Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewston

dieta z czerwona herbatka

Polecane posty

Gość Ewston

czesc dziewczyny. od jutra zaczynam specyficzna diete - czerwona herbatka, zero slodyczy no i nie jesc po 19... kto zaczna ze mna??:)

Hehe ja bardzo chętnie, gdyż ciągle jestem na \"diecie\", ale mi nie wychodzi:D I generalnie czerwoną herbatkę zastąpie sobie zieloną :D A z tym jedzeniem do 19 to będzie baaardzo ciężko...w moim przypadku ;)

Gość ja pije
mogę się przyłączyć :)

Gość ja pije
pu erh :) rooibos jest po prostu zdrowa ale nie ma takich własciwosci odchudzających jak pu erh

Gość nie rozumiem kompletnie......
ja pije takie oto herbatki: pu erh, rooibos, yerba mate i zielona...... do tego malutko jem i troche cwicze, wagami spadla ale tylko przez 2 tygodnie teraz mam jakby zastoj..... nie wiem o co chodzi....czy to przez to ze tluszcz sie wolniej spala czy jak? a moze mam zwiekszyc ilosc wypijanych herbatek?:P jakeis pomysly??

Gość ja pije
ja przez dwa tygodnie pijąc niemal wylacznie pu erh,oprocz tego woda i jak miałam ochote to czarna herbata bo lubię :) do tego w miare racjonalna dieta,tzn:weglowodany tylko do 13,14,no i o 18 obiado kolacja :zazwyczaj miesko z warzywkami,ale czasem pozwalam sobie na pizze albo makaron.,,w miedzyczasie jakis owoc.Jak bylam głodna to czasem jadłam cos w nocy(chodze poźno spać)Dodałam ruch,spacery lub rower i schudlam przez te dwa tyg duzo ok 6 kg,pozniej (na tydzien)przestałam pic czerwoną herbate ,ale dalej schudlam jakies 2 kg,w koncu sie zatrzymalo ,i nawet te dwa kilo nadrobilam,wiec teraz wracam do picia herbatki,bo na mnie na pewno dziala :)

O to ja się chętnie przyłączę. To mój plan: zero słodyczy nie jeść po 18:30 ćwiczyć pić dużo wody niegazowanej i herbatki pu erh

Justa-bardzo dobre pytanie jak to robisz ze tak kilogramy ładnie Ci spadly?

Odpowiem tak: moja męczarnia tra już ok. pół roku. Staram się nie jeść słodyczy, pić wodę niegazowaną i ćwiczyć. No i oczywiście wogóle jem mniej niż wcześniej. Często miałam napady głodu, kilka dni pod rząd mogłam jeść słodycze ale nie maiał efektu jojo bo waga spada powoli ale trwale.

Justa, widze zes doswidczona w temacie: czy wiesz moze czym moze byc spowodowany zastoj wagi po okolo 2 tygodniach od zastosowania diety, mimo ze nadal sie trzymam tej dietki to juz waga tak ładnie nie leci w dol tylko na stalym poziomie sie trzyma.....no moze co najwzyje widze 0,1kg roznicy w ciagu 2 dni np :(

Też miałam coś takiego. Wydaje mi się, że może to być spowodowane tym, że: 1. pierwsze dni (tak do tygodnia czasu) diety to tak naprawdę utrata wody. dopiero po jakimś czasie zaczyna się takie prawdziwe spalanie tłuszczu. 2. organizm nie jest przyzwyczajony do zmiany nawyków i broni się magazynując jak największe ilości tłuszczu Nie przejmuj się, to minie!

Justa dzieki! Nawet nie wiesz jak wiele dla mnie te slowa otuchy znacza, buziak wielki :) bede dalej konsekwentnie sie trzymac dietki....a wiesz moze po jakim czasie taki zastoj przechodzi? Jak to bylo u Ciebie?

Nawet nie wiem ile to może trwać. To chyba zależy od organizmu. I jeszcze jedno! Nie truj się w żadnym wypadku chemia (tabletki, herbaty odchudzające) tylko pij np. tak jak to promują dziewczyny na tym topicu - czerwona pu erh. Jest naprawdę skuteczna, a nie pozostawia skutków ubocznych w naszym organizmie (prócz utraty tłuszczyku :) )

tabletek nie biore ale pilam tez inne takie herbatki odchudzajace ale takie wlasnie z pu erhem i yerba mate czy zielona, a nie np z senesem czy kruszyna, takie tylko z czerwona herbatka pilam, bo taka nie przeczyszcza jak te dziadostwo z senesem, od kilku dni juz samego pu erha pije, wiec licze ze zastoj jakos tam minie, do tego cwiczonka na wieczor i balsamiki wyszczuplajace (zebym po tym odchudzaniu do rezty nie sflaczala:P), tabletek zadnych nie biore :)

Liściastą. Teraz piję drugi kubek. Firmy bio - active. Będę wieczorkiem bo się do komputera dobijaja. Pa!

Jeżeli wiecie to super, jeśli nie to jeszcze chcę napisać, że: SPECJALIŚCI POLECAJĄ PIĆ CZERWONĄ HERBATĘ OD DWÓCH DO PIĘCIU FILIŻANEK DZIENNIE Ja dzisiaj wypiłam 2 kubki.

Gość a ja takie pytanko zadam
jak myslicie, czy 1.5-2 l wody niegazaowanej moge zastapic zielona herbata w tych samych proporcjach ?? na diecie liczy sie to ze pijemy wode, czy po prostu fakt zeby spozywac duza ilosc plynow ?? (oczywiscie nie cole, soki i tym podobne napoje..)

Gość tak na oko
też czasem piję czerwoną herbatę, ale wydaje mi się, że jej fenomen polega chyba tylko na tym, że jest moczopędna... dlatego się zastanawiam, czy nie lepsza jest zielona?

Gość herbata czerwona
no to zescie mnie zmotywowaly!OD DZIS ZERO SLODYCZY!i to samo pytanie co kolezanka wyzej..CZY WYSTARCZY ZASTAPIC WODE HERBATA?9oczywiscie czerwona i zielona)mam nadzieje ze topik nie zaginie bo lepiej chudnac razem:)

Gość do justy
jesli mozesz napisz plis jakie przy tej wadze masz wymiary- tylko wiesz takie dokladnie bez zanizania czy cos;) zalezy mi na tym ,mam tyle samo wzrostu