Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bąboladka

czy kisicie w domu kapustę?

Polecane posty

Gość a po co by w domu waliło
jak w murzyńskiej chacie?:O

ty jesteś chinka nienormalna, mnie mówiesz jak sie ogórki kisi, pajaca z siebie nie rób, od dziecka kisze ogórki, łącznie z ty że wiem jak końce obcinać i jaką wodą zalewać w zależności czy chce miec szybko ukiszone czy nie (małosolne) ale Ty mi działasz na nerwy od wczoraj, proszę Cie nie mów do mnie :(

Gość oranżada jak się zbulwersowała
do ogórków małosolnych robi się taką samą wodę jak do kiszonych....tylko małosolne to są już po 2-3 dniach....a kiszone muszą jeszcze poleżeć w wodzie z tydzień..

Gość a ja kiszę kapuste w małej
beczce :) pyyyyyyyycha !!!!!!!! postoi trochę w kotłowni w cieple a potem mąż wynosi do pomieszczenia gospodarczego i mam z głowy ...🖐️

oranżada jak się zbulwersowała niestety nie do końca, jeśli chcesz mieć szybko ukiszone te małosolne to zalewasz gorącą wodą, szybciej wtedy zachodzą procesy fermentacji, a jeśli zimną wodą zalejesz wolniej.... to samo dotyczy ścinania końców ogórków, jeśli ścinamy po obu krańcach też szybciej \"robią sie małosolne\"... :)

Zawsze zalewam gorącą, chce to szybko otwieram nie to dochodzą do pełnego ukiszenia. Po co rozgraniczać?