Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaa22

jak dobrze robić loda?

Polecane posty

Gość onaaa22

mogliby sie panowie wypowiedziec.. czy dobrze jest pomagac reka? czy dobrze go uciaskac ustami, wysysac.. nie wiem roznie robie.. ale chyba zle, bo zeby cos tam tryslo, to jestem wykonczona :)

Gość onaaa22
jak mam wytłumaczyc mojemu chłopakowi zeby mi dobrze loda robił jak bieze mego pytonga do buzi wogole sie nie stara ale czasem cos tam trysnie ja tez jak jemu robie to tez jest nie zadowolony chyba sie ogranicze do penetracji analnej dodam ze jestem juz 2 lata po zmianie płci :)

Gość ale jajaaaaaaa
Składniki Surowce do produkcji lodów zależą od ich rodzaju. Lody wodne czy sorbety nie zawierają mleka, a u niektórych gatunków, jak melloryny, tłuszcze zwierzęce zastępuje się roślinnymi. Ogólnie jednak skład większości lodów jest podobny i mieszanina używana do ich wyrobu zawiera mleko, proszek mleczny, a także śmietanę, jaja, cukier. Używa się różnego rodzaju dodatków, jak emulgatory, stabilizatory i barwniki, nie mówiąc już o bakaliach czy sokach owocowych – skład lodów ogranicza jedynie pomysłowość producentów. Jak powstają lody? W pierwszym etapie mieszanina taka jest filtrowana, a następnie pasteryzowana. Ważnym procesem jest homogenizacja, która zapewnia lodom jednolitą, gładką teksturę. Poza tym homogenizacja rozdrabnia krople tłuszczu, zapobiegając ich wytrącaniu się z mieszaniny i sprawia, że w czasie zamarzania powstające kryształki lodu nie osiągają zbyt dużych rozmiarów. Jest to bardzo ważne, ponieważ duże kryształki wpływają ujemnie na teksturę końcowego produktu, która staje się wtedy zbyt szorstka. Po homogenizacji mieszanina podlega dojrzewaniu, w czasie którego szybko się ją schładza do temperatury bliskiej zera. Etap ten trwa od dwóch do kilkunastu godzin i ma na celu dodatkowe polepszenie konsystencji produktu. Sztuka zamrażania Zamrażanie powinno przebiegać w dokładnie kontrolowanych warunkach – tak, aby powstające kryształy lodu były naprawdę mikroskopijne i nie przekraczały rozmiaru 40 μm. Podczas zamrażania zachodzi też napowietrzanie mieszaniny. Gotowy lód może zawierać nawet do 50% powietrza, które nadaje mu puszystość i lekkość. Po zamrożeniu lody mają stosunkowo rzadką konsystencję i, mimo że w tej formie nadają się do spożycia (jak lody włoskie), ich delikatna struktura nie pozwala na zbyt długie przechowywanie lub transport. Dlatego też większość lodów po wlaniu do form hartuje się przez obniżenie temperatury do około -18ºC, co sprawia, że stają się twardsze. W takiej postaci są pakowane, a nam pozostaje jedynie cieszyć się wielością ich rodzajów i smaków.

Gość onaaa22
ide obejrzec ;)

Gość onaaa22
ale sie dponiecilam.. ;)

Przychodzi facet do agencji towarzyskiej i mówi: - Chciałbym dziewczynkę z ogoloną cipką. - Nie ma sprawy, pokój 5. Więc poszedł tam facet, wchodzi, patrzy leży sobie dziewczę, ale między nogami od pępka w dół wszystko czarne. Mówi więc oburzony: - Co jest, miałaś mieć ogoloną!? Na to dziewczę machnęła ręką, mówiąc: - Sio muchy!!

Gość onaaa22
jeden film byl "ladny" reszta oblecha!!!

Gość on-wawa
To chyba Twój partner, jest niedostatecznie podniecony. Mozesz mu masować jednoczesnie jądra, mi pomaga w tym momencie widok cipki, trwato klika minut, mimo że mam po 40-tce.

Gość helles
delikatnie pociagaj za jadra bardzo delikatnie

Najpierw naucz się namiętnie całować. Tak by facet pomyślał, \"co te usta mogą jeszcze więcej zrobić\" a nie będziesz musiała się martwić czy dobrze ciągniesz.