a ona naprawde moze wlasnie na porodowce byc, albo juz trzyma swoje malenstwo na rekach.

Gość kluska serowa
ulululu - czekaj czekaj. ja sie zle czuje i przez to mi mozg wolniej pracuje. zgadzam sie ze tez juz bym chciala byc na porodowce i miec z glowy ta cala ciaze, ale co ty piszesz ze sama zostaniesz czy nie. nie pisz tak nawet. nie mysl tak. wazne bys myslala pozytywnie. czytalas "sile podswiadomosci"?

witajcie laseczki :) hehe jeszcze nie rodzę, częściej mam skurcze, ale niebolesne, zwykłe stawianie sie macicy dzisiaj wezmę gorącą kapiel,zobaczymy czy to cos prześpieszy :) wpadam tylko na chwilkę, bo nie mogę usiedzieć przy kompie przesyłam buziaki na dobre samopoczucie👄

Gość ulululu
czeeeesc bylam na zakupach dlatego teraz dopiero odpisuję. kluska jesli nawet pic nie mozesz to chyba wirus jakis. mała kopie calymi dniami prawie teraz spi bo sie zakupami razem ze mna zmeczyla ale jak szlam do supermarketu to ja czulam jak sie tam wiercila. luuudzieeeeeeeeee------- babka niedlugo urodzi i bedziemy ciociami,ale fajnie bedzie dzidzia. babka tylko nie za gorąca ta kąpiel pamietaj.ale fajnie niedlugo rodzisz hihi zycze ci juz teraz lekkiego i krotkiego porodu no i zdrowej i silnej dzidzi.

Gość ulululu
gdzie wy sie znowu podziewacie babka to juz moze rodzi to rozumiem jej nieobecnosc,Kluska a ty???ty rodzic jeszcze nie mozesz wiec prosze sie tu meldowac,mama ty takze co jest z Wami,nie oberac sie za duzo hihih

Gość kluska serowa
ulululu - no ja jeszcze niestety nie rodze :O Moze jakis wirus byl nie wiem. Wczoraj moj maz zadzwonil do mojego lekarza i potem on wieczorem dzwonil do mnie jak sie czuje i z zaleceniami co jesc i pic. Dzisiaj czuje sie lepiej. Spalam baaaaaardzo dlugo. Po 13 zwleklam sie z lozka i probuje sie przymierzyc do sprzatania, ale caly czas cos mi "przeszkadza" :D i nie moge zaczac. w dodatku moj maz rano dzwonil by mi powiedziec bym nic nie sprzatala dzisiaj. tak, jak ja bym na niego liczyla to zaroslabym brudem. pisalam na jakims innym topiku ze moj maz przestal sprzatac. zawsze sprzatal, gotowal a od jakiegos czasu nawet szklanki po sobie nie umyje. mialam z nim KOLEJNA rozmowe kilka dni temu i troche ogarnal kuchnie, ale i tak duzo zostalo do zrobienia. teraz twierdzi ze juz bedzie znowu dbal o porzadek. zobaczymy. no kobietki, gdzie jestescie? a i zapytam jeszcze raz. macie juz jakies imiona (chociazby wstepnie) dla swoich malenstw?

Gość ulululu
ja juz nowy topik zdazylam zalozyc bo myslalam ze tamten usuniety nie moglam go znalezc.. babka moze rodzi bo cos od wczorajszej kąpieli cichutko jest :D moj tez jak mu sie chce to ogarnie cos,ostatnio caly dom wysprzatal ale...raczej ja sprzatam e tam przynajmniej mam cos do rboty.

Gość /łączenie tematów//
Temat: ponawiam ...juz niedlugo bede mamą... 21:46 ulululu nasz topik usuniety wiec zakladam nowy moze ten przetrwa... kluska.babka.mama.??? ktoras z was zagladnie?? 21:55 ulululu a moze ktoras z innych przyszlych mam sie dolączy...?

Gość ulululu
napisalam ze zakladam nowy bo tego starego nie moglam znalezc.tyle

melduję się :) jeszcze 2w1- to w tym miesiącu modne sformuowanie :P bardzo gorąca kapiel nie pomogła, chociaż dzisiaj miałam częste bóle jak przy okresie :) jutro do gina to zdam relacje :) my dziewczynkę nazwiemy Jagoda, a chłopca Piotruś, Maciuś albo Mikołaj :) cieszę się, że się odzywacie kluseczka na męża na pewno znajdzie sie jakis sposób zmykam , bo wysiedzenie przed kompem to dla mnie wyczyn porównywalny z wejściem na K2 :P dobranoc laseczki👄

Gość kluska serowa
babka- jestem z ciebie dumna ze codziennie wspinasz sie na K2. ale zes sie uparla ze jeszczez nie chcesz rodzic ;) zycze powodzenia jutro. kto wie, moze jutro juz pojdziesz do szpitala i wrocicie juz do domu oddzielnie :) zycze szybkiego porodu (to w razie gdybys juz niedlugo trafila na porodowke) lub milego turlania (to w przypadku gdybys jeszcze jednak odmowila porodu ;) ) podoba mi sie imie Jagoda bardzo i jeszcze Mikolaj tez mi sie podoba (Piotrek i Macius juz mniej ale moze byc). ja chce imie ktore bedzie mialo swoj odpowiednik w polskim jezyku i o ktorym wspomne mezowi to on je wysmiewa. Chociaz sam przeglada polskie imiona i wyszukuje takie ktore maja swoj odpowiednik w angielskim. Bardzo mu sie podoba Elizabeth i sie cieszy jak glupi bo mowi ze ja bede mogla dziecko nazywac Ela :D akurat Ela mi sie nie podoba i jak juz to nazywalabym mala Eliza bo to mi sie bardziej podoba. narazie nie szukamy tak naprawde imienia. tak sobie czasami cos przejrzymy ale jeszcze za wczesnie. ulululu - a to sie wydalo czemu cie caly dzien nie bylo na topiku. szczerze mowiac nie zauwazylam nowgo. zapisz sobie ten w ulubionych albo jako wybrany temat na kafeterii i bedzie ci latwiej przyznam szczerze ze sama nie umiem szukac tematow na kafe (zawsze znajde nie to czego szukam) i dlatego jak jakis polubie to od razu zapisuje do ulubionych bo potem to szukaj wiatru w polu. pozdrawiam Was serdecznie

Gość ulululu
kluska nie wiem czy juz pisalam czy nie ale moja dzidzia bedzie miala na imię Vanessa,w Polsce rodzinka juz zaakceptowala z reszta to byl pomysl mojej kochanej babci,mowila mi kiedys przez telefon ze jej to sie tak imie Vanessa podoba i po namysle stwierdzilam ze w sumie ładne jest no i tak juz zostalo,co do chlopca nie mam bo lekarz sie uparl juz w 12 tyg ze to dziewczynka i ostatnio potwierdzil wiec chyba mu troche wierze,no i temu co widzialam tez bo pokazywal mi teren miedzy nozkami i nic na chlopca tam faktycznie nie bylo hehe :D babka a juz myslalam ze napiszesz za jakies dwa dni ze dzidzia juz spi w lozeczu e tam widocznie dobrze jej w brzuszku.jeszcze raz zycze ci krotkiego,lekkiego porodu no i zdrowej dzidzi. Jagoda sliczne imie co do Mikolaja uwazaj bo to urwisy są :D ale i tak mnie sie wydaje ze bedzie Jagódka :) ojejej ale sie ulululu rozpisala az sie glodna zrobilam no nic pozdro dla Was 👄

hej nocne mamy :D jakos tak weszlam na net i mysle, naklikam kilka zdan. Kluska serowa, ze spotkaniem teraz u mnie to nie ma szans, bo ja caly czas pracuje, ale jakby Ci sie kiedys nudzilo, to mozemy pogadac przez gg, czy nawet telefon :) ulululu, Vanessa, to bardzo ladne imie, ja wybralam dla synka Maksymilian Henryk, a dla dziewczynki Malinka :), ale co sie urodzi, to jeszcze nie wiem, aby zdrowe :)