Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ca

TEN SIĘ Z BLIZN ŚMIEJE KTO RAN NIE ODNOSIŁ..

Polecane posty

Gość Ca

Witam, mam taki dosyć duży ukryty pod ubraniem problem. Otórz jakiś rok temu miałam przeprowadzony zabieg chirurgiczny( na biodrze..) Wszystko ok żadnych powikłań ale zosttał ślad.. I to ten ślad mnie męczy.. Blizna( bliźniec) jest dosyć długa i nieprzyjemnie wygląda.. Zaraz po operacji zaczełam stosować maść CEPAN ale.. nie mogłam ten zapach mnie.. powodował u mnie odruch wymiotny :( więc odstawiłam.. Chciałabym zapytać co polecacie na blizny cięte.. Chciałabym prosic o jakies rady jak się tego pozbyć jakieś nazwy maści, może istnieją jakieś 'sposoby babuni'.. Nie wiem sama ale proszę o pomoc:)

Gość hiuhuih
nie wiem, czy cos z tym sie da zrobic - tzn pozbyc sie tego. sama mam dluga blizne na rece po operacji od 20 lat. stosowalam masci (contratubex, cepan) i one jedynie wygladzily blizne - z daleka nie jest tak widoczna. moja blizna, jak napisalam jest gladka, rozna z treszta powierzchni skory, blada, w odcieniu skory. ale i tak - jak Ty - mam kompleks z jej powodu. mialam podejmowane proby 'scinania' blizny - jednak i to niewiele dalo. moze laser?... na razie nie mam na to srodkow, wiec w tej chwili nie bardzo zabiegam o informacje. byc moze sa juz jakies nowe metody chirurgii plastycznej... jak cos bedziesz wiedziec, daj znac. nie jestes sama! pamietaj :) tez z tym zyje.... pozdrawiam Cie sedecznie