Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lela16dd

zmorra zmarszczki u 16 latki. pomocy!

Polecane posty

Gość Lela16dd

witam. Mam 16 lat i problem i zmartwienie ktore spedza mi sen z powiek :( a mianowicie... choć jestem bardzo młoda robią mi sie... głębsze zmarszczki pod oczami. takie głębsze 'kurze łapki' i nie wiem co mam robic:( za mloda jestem na kremy przeciwzmarszczkowe... czy sa jakies naturalne sposoby!? jakies witaminy!? pomocy:(

Gość haha i masz za swoje...
nie trzeba bylo sie malowac w wieku gimanzjalnym, ale madry polak po szkodzie :) haha mam racje? ;)

widac skoro masz juz pierwsze zmarszczki(o ile to wogole zmarszczki a nie zgięcia skory wynikajace z mimiki Twojej buzi) to kremy p. zmarszczkowe sa dla Ciebie ale wybierz te dla młodej skóry, np +25

Gość alinna26
Nie pamietam z jakiej firmy, ale widzialam kremiki dla mlodej cery i w rogu pudelka byl znaczek wiekowy +18. Mysle, ze on by byl dla Ciebie odpowiedni. +25 to mysle, ze za wczesnie.

Gość Lela16dd
kurcze, ja sie nie maluje! powaga

Gość Lela16dd
alinna26 dziekuje :* popytam w drogeriach...

Gość Lela16dd
a znacie moze jakies... naturalne domowe sposoby ? jakies oklady, maseczki :( kurcze nie wiem! obojetnie! powiedzcie mi czy zmarszczki szybko sie rozwijaja!? bede wygladala jak stara baba w wieku 20 lat;(!? boje sie

Gość przestan chodzić na solarium

czyżby solarium/nadmiar słońca? ja osobiście poszłabym do dermatologa czy jakiegoś lekarza medycyny estetycznej (raczej to drugie) na konsultacje - zawsze lepiej dostać coś \"dopasowanego\" do swojej skóry niż chemia w kosmetykach.. ale to moim zdaniem

Gość Lela16dd
no coz... nie chodze na solarium, bo mam strasznie jasna karacje :/ kurcze mleko i wogole mnie nie lapie nawet solarium . a poza tym mam klaustrofobie:D bylam raz w zyciu i podziekuje jednak ;/ nie wiem:( moze to nieodpowiednie kremy ... moze slonce latem takie efekty...

Gość Lela16dd
S_A_M_A_N_T_A a ten lekarz medycyny estetycznej to gdzie takiego znajde :D ?

Gość Lela16dd
jak szybko sie te zmarszczki ... 'poglebiaja?' powiedzcie mi :( kiedy wy zauwazylyscie te..kurze lapki u siebie!? i co z tym robicie?

Gość przestan chodzić na solarium
wklepuj pod oczy krem żeby skóra była dobrze nawilżona a nie przesuszona. Dobry jest np. Dermedic pod oczy. Możesz tez nawilżyc te okolice witaminą A+E z tabletki. Kup tabletki hydrocomfort. To pewnie nie sa zmarszczki głębokie tylko mimiczne.

Gość Lela16dd
hydrocomfort ? na co te tabletki dokladniej ? :)

Gość Lela16dd
i moze mi ktos odpowie.. czy zmarszczki szybko sie rozwijaja!? czy majac 20 lat bede pomarszczona jak stara baba za przeproszeniem ;/ ?

Nie, zmarszczki się tak szybko nie rozwijają. Jak zaczniesz porządnie nawilżać skórę to ich \"rozwój\" powinien się zahamować, bo przecież młodziutka jesteś. Możliwe, że takie masz rysy twarzy i mimikę, które sprzyjają zmarszczkom w niektórych miejscach. Ja moje też zauważyłam jak byłam nastolatką. Teraz mam 24 lata i zmarszczki pod jednym okiem się jakby utrwaliły i uwidoczniły nieco, ale gdzie tam do pomarszczenia:D

Gość Lela16dd
Smutna Taka czyli to normalne? :p uspokoilas mnie troche :) teraz musze dobrac jakis dobry krem...

Gość Lela16dd
Smutna taka - jakie zmarszczki zauwazylas jak bylas nastolatka? tez w okolicach oczu? takie kreseczki cieniutkie?

Takie pod oczami właśnie, to chyba nie kurze łapki, bo kurze łapki wychodzą chyba od zewnętrznych kącików oczu - widać je podczas uśmiechu.

Gość Lela16dd
dobranoc... wpadnij jeszcze na ten topic:) a zmarszczki mam od wewnetrznych tzn. wychodzą z wewnetrznych kacikow oczu (czyli tych od strony nosa!) i pod oczami ida kreseczki na zewnątrz:/

Gość taka twoja uroda i nic nie
poradzisz. zobacz u rodzicow, szczegolnie u babek jak wyglada ich skora i popytaj o pierwsze zmarszczki. pi duzo wody, uzywaj kremow nawilzajacych, te pod oczy mozesz wyrzucic, gdyz sa zazwyczaj mnie intensywne od tych zwyklych. wydaje mi sie, ze nie zostaje ci nic innego jak zaprzyjaznic sie z tymi zmarszczkami. sprobuj nie podpierac sie rekoma, czyli twarzy, nie spac na bokach. i duzo duzo wody, kremy nawilzajace a takze maseczki nawilzajace.

Gość przestan chodzic na solarium
Hydro comfort to tabletki Capivit.

Gość capivitt
hydro control to sa kapsulki z olejem z ogorecznika A+E to capivit, tylko ze w tych kapsulkach wit. e nie jest naturalna tylko sztuczna...

taka twoja uroda i nic nie - napisałaś, żeby nie spać na boku, tzn, że od tego też są zmarszczki? To by było logiczne, bo ja zawsze śpię na prawym boku i właśnie pod prawym okiem mam większe zmarszczki. I najgorsze jest to, że tego nie zmienię, bo inaczej nie zasnę:( Lela ja też mam takie dwie linie biegnące od wewnętrznego kącika pod okiem, właśnie je zauważyłam najwcześniej - wydaje mi się, że to nie są zmarszczki tylko tak się skóra pod okiem układa, bo mam wrażenie, że je mam niemal od zawsze, tylko wiadomo, jak się jest bardzo młodym to człowiek się swoim wyglądem nie interesuje i nie przeszukuje skóry pod względem najdrobniejszych niedoskonałości. Tymi zmarszczkami się absolutnie nie przejmuj. Ja teraz oprócz nich mam jeszcze dwie krótkie linie położone niżej i bardziej na zewnątrz pod prawym okiem i one to już na pewno zmarszczki, bo wcześniej ich nie miałam:(

Lela moze Ty wlasnie spisz na boku i np.trzymasz jszczereke na policzku! Stan przed lustrem i przycisnij sobie dlon do policzka to zobaczysz ze skora pod okiem sie zarszczy. Moja znajoma tak wlasnie spi i nie ma zmarszczek z boku oka tylko wlasnie pod. Sprobuj spac na plecach. Oczywiscie nawilzaj skore kremami! Swietny krem z ziaji nawilazajacy pod oczy i na powieki za 6 zeta. Taki maly 15 ml. Bialy. Nazywa sie krem pod oczy, dokladnie nie wiem jak. To nie jest na zmarszczki tylko chroni skore przed utrata wilgoci i nawilza ja! Chroni! Kremy nie sa na zmarszczki one sa przeciwko! Jesli wczesniej zaczniemy zapobiegac tym lepiej! Zmarszczek powstalych juz nie zlikwidujemy mozemy je tylko splycic! Autorko topiku latem powinnas uzywac kremow z filtrami. Wnioskuje ze masz skore wrazliwa delikatna, pewnie sucha a przy takim typie skory zmarszczki pojawiaja sie szybciej dlatego tym bardziej powinnas uzywac krem pod oczy.

Gość elllllllllllllllllllllllllllll
Dobry na zmarszczki pod oczami jest olej migdałowy - znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością

ja też zauważamu mnie zmarszkczki pod oczami, mam 18 lat, w przeciwienstwie do Ciebie maluje sie, chodze na solarkę, opalam sie na słońcu, ale robie wszystko zeby moja skóra naa codzień była w komfortowej sytuacji, maruję się kremami nawilżającymi, robie maseczki, ale myślałam nad zakupem kremu przeciwzmarszczokego dla młodej cery, niewiem może z vichy, wydam na niego nawet 200 zł żeby tylko skuteczny był.Wiesz powiem ci że ta pierwsza wypowiedz dziewczyny nie była miła nienawidze takich ludzi, tutaj jest pewnie więcej jakiś staruchów po 30 bo nas 16-19 latki traktuja jak dzieci, i zamiast radzic tylko dołuja, miałam załozony swój topik posypało sie chyba 10 bardzo niemiłych komentarzy, aż się rozpłakałam, zamikł nikt nie chciał mi dac rady,takze moim zdaniem lepiej radzić się specjalistów, niż jakiś idiotek, które pojęcia nie mają jak można skrzywdzic drugiego człowieka, juz minęło dwa tygodnie od przeczytania przeze mnie tych okrutnych komentarzy, teraz jest w porządku i wszystka się ułozyło, pozdrawiam pa