Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia444

prosze wijdźcie

Polecane posty

Gość asia444

witam was wszystkie Mam takie pytanie: mam cykle 31-32 dniowe czy można zajśc w ciąże 19 dni przed okresem? Chyba nie były to dni płodne sama nie wiem Proszę napiszcie mi kiedy są dni płodne. Czy to prawda że owulacja występuję 14 dni przed okresem Potrzebuję rady proszę

Gość gąbka om
Może warto najpierw poznac swoj cykl zanim sie zacznie uprawiac seks?

Owulacja następuję 14 dni przed okresem ale w cyklu 28-dniowym. A jak jest u Ciebie to nie wiem ale podejrzewam że te kilka dni wcześniej ,więc tak na moje rozumowanie w Twoim przypadku zajscie w ciążę w tym okresie jest prawdopodobne:-(

Owulacja występuje na około 14 (10-16) dni przed okresem w KAŻDYM cyklu owulacyjnym. Nawet, gdy trwa on 90 dni to owulacja wystąpi na okoł o 14 dni przed kolejną miesiączką.Problem z zajściem w ciążę \"przed okresem\" nie jest takiprosty - bo nigdy nie wiadomo, czy okres wystąpi w terminie. pierwsza faza cyklu (przedowulacyjna) może się dowolnie przesunąć, efektem czego dojdzie do przesunięcia terminu, kiedy wystąpi miesiączka. Dlatego obliczanki można włożyć między książki. Jedyną możliwością, by móc bezpiecznie współżyć bez stosowania zabezpieczęń- to stosowanie metody objawowo-termicznej (pomiar temperatury, obserwacja śluzu) i omijanie dni najwyższego ryzyka.

Gość asia444
dziewczyna ja uzywałam prezerwatywy tylko ona po krótkim casie pękła ponieważ nie miałam wilgotnech pochwy i mieliśmy problem z wejsciem