Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszammmmm

Co stosujecie na kolki??

Polecane posty

Gość zapraszammmmm

ja od wczoraj debridat i oklady na brzuszek (na szklanke wody łyzka spirytusu-namczyc i pod pamoersa). Poza tym karmienie na porcje i odciaganie 5ml poczatkowego mleka (karmie piersia).

Gość zapraszammmmm
nie, to jest na recepte?? pomaga?? :(

nie na recepte. sa herbatki rozpuszczalne dla dzieci (tylko sprawdz na opakowaniu, od jakiego wieku), albo zapytaj w aptece o herbapol :) jest jeszcze "woda jakas-tam" - nie pamietam nazwy, ale farmaceuta powinien kojarzyc

Gość doradzamm
suszarka ciepla pieluszka

Gość doradzamm
a i oczywiscie czopki viburcol-bez rp rewelacja

Gość doradzamm
debridat mialam -podobno jest ok ale moje dziecko nie akceptowało smaku

Gość polecam*
grape water - woda koperkowa dla dzieci ukladanie dziecka do snu w rozku :)

Gość zapraszammm
jestem bezsilna... cz to pomaga tylko jakis czas czy kolki odchodza w niepamiec??

Gość doradzamm
u nas bylo malo kolkowych wieczorow -naszczescie a Twoja dieta jest ok?

u nas pierwsze 3 miesiace to byl ryk od rana do poznych godzin wieczornych.. az cos sie robi jak sobie przypomne:( nic nie pomoglo... a stosowalam ok 10 specyfikow.. jedynie przetrwac pomogla suszarka

ja stosowałam najpierw plantex, a po 4 tygodniu życia synka espumisan - tak mi kazała lekarka w przychodni a moja koleżanka z klasy - pediatra - potwierdzała Pomogło i to bardzo.

My wyprobowalismy: Esputicon - dzialal 5 dni Espumisan - mega kolka po nim Sab Simplex + masaże - pomogło Gripe Water - kupiony, ale nie sprawdzony :) I suszarka przy najorszych atakch - o dziwo pmaga, tylko maluch sie strasznie rozgrzewa i jest cały upocony ;)

Gość zapraszammmm
kolorowa jak iabli... i po tych 3 miesiacach przeszlo zupelnie czy zlagodnialo?? Moja Zuzia ma miesiac:O najgorsze sa godziny po ok 17... do 24 czasami... a potem spi do poludnia dnia nastepnego... budzi siue na jedzenie tylko... KIEDY TO SIE SKONCZY:(

Mój mały tez ma dopiero miesiąc. Ale wszyscy mówią, ze po 3 miesiącach koniec. Tez na to liczę, bo pomimo tych różnych srodków, czasem nadal go troche meczy.

Gość trtrtrtr
ja miałam tak samo jak kolorowa. Po 2 miesiącach po prostu przeszło. jak ręka odjął...

zuzi nie przeszlo od razu.. i nie zupelnie... poprostu bolalo rzadziej.. az w koncu co jakies 2 tg.. i teraz sporadycznie boli i krotko... probowalismy gripe water, lefax, sab simplex, espumisan, esputicon, plantex, debridat, herbatki koperkowe, rumianek, viburcol na uspokojenie jak mala nie mogla sie uspokoic dawalismy viburcol- dzialal ale z godz po podaaniu i suszarka- pomagala zasnac i sie uspokoic, z tym ze suszarka nie grzalismy brzuszka bo pomagal sam dzwiek:)