Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bambuła

SCHUDNĄĆ CZY NIE SCHUDNĄĆ OTO JEST PYTANIE??????????

Polecane posty

Ja w każdej chwili mogę pomóc ;). Oczywiście jak tylko znajdę czas, bo ok. 3 razy dziennie jestem na forum (nauka jednak wzywa ;P). Co do ćwiczeń, to może na razie sama zaczniesz jakieś brzuszki robić czy coś, żeby się wprawić. Nie dużo, po 30-50 dziennie. A jak w górach było? Gdzie byliście? Ja mam ciśnienie, żeby w góry pojechać, nie mogę już wytrzymać. Marzą mi się chociaż jakieś pagórki przed Jelenią Górą... Niestety, jeszcze to mi się nie opłaca, bo pociągi tam jadą ok. 4 godziny. Czekam na mojego faceta, aż prawo jazdy zrobi ;).

bambula jestes wspaniala kobieta,idealny material na przyjaciolke,a ten dran niech zaluje

Gość Bambuła
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dietkę trzymam według założeń, a zaraz idę poćwiczyć. Za jakiś czas będę znów LASKA! Odwiedzajcie mnie tutaj, a sie przekonacie! :D

Bambulko ja na pewno bede Cie odwiedzac i trzymam bardzo mocno kciuki,na pewno CI sie uda

czuje sie fatalnie,jak ogromny slon,codziennie sobie przyrzekam ze od jutra koniec z obzarstwem,ale nie daje rady,dzis mial byc ten dzien,wczoraj sobie powiedzialam ze od wtorku albo nigdy i co...? pochlonelam cala czekolade naraz,problem tkwi w tym ze jestem bezrobotna i oblalam egzamin na prawo jazdy,a poki nie bede miec prawka to nie bede miec pracy,okrag sie zamyka,amen.najbardziej boli ta bezradnosc,bo wiem ze to czy zdam egzamin zalezy od humoru egzaminatora a nie od moich umiejetnosci,oj pporobilo sie z tym robieniem prawka w polsce,kiedys to przynajmniej bylo wiadomo ze trzeba zaplacic,a teraz nier wiadomo juz nic,a tylko czekolada koi moje nerwy...

Wow, podziwiam Bambuła Twój optymizm w tej mało komfortowej jak mi się wydaje sytuacji!!!!!I masz rację, chudnąć, ale z głową i zdrowo, i bez przesady, że 30 kg!Tyle to ja muszę zlecieć, ale ja waże dużo więcej od Ciebie. Powodzenia!:)

Gość Babmuła
Informuję ochoczo, że ponurym humorom się nie daję, a dietkę i ćwiczenia stosuję uparcie :D

Po przerwie z powodu braku komputera wracam! ;) Bambuła, jak idzie z dietą? A co ogólnie słychać? Mi się chyba nic nie rusza wagowo, a ostatnio trochę przegięłam z jedzeniem po 18, ale od jutra czekają mnie takie jaja, że chyba schudnę od razu :D.

jeśli chodzi o ćwiczenia to : zrób sobie godzinną dyskotekę w domu -> włącz jakies disco i szalej ile wlezie ... 1 h tańca to 335,13 sekund Najlepsze ćwiczenia cardio spalające najwięcej kalorii w 30 minut 1. Step Aerobic - ulubiona metoda kobiet. Step Aerobic skupia się głównie na nogach, biodrach i potrafi spalić około 400 kalorii w 30 minut. 2. Rower - stacjonarny albo normalny jest świetnym ćwiczeniem cardio. W zależności od oporu i prędkości można spalić 250 do 500 kalorii w 30 minut. 3. Pływanie - jest świetnym ćwiczeniem całego ciała. Pływając żabką przez 30 minut można spalić około 400 kalorii. 4. teniss, squash - szybkie bieganie z jednej strony na drugą powoduje, że jest bardzo dobre ćwiczenie cardio. Spalanie - około 400 kalorii w 30 minut. 5. Wspinaczka, chodzenie po górach - świetne na ręce i nogi. Spalanie nawet do 380 kalorii w 30 minut. 6. Bieganie na nartach - nieważne czy na maszynie czy na śniegu jes to śietne ćwiczenie ponieważ pracują zarówno górna i dolna część ciała. Do 330 kalorii w 30 minut. 7. Bieganie - Świetne ćwiczenie ze względu na to, że potrzebne są tylko dobre buty :). Bieganie spala dużo kalorii nawet do 300 kalorii w 30 minutes. 8. Wiosłowanie - świetne ćwiczenie cardio, dobre zarówno na brzuch jak i ręce. 300 kalorii w 30 minut. Nie zapomnij o rozgrzewce przed ćwiczeniami. Pij dużo wody (minium raz na 15 minut). Rozciągnij mięśnie po treningu. Zjedz mały posiłek przynajmniej godzinę przed treningiem. Jeśli masz dużo tłuszczu na brzuchu ( sorry za okrotność z mojej strony ) wstrzymaj się z brzuszkami ... Nastaw się narazie na spalaniu tłuszczu poprzez Cardio :) a jak już spalisz to wtedy buduj mięśnie ...

Gość Bambuła
Dla wszystkich wpsierających mnie dziewczyn - WILEKIE DZIEKI! Nie objadam sie i nawet nie chodzę głodna, trochę powymachiwałam nogami i wiecie co - dziś na wadze zobaczyłam równe 80 kg, nawet przeszłam sie z tą wagą w kilka innych miejsc nie dowierzając temu co widzę. A zatem w sumie od sierpnia schudałam 5 kg i to bez jakiegoś szczególnego szaleństwa. Dużo myśle, trawię moją sytuację, wiecie - wspominam, przypominam sobie, coś tam przeklinam i inne takie... i chyba ten stres mnie odchudza. Na szczęście nie jest tak, że mam ochotę rzucić sie na jakiekolwiek jedzenie. Pozdrawiam was i jeśli też chcecie być smuklejsze - życzę powodzenia.

Gość Bambuła
No i wcale mi sie nie chce jeść. Robię dzieciakom posiłki, ale nawet brak mi fantazji i nie są te posiłki tak kolorowe jak kiedyś :( Kurde chyba załapuję jakiegoś doła :( :( A ojciec moic dzieci w końcu odważyła się zaprosić je do siebie na niedzilę, za naciskiem własnej mamusi, której użyłam do tego celu podstępnie. Sama nie chciałam dzwonić, a dzieciaki wierciły mi już dziurę w brzuchu, tak chciałay zobaczyć tatę. Ale chyba to nie był dobry pomysł, wrócili jacyś rozbici i też smutni. Chyba dotarło do nich to co sie właściwie stało.

Gość trzymaj
przecież miałaś się nie załamywać!!! ja tu przykłąd z ciebie biorę, WALCZ!

No! popieram! tylko mi sie proszę nie łamać - ja również śledzę wątek!!!! i trzymam mocno kciuki!!! niech idiota zobaczy co stracił. będzie ciężko przez pierwsze tygodnie ale ważne żeby sie trzymać razem z dzieciakami! w końcu macie siebie - a tym wstrętnym facetem proszę sie nie przejmować!

Bambuła- sorry ze to napisze ale twój mąz to kretyn. nie owijajmy w bawełne. wiem jak to jeste bo sama jestem mezatką mam 31 lat z ta róznicą, ze mój mąz mnie kocha taka jaka jestem.i taka jaka byłam. Ale przybierajac na wadze odczułam negatyne aspekty mojej wagi i postanowiłam, ze schudnę, ale NIE DLA NIEGO!!! dla siebie.... mając w perspektywie nacisnienie, cukrzyce II typu, obciazenie stawów i i i...powiedziałm dosyc. w stopce widac czego dokonałam....ale tak naprawde to zrobiłam to dla siebie. Mój mąz powiedział mi ze kochał bardzo moje kragłości boczki i sadełko i ze jakby schiał wieszaka to by sie ze mna nie zenił..ale pokochał mnie nie dla tego, ze wygladałam tak jak wygladałam, po postu za całokształt....spotkały sie 2 połówki i juz... Teraz sie smieje, ze nie ma mnie za co złapac: czt cycki, ale rozumie i szanuje moja decyzje. i czy bede gruba czy szczupła bedzie mnie nadal kochał tak samo. twój mąz widac nie rozumiał tego na czym polega związek, małzenstwo i miłośc.... jezeli odszedł z inna: JEGO STRATA. a ty schudni dla siebie i udowodnij sobie, ze potrafisz byc super laską. a jak przyjdzie wam sie kiedys spotkac, a jeu spadnie szczeka po kolana odpwoedz mu tylko, ze jego 5 minut juz nineło. Dla mnie jest draniem i chamem. kto wie, moze jak schudniesz inabierzesz pewnosci siebie i bardziej uwierzysz w siebie spokasz takiego faceta,,, który pochocha cie za wszytko i powie: bede cie kochał niezalezsdnie od tego czy bedziesz miała 70 kg czy 100... tego zycze kazdej z was....

Gość Bambuła
Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia - jakieś czarne myśli mnie napadły - ale już sie podnoszę i patrzę z wiarą w przyszłość. Tak właściwie to dopiero dotarło do mnie co mnie tak zdołowało. Znałam faceta tyle lat i nie podejrzewałam, że zrobi coś takiego, a dowalił mi odprowadzając dzieci, bo powiedział, że "to chyba oczywiste, że przejmę teraz na siebie płacenie rat za dom". Mieliśmy zawsze osobne źródła dochodów i układ był taki, że on płacił za "poważniejsze" rzeczy, a ja utrzymywałam dom. Miałam nie wystepować o rozwód i alimenty, ale właśnie sie nabuzowałam po spotkaniu ze znajomą, chce wojny, to bedzie ją miał. Ja chciałam zostawić to tak - on płaci dalej za dom, a ja mu daję świety spokój z alimentami, sprawami sadowymi i innymi takimi. Nie to nie! Shane - gratuluję ci wytrwałości i wyniku w odchudzaniu oraz "trafionej" drugiej połówki!

Bambuła, dobry pomysł z tym płaceniem na dom itd. Możesz to wygrać w sądzie, jeśli zmusza Cię do tego sytuacja. I jak tam dzieciaki? A walka z szatanem? (tj. sadłem :D)